E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKasımda faiz artırma ihtimali yüksek---

Kasımda faiz artırma ihtimali yüksek

Kasımda faiz artırma ihtimali yüksek
04 Ekim 2016 - 08:14 borsagundem.com

Fed'in Cleveland bölgesi Başkanı Loretta Mester, ABD'de verilerin beklenildiği gibi sonuçlanması durumunda faiz artırma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester verdiği mülakatta, Fed'in tam istihdam ve enflasyon hedeflerinde ilerleme kaydettiğini vurgulayarak, faizlerin kademeli artırılması gerektiğini savundu.

Ülkede 8 Kasım'da düzenlenecek başkanlık seçimlerinin para politikasını etkilemeyeceğine işaret eden Mester, Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) 1 ve 2 Kasım'da yapacağı toplantının "canlı" olacağını dile getirdi.

Mester, "FOMC'nin gelecek toplantılarında eylülde olduğu gibi faiz artışından yana oy kullanıp kullanmayacağı" sorusunu ise "Gelen veriler beklentilerimizle uyumluysa, kasımda faiz artırma ihtimalinin güçlü olacağına inanıyorum." şeklinde yanıtladı.

Dudley ve Mester, bu yıl FOMC'de oy hakkına sahip 10 üye arasında bulunuyor. Fed'in para politikalarını belirleyen FOMC'nin bu yılki son iki toplantısı 1 ve 2 Kasım ile 13 ve 14 Aralık'ta düzenlenecek.

"Fed faiz artırımında temkinli olmalı"

 

Kamu ihalelerine FETÖ ayarı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)