E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisKaramehmet'e teklif yağıyor---

Karamehmet'e teklif yağıyor

Karamehmet'e teklif yağıyor
16 Mart 2011 - 10:30 borsagundem.com

Özelleştirmede 3 şirkete 6.1 milyar dolarlık teklif veren işadamları Karamehmet ve Kazancı’dan 6 şirket ortaklık için randevu istedi

Özelleştirmede 3 şirkete 6.1 milyar dolarlık teklif veren işadamları Karamehmet ve Kazancı’dan, Körfez ülkelerinden 6 şirketin ortaklık için randevu istediği belirtiliyor.
Boğaziçi Elektrik, Gediz Elektrik ile Başkent Doğalgaz Dağıtım Şirketi’ne 6.1 milyar dolarlık teklif vererek özelleştirmenin yıldızı olan işadamları Mehmet Emin Karamehmet ile Mehmet Kazancı, yabancı yatırımcıların da gözdesi haline geldi. ABD ve Avrupa’da küresel kriz nedeniyle kredi verecek sağlam müşteri bulamayan dev bankalar, iki Türk işadamından randevu almak için adeta birbirleriyle yarışıyor. Asıl sürpriz ise ihalelerden sonra yabancı şirketlerden gelen ortaklık tekliflerinde oldu. Enerji kulislerinde dolaşan bilgilere göre, ABD ve Avrupa’dan kredi kullandırmak için tam 20 banka iki ortağa teklif verdi. Bankaların dışında, bir kısmı Körfez sermayesinden olmak üzere de 5-6 şirket ortaklık teklifinde bulunmak için Türk işadamlarından randevu talebinde bulundu. Yoğun ilgiden dolayı daha önceden yabancı bankalardan kredi kullanmayı düşünen ortakların strateji değiştirdiği ve konsorsiyuma yabancı ortak almayı planladıkları belirtildi.
Ortakların yabancı yatırımcılarla ve bankacılarla geçtiğimiz haftadan itibaren görüşmelere başladığı kaydedildi. İki Türk işadamına ortaklık teklifinde bulunan bazı yabancı yatırımcıların yüksek miktarda sermaye koymayı da taahhüt ettikleri belirtildi. İki ortağın tüm yabancı yatırımcılarla görüştükten sonra son kararlarını verecekleri öğrenildi.

Hüseyin ÖZAY-STAR

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)