E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporKartal'ın nefesi yetmedi---

Kartal'ın nefesi yetmedi

Kartal'ın nefesi yetmedi
21 Ekim 2011 - 00:31 borsagundem.com

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Beşiktaş, E Grubu'ndaki üçüncü maçında deplasmanda Dinamo Kiev'e 1-0 yenildi.

Maçta Ukrayna temsilcisine 3 puanı getiren golü, 90+4. dakikada Denys Garmash kaydetti. Karşılaşmada Dinamo Kiev'in bir topu da direkte patladı! E Grubu'nun 4. haftasında her iki takım, 3 Kasım Perşembe günü bu kez Fiyapı İnönü Stadı'nda karşı karşıya gelecek.
Kartal'ın nefesi yetmedi!.. UEFA Avrupa Ligi'nde E Grubu'ndaki üçüncü maçında Dinamo Kiev'e konuk olan Beşiktaş, uzatma dakikalarında yediği golle rakibine 1-0 yenilerek gruptaki ikinci mağlubiyetini aldı.
Valeriy Lobanovskiy Stadı'nda oynanan maç tempolu başlarken, ilk dakikalarda karşılıklı ataklar vardı.
Ev sahibi ekip, maçın 10. dakikasında Oleh Gusev'le önemli bir fırsatı harcarken; 15. dakikada bu kez temsilcimiz Beşiktaş, Çek futbolcu Tomas Sivok'la gole yaklaşan taraf oldu.
DINAMO KIEV DİREĞE TAKILDI
Dinamo Kiev maçın 22. dakikasında ilk yarının en net gol pozisyonunu yakalarken, bu pozisyonda Andriy Yarmolenko'nun vuruşunda direk gole izin vermedi.
İlk yarının ortalarında Artem Milevskiy'le üst üste 3 pozisyondan yararlanamayan Ukrayna ekibi karşısında Beşiktaş, ilk yarıdaki en önemli atağında 33. dakikada gole yaklaştı.
Bu dakikada ev sahibi ekibin kalecisi Olexandr Shovkovskiy'nin hatasında topu önünde bulan Edu yerden vurdu. Ancak hatasını telafi eden tecrübeli kaleci, iki hamlede topu kontrol ederek gole izin vermedi.
İKİNCİ YARI TOP KAYIPLARIYLA BAŞLADI
İlk yarısı golsüz eşitlikle tamamlanan maçın ikinci yarısına iki ekip de top kayıplarıyla başladı.
İlk yarıya oranla son derece düşük bir tempoda geçen ikinci yarının 58. dakikasında Fabian Ernst'le etkili olan temsilcimiz karşısında Dinamo Kiev, bu pozisyondan sadece bir dakika sonra Ideye Brown'la mutlak bir golü kaçırdı.
Hücum hattında çoğalmakta zorlanan Beşiktaş karşısında maçın son bölümlerinde Dinamo Kiev'in galibiyet golü için baskısı vardı.
UZATMA DAKİKALARINDA YIKILDIK
Maçın 90+4. dakikasında köşe vuruşu kazanan Dinamo Kiev, bu duran topta Denys Garmash'la golü bulurken, bu golle aynı zamanda maçın da skoru ilan edilmiş oldu. 1-0
Bu sonuçla grupta ikinci yenilgisini alan Beşiktaş 3 puanda kaldı ve grupta üçüncü sıraya geriledi. Gruptaki ilk galibiyetini alan Dinamo Kiev ise puanını 5'e yükseltti.
E Grubu'nun dördüncü haftasında her iki takım 3 Kasım Perşembe günü bu kez Fiyapı İnönü Stadı'nda karşı karşıya gelecek.
Dinamo Kiev 1 - 0 Beşiktaş
STAT: Valeriy Lobanovskiy
HAKEMLER: Milorad Mazic, Milovan Ristic, Igor Radojcic (Sırbistan)
DINAMO KIEV: Shovkovskiy - Gusev, Mikhalik, Betao, Popov - Vukojevic, Garmash, Yarmolenko, Milevskiy (Dk. 61 Aliyev) - Brown, Shevchenko (Dk. 82 Dudu)
BEŞİKTAŞ: Cenk - Hilbert, Sivok, Egemen, İsmail - Quaresma (Dk. 90+3 Veli), Aurelio, Necip, Ernst - Simao, Edu (Dk. 73 Holosko)
GOL: Dk. 90+4 Garmash (Dinamo Kiev)
SARI KARTLAR: Gusev (Dinamo Kiev) / Quaresma, Ernst, Aurelio, Sivok, Cenk (Beşiktaş)
MAÇTAN DAKİKALAR
Ve karşılaşma, Beşiktaş'ın vuruşuyla başladı. Temsilcimize sonsuz başarılar dileriz...
4'te Beşiktaş'ta Quaresma'nın sürüklediği atakta ceza sahasında topla buluşan Edu'nun sol köşeden orta-şut karışımı sert vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Shovkovskiy'de kaldı.
10'da Dinamo Kiev tehlikeli geldi. Milevskiy'le verkaça giren Gusev, ceza sahasında kaleci Cenk'le karşı karşıya kaldı. Gusev'in vuruşu kötü olunca, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
15'te Beşiktaş'ta sağ taraftan Quaresma'nın ceza sahasına ortasında iyi yükselen Sivok kafayı vurdu. Meşin yuvarlak, kaleci Shovkovskiy'de kaldı.
18'de Beşiktaş'ta Aurelio ceza sahası dışından yerden bir vuruşla şansını denedi. Kaleci Shovkovskiy rahatlıkla topu kontrol etti.
22'de Beşiktaş kalesi büyük bir tehlike atlattı. Milevskiy'nin ara pasında defansın arkasına sarkan Yarmolenko, ceza sahasında kaleci Cenk'le karşı karşıya kaldı. Bu futbolcunun yerden vuruşunda, meşin yuvarlak yan direğe de çarparak auta çıktı.
25'te Beşiktaş'ta Simao'nun defansın arkasına gönderdiği topa Edu hareketlendi. Ancak kalesini zamanında terkeden Shovkovskiy kayarak ayağıyla topu taca attı ve tehlikeyi önledi.
26'da Dinamo Kiev'de Gusev'in sağ taraftan yerden pasında ceza sahasında topu kontrol eden Milevskiy şutunu çekti. Meşin yuvarlak Beşiktaş defansından döndü.
27'de Dinamo Kiev etkili geldi. Ceza sahası sağ köşesinden Shevchenko'nun içeriye çevirdiği topu kontrol eden Milevskiy yerden vurdu. Son anda topa ayak koyan Sivok mutlak bir golü önledi.
31'de Dinamo Kiev'de Yarmolenko sol taraftan ceza sahasına ortaladı. Milevskiy'nin kafa vuruşunda, meşin yuvarlak üst ağlarda kaldı.
33'te Beşiktaş'ın sol taraftan kazandığı serbest atışta Quaresma ceza sahasına ortaladı. Kaleci Shovkovskiy'in yumruklamak istediği top kısa düştü. Ceza yayı üzerinde topu önünde bulan Edu'nun yerden vuruşunda, Shovkovskiy iki hamlede topu kontrol etti.
40'ta Beşiktaş'ta topla ceza sahasına giren Edu, vurmakta geç kalınca topa müdahale eden Dinamo Kiev defansı tehlikeyi uzaklaştırdı.
İlk yarının geri kalan bölümünde her iki takım da rakip kalede etkili olamazken, taraflar soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gitti.
Ve karşılaşmada ikinci yarı, ev sahibi ekip Dinamo Kiev'in vuruşuyla başladı. Temsilcimiz Beşiktaş'a bir kez daha başarılar dileriz...
58'de Beşiktaş'ta sağ köşeden Hilbert'in ceza sahasına ortasında topu kontrol eden Ernst, sol çaprazdan sol ayağıyla sert vurdu. Meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
59'da Dinamo Kiev inanılmaz bir golü kaçırdı. Sol taraftan Yarmolenko'nun ceza sahasına ortasında arka direkte Brown, yakın mesafeden kafayı vurdu. Meşin yuvarlak direği sıyırarak yandan auta çıktı.
65'te Dinamo Kiev'de sol taraftan Yarmolenko'nun ceza sahasına ortasında Shevchenko kafayı vurdu. Meşin yuvarlak kaleci Cenk'te kaldı.
89'da Dinamo Kiev'in ceza sahası dışından sol çaprazdan kazandığı serbest atışta Aliyev çok sert vurdu. Meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
90+1'de Beşiktaş'ta topla hareketlenen ve ceza sahasına sokulan Quaresma'nın sağ çaprazdan sert vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
90+2'de Dinamo Kiev'de Aliyev, Aurelio'dan kaptığı topla ceza sahasına girdi ve önünü boşalttıktan sonra çok sert vurdu. Meşin yuvarlak az farkla üstten auta çıktı.
90+4'te maalesef top ağlarımızda... Dinamo Kiev, Garmash'ın golüyle öne geçti. Ukrayna ekibinin sağ taraftan kazandığı köşe atışında Aliyev ceza sahasına ortaladı. Altı pas önünde gelişine vuran Garmash, meşin yuvarlağı sol köşeden ağlarla buluşturdu. 1-0
Maçın geri kalan kısa bölümünde skorda bir değişiklik olmazken, Beşiktaş sahadan 1-0 yenik ayrıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)