E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporKartal'a kapatma cezası yolda ---

Kartal'a kapatma cezası yolda

Kartal'a kapatma cezası yolda
28 Ekim 2011 - 09:58 borsagundem.com

Derbideki olaylar nedeniyle Beşiktaş’a ceza geleceği öğrenildi.

Maç öncesi alınan seyirci yasağı kararına ortak hareket ederek tepki gösteren Beşiktaş ve F.Bahçe taraftarları, İnönü Stadı’nda ise birbirlerine yaptıkları küfürlü tezahüratlarla şaşkınlık yarattı.
İki ekip seyircileri maç boyunca hem kulüplere hem de futbolculara ağır küfürlü tezahüratlarda bulundu. Özellikle Siyah - Beyazlı taraftarların F.Bahçeli Emre Belözoğlu’na yaptıkları küfürlü tezahürat ortamı gerdi.
Kapatma cezası yolda
Derbideki olaylar nedeniyle Beşiktaş’a ceza geleceği öğrenildi. Beşiktaşlı taraftarların yaptığı küfürlü tezahüratlar, sahaya atılan yabancı maddeler ve F.Bahçeli seyircilerin tribüne girişinde yaşananlar nedeniyle PFDK’nın Siyah - Beyazlılara en az 1 maç saha kapama cezası vereceği bildirildi. Taraftarının neden olduğu olaylar için F.Bahçe’nin de ceza alması gündemde.
Atkılar sahaya
İnönü’deki derbide geçen hafta şehit olan askerlerimiz için kapalı tribünde üzerinde “Şehitler ölmez vatan bölünmez” yazan dev bir Türk bayrağı açıldı. Van’daki depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı. Beşiktaşlı taraftarlar depremde zarar gören vatandaşlara gönderilmesi için atkılarını sahaya attı. Ancak daha önce maçın bitimiyle gerçekleşmesi planlanan bu organizasyon karşılaşma devam ederken yapıldı. Hakem Aydınus 90. dakikada maçı durdurarak atkıların sahanın kenarına alınmasını istedi.
Fenerliler maça geç alındı
Hakem Fırat Aydunus'un başlama düdüğünü çalmasının üzerinden daha iki dakika geçmişken oluşan gürültü futbol topunun hızını kesti. Dışarıda kalan Sarı-Lacivertlilerin bir anda stada girişi tansiyonu yükseltti. Aydınus saha içi güvenlik sağlanana kadar oyunu başlatmadı. Yeniden dönmeye başlayan topa hakim taraf Beşiktaş'tı.
Siyah-Beyazlı takımın çalıştırıcısı Carlos Carvalhal son Mersin maçındaki kadroyu Necip dışında korumuştu. Kartal ilk toplara basarak Alex, Emre ve Baroni'nin oyunu kurmasına izin vermedi. Bu baskı sonrası 11. dakikada Simao'nun golü geldi. Portekizli oyuncu 30 metreden yaptığı vuruşta kaleci Volkan'ı çaresiz bıraktı: 1-0. Gol sonrası oyunu kendi yarı alanında kabul eden Beşiktaş topu Fenerbahçe'ye bırakınca konuk ekip etkili ataklar yapmaya başladı. Özellikle Caner'in bindirmeleri Sarı-Lacivertlileri oyunda tuttu. 33'te Gökhan Gönül'ün vuruşunda top direği geçemedi. İlk yarı sona erdiğinde Beşiktaş öndeydi.
Maçın 2. yarısına yine Siyah-Beyazlılar hızlı başladı. 49'da bu sefer de Mustafa'nın şutu direğe takıldı. Oyuna dengeyi getiren hamle 59'da Alex'in golüydü. Caner'in direkten dönen şutunu Brezilyalı iyi takip ederek takımı adına beraberliği sağladı: 1-1. Gol sonrası Carvalhal, Almeida'yı oyuna alırken Aykut Kocaman sahanın en iyisi Caner'i dışarı çekti. Bu değişiklik sonrası oyunun şekli de değişti. 72'de de Almeida, Quaresma'nın ortasını iyi değerlendirerek kafayla topu ağlara gönderdi. Skor 2-1'le bir kez daha ev sahibi takım lehine döndü.
Beşiktaş'ın oyunu kontrol altında tutuğu dakikalarda Brezalyılı Baroni'nin serbest vuruştan attığı gol derbinin sonucunu da belirledi: 2-2. Müsabakanının bitimine dakikalar kala Siyah-Beyazlı taraftarların İnönü'de atkılarını depremzedeler için sahaya atmaları alkışa değerdi.
Fener'in serisi bozuldu
F.Bahçe ile 2-2 berabere kalan Beşiktaş, rakibinin 12 maçlık deplasman galibiyeti rekorunu sonlandırdı. Kartal, bundan bir önceki sezon da Kanarya'ya ait bulunan 24 maçlık iç saha galibiyet serisine Ronaldo Guiaro'nun golleriyle 2-1'lik skorla son vermişti.Bu arada dün geceki derbiye kadar ezeli rakipleri ile yaptığı son 25 lig maçında sadece 2 kez yenilen F.Bahçe, yine mağlup olmadı.
Carlos Carvalhal: Mutlu değilim
Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, tıpkı Dinamo Kiev maçında olduğu gibi derbinin son anlarında konsantrasyon kaybı yaşadıklarını ve bunun bedelini ödediklerini söyledi. Portekizli hoca, "Tabii ki mutlu değilim. Mutlu olduğum nokta oyuncularımın sahada verdikleri o iyi görüntü ve maçın kalitesini artırmak için yapılan şeylerdi. Son maçlarda takım olgusu açısından daha ileri gidiyoruz." dedi.
Caner için Kocaman cevap
F.Bahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, iki takımın da derbiyi kazanmak için A'dan Z'ye her şeyi yaptığını söyledi. Kocaman, "Sonucu iki takım için de 2'şer puan kayıp, söke söke alınmış 1 puan olarak da değerlendirebiliriz." derken Lig TV muhabirinin "Sorması ayıp, Caner'i neden çıkardınız?" sorusunu ise şöyle cevapladı: "Dediğiniz gibi ayıptır sorması. Fakat çıkan oyuncu kadar giren de iyi oynamalı."
Maçın adamı
Baroni 1 puan kazandırdı. Fenerbahçe'nin orta saha oyuncusu Cristian Baroni, maçın sonlarına doğru attığı frikik golüyle hem takımına 1 puan kazandırdı hem de oynadığı futbolla alkışı aldı. Brezilyalı oyuncunun son anlarda maça hareket getirmesi, tribündeki az sayıdaki F.Bahçe taraftarını da mutlu etti.
Hayal kırıklığı
Ernst kendini aratıyor. Beşiktaş'ın tecrübeli futbolcusu Fabian Ernst, hem hücumda hem defansta takımına hiçbir katkı sağlayamadı. Alman futbolcu, önceki performansını çok aratır bir futbol sergiledi. İkili mücadelelerde yerde kaldı, kritik bölgelerde yaptığı hata ile takımını üç puandan etti.
Kırılma noktası
Cenk çaresiz kaldı. Dakika 88... Duran bir top... Kaleye yaklaşık 25 metre civarı... Cristian Baroni, öylesine güzel bir vuruş yaptı ki, Beşiktaş'ın galibiyetini elinden aldı. Yaklaşık 30 metreden yapılan bu atış tam köşeye giderken, Siyah-Beyazlılar'ın kalecisi Cenk mevkiinde çaresiz kaldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)