E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiKarı düştü ama 'AL'---

Karı düştü ama 'AL'

Karı düştü ama 'AL'
16 Ağustos 2011 - 16:05 borsagundem.com

Bilançoda karı yüzde 33 gerileyen hisse için aracı kurum tavsiyesini 'TUT'tan 'AL'a çevirdi

Selçuk Ecza Deposu’nun net kar rakamı 2Ç11’de 2Ç10’na göre %33, bir önceki çeyreğe göre %17 düşüşle 33 milyon TL seviyesinde gerçekleşirken, beklentimiz olan 40 milyon TL ve piyasa beklentisi olan 41 milyon TL net kar rakamının altında gerçekleşti. Şirketin kümüle bazda net kar rakamı da 1Y11’de geçen yılın aynı dönemine göre %26 düşüşle 72 milyon TL seviyesinde gerçekleşti.
· Şirketin açıklamış olduğu 2Ç11 sonuçlarının beklentilerin altında kalmasının kısa vade de şirket hisseleri üzerinde satış baskısı yaratacağını düşünüyoruz. Bu bağlamda beklentilerimizin altında kalan net kar rakamı sonrası Selcuk Ecza Deposu için 2.90 TL seviyesinde belirlediğimiz hedef hisse fiyatını 2.50 TL seviyesine indiriyoruz. Ancak, hedef hisse fiyatımızı düşürmemize rağmen piyasalarda yaşanan son satış baskısı sonrası cari Hisse fiyatı 1.80 TL seviyesine düşen hisse, hedef hisse fiyatımıza göre %39 kazandırma potansiyeli taşımaktadır. Dolayısıyla şirket için daha önce TUT olan uzun vadeli önerimizi “AL” olarak revize ediyoruz. Ayrıca, 2011 yıl sonu tahminlerimize göre Selcuk Ecza Deposu 6.62x FD/FAVÖK çarpanları ile global rakiplerinin ortalaması olan 6.60x FD/FAVÖK seviyelerinden işlem görmektedir.
Şeker Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yatırımcı16 Ağustos 2011 18:37

    aksa akrilik varken ne diye alayım selçuk u açın piyasa değerine bakın bedava aksa akrilik var aç gözünü yatırımcı