E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiKardemir için öneriler---

Kardemir için öneriler

Kardemir için öneriler
11 Mart 2011 - 09:49 borsagundem.com

Kardemir'in bir yıl içinde Ortadoğu'ya 170 bin ton ray ihraç edeceğini açıklaması analistler tarafından olumlu karşılandı ve şu önerilerde bulunuldu

Kardemir bir yıl içinde Ortadoğu'ya 170 bin ton ray ihraç edeceğini açıkladı... Şirket 14bin tonluk ilk partinin akreditifinin açılıp üretimine başlandığını belirtti. İhracatın hangi ülkeye yapılacağı ise henüz açıklanmadı. Analist Yorumu: Şirketin ray işinde büyüme hedeflerine karşılık bu zamana kadar ray üretiminde gözle görülür bir artış gözlemlenmemişti. Bugün ray ihracatına ilişkin yapılan açıklamanın bu anlamda şirket için olumlu olduğunu düşünüyoruz. Kardemir'in ray satışlarının 2010 yılında 79bin ton ve 2011'de de 90bin ton olmasını bekliyorduk. Alınan 170bin tonluk siparişin ardından, şirketle görüştükten sonra biz de satış hacmi ve gelir hedeflerimizi revize ediyor olacağız. Alınan siparişin yeni bir müşteriye ve cari ortalama fiyatlardan satılacağını varsaydığımızda 170bin ton ray satışının 250-300mn TL ek gelir yaratması ve marjları desteklemesi beklenebilir. (2011 ciro beklentimizin %20'sine karşılık gelmektedir.)

OYAK YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)