E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivKarsan şimdi de Londra taksisine talip---

Karsan şimdi de Londra taksisine talip

Karsan şimdi de Londra taksisine talip
19 Haziran 2012 - 07:16 borsagundem.com

Karsan, V1’in sağdan direksiyonlu ve elektrikli modelini hazırlayip sergiledi

New York Belediyesi’nin “Geleceğin Taksisi” ihalesine katılan, ancak finalde elenmesine karşın araç geliştirme çalışmalarını sürdüren Karsan, bu kez de Londra’nın taksisi olmak için kolları sıvadı. Londra’da düzenlenen bir konferansa davet edilen Karsan, burada İngiltere için geliştirdiği için V1’in sağdan direksiyonlu ve elektrik motoruna sahip versiyonunu sergiledi.
Araştırma ve danışmanlık şirketi Frost&Sullivan’ın 13-14 Haziran tarihlerinde Londra’da düzenlediği “Kentsel Hareketlilik Konferansı”na davet edilen Karsan, konferansın ikinci günü Concept V1 taksiyi sergiledi. Başta İngiltere olmak üzere sağdan direksiyonlu pazarlar için geliştirilen yeni araç, Londra’nın da ileriye dönük elektrikli taksi proje beklentisi çerçevesinde elektrikli olarak hazırlandı.
Nahum konuşmacı oldu
Global otomotiv şirketlerinden birçok üst düzey ismin katıldığı organizasyonda iki gün boyunca tartışma panellerinde konuşmacı da olan Karsan Murahhas Azası Jan Nahum, Londra’da taksilerin elektrikliye dönüştürülmesi projesi olduğunu, bu nedenle de elektrikli bir konseptle katıldıklarını söyledi. Londra Belediye Başkanı Boris Johnson’ın kararıyla 2015 yılından itibaren Londra’daki taksilerin elektrikli motora sahip olmasının beklendiğini belirten Nahum, “Dolayısıyla burada elektrikli aracımızı sergilemek ve aracımız hakkında görüş almak istedik” dedi.
Belediye Başkanı’nın bu yaklaşımından Londra’da yollara çıkan 21 bin aracın etkileneceğini belirten Nahum, “Londra Belediye Başkanı’nın 15 yıllık araçların trafiğe çıkmasını engelleyen kararı çerçevesinde 1000 adet taksinin 2012 yılı itibariyle değişmesi gerekiyor” diye konuştu. Hazırladıkları konseptin 20 ila 60 dakika içinde tamamen hızlı şarj olabilen ileri teknolojili motora sahip olduğunu, ayrıca arka tekerleklerinin de Londra taksilerinde aranan 8 metre içinde dönebilme şartına uygun olduğunu vurguladı.
Karsan’ın Londra için geliştirdiği model, V1’in üçüncü versiyonu. V1 projesi için Karsan, bugüne kadar 40 milyon dolardan fazla yatırım yaptı.
22 bin adetlik pazar var
Nahum şöyle devam etti: “Londra’da 22 bin adetlik bir taksi pazarı var.Taksilerin büyük çoğunluğu LTI şirketinin ürettiği ünlü siyah taksiler. Londra’da yılda 2 bin adet taksi yenileniyor ancak elektrikli taksi zorunluluğu nedeniyle 2015’ten itibaren bu rakam yılda 5-6 bin adetlere çıkacak. Dolayısıyla Londra Concept V1 için önemli bir fırsat.” Nahum, şu an Londra’da 150 şarj istasyonu bulunduğunu, ancak 2013’te hedefin 1.300 olduğunu belirtti. Karsan, Cenevre Otomobil Fuarı’nda soldan direksiyonlu binek ve taksi modellerini tanıtmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 17,82
En Yüksek: 18,34
En Düşük: 17,76
Değişim 0,00 %
FK: 22,61
PD / DD: 2,64
İşlem Hacmi 492.858.532
Toplam Adet: 27.386.169
Ağırlıklı Ort.: 18,22
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)