E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporKasımpaşa: 0 – Fenerbahçe: 2---

Kasımpaşa: 0 – Fenerbahçe: 2

Kasımpaşa: 0 – Fenerbahçe: 2
15 Eylül 2024 - 17:08 borsagundem.com

Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında Kasımpaşa ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Derbi öncesi kritik mücadeleyi, Saint-Maximin ve Dusan Tadic'in golleriyle F. Bahçe 2-0 kazandı. Yenilmezlik serisi 32 maça çıkarken rekor da kırıldı.

Fenerbahçe, Süper Lig'in 5. haftasında deplasmanda Kasımpaşa'yı 2-0 mağlup etti. Sarı-lacivertliler ligdeki yenilmezlik serisini 32 maça çıkartarak kulüp tarihindeki en uzun yenilmezlik serisi rekorunu kırdı.

Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nda oynanan mücadelede sarı-lacivertlilere 3 puan kazandıran goller 22. dakikada Saint-Maximin ve 39. dakikada penaltı vuruşuyla Dusan Tadic'ten geldi.

Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe ligdeki puanını 13'e yükseltti ve maç fazlasıyla tekrardan liderliğe yükseldi. Kasımpaşa ise 5 puanda kaldı.

Süper Lig'de bir sonraki hafta Fenerbahçe evinde Galatasaray'ı ağırlayacak. Kasımpaşa ise yine evinde Antalyaspor'u konuk edecek.

PENALTI KARARI

Fenerbahçe, 38. dakikada VAR incelemesi sonrası penaltı kazandı. Bu dakikada ceza sahasına giren Allan Saint-Maximin, Opoku ile girdiği ikili mücadele sonrası yerde kaldı. Fenerbahçe, penaltı bekledi. Hakem Halil Umut Meler, VAR'dan gelen uyarı sonrası pozisyonu ekranda izledi ve penaltı noktasını gösterdi. Penaltıda topun başına geçen Dusan Tadic, topu ağlara gönderdi.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1. dakika Hakem Halil Umut Meler maçın ilk düdüğünü çalıyor ve sezonun mücadeleye Fenerbahçe başlıyor.

4. dakika Allan Saint-Maximin'in sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Nicholas Opoku kafayla topu uzaklaştırmayı başarıyor.

8. dakika Sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Hajradinovic'in ceza alanına gönderdiği ortasında Dominik Livakovic topa hakim olmayı başarıyor.

13. dakika Sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Dusan Tadic'in ceza alanına gönderdiği ortasına yükselen Youssef En-Nesyri'nin kafa vuruşunda top kalenin üstünden auta çıkıyor.

17. dakika Sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Dusan Tadic'in ceza alanına gönderdiği ortasında Nuno Da Costa kafayla topu uzaklaştırmayı başarıyor.

22. dakika GOOOLL!! Fenerbahçe, Allan Saint-Maximin'in golü ile maçta öne geçiyor. Allan Saint-Maximin, ceza sahası dışından kaleye gönderdiği sert ve düzgün şutuyla meşin yuvarlağı Andreas Gianniotis'in solundan ağlarla buluşturuyor.

26. dakika Josip Brekalo'nun ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda top kalenin üstünden auta çıkıyor.



30. dakika Claudio Winck'in defansın arkasına gönderdiği uzun pasa hareketlenen Mamadou Fall için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

37. dakika Fenerbahçe penaltı kazanıyor! Nicholas Opoku'nun, Allan Saint-Maximin'e ceza alanı içinde yaptığı kontrolsüz müdahale sonrasında hakem Halil Umut Meler, VAR uyarısıyla pozisyonu izleyerek penaltı noktasını gösteriyor.

39. dakika GOOOLL!! Fenerbahçe, Dusan Tadic'in golü ile maçta farkı ikiye çıkarıyor. Kazanılan penaltı vuruşu için topun başına geçen Dusan Tadic, kaleci Andreas Gianniotis'in yanından meşin yuvarlağı ağlarla buluşturmayı başarıyor.

45+4. dakika Hakem Halil Umut Meler ilk yarının son düdüğünü çalıyor ve mücadelenin ilk yarısı Fenerbahçe'nin 2-0'lık üstünlüğü ile tamamlanıyor.

46. dakika Halil Umut Meler ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya Kasımpaşa başlıyor.

50. dakika Sağ kanatta yaşanan ikili mücadele sırasında Jayden Oosterwolde, Haris Hajradinovic'e arkadan kontrolsüz bir müdahalede bulununca Halil Umut Meler tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

54. dakika Sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Aytaç Kara'nın ceza alanına gönderdiği ortasına yükselen Mortadha Ben Ouanes'in kafa vuruşunda top kalenin yanından auta çıkıyor.

61. dakika Sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Dusan Tadic'in ceza alanına gönderdiği ortasında Kevin Rodrigues kafayla topu uzaklaştırmayı başarıyor.

63. dakika Fenerbahçe'de iki oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Allan Saint-Maximin oyundan çıkarken, İrfan Can Kahveci yerine giren isim oluyor. Youssef En-Nesyri oyundan çıkarken, Edin Dzeko yerine giren isim oluyor.

67. dakika Sağ kanattan kazanılan korneri kullanan İrfan Can Kahveci'nin ceza alanına gönderdiği ortasında Andreas Gianniotis topa hakim olmayı başarıyor.

74. dakika Josip Brekalo'nun sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Çağlar Söyüncü kafayla topu uzaklaştırmayı başarıyor.

77. dakika Yasin Özcan'ın ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda top savunmadan geri geliyor.

81. dakika Fenerbahçe'de üçüncü ve dördüncü oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Mert Müldür oyundan çıkarken, Yusuf Akçiçek yerine giren isim oluyor. Dusan Tadic oyundan çıkarken, Sofyan Amrabat yerine giren isim oluyor.

85. dakika Sol kanattan kazanılan korneri kullanan Josip Brekalo'nun ceza alanına gönderdiği ortasında Dominik Livakovic topu uzaklaştırmayı başarıyor.

87. dakika Fenerbahçe'de beşinci ve son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Fred oyundan çıkarken, Mert Hakan Yandaş yerine giren isim oluyor.

90. dakika Mortadha Ben Ouanes'nin ceza alanında sol çaprazdan yaptığı vuruşta top uzak kale direği dibinden az farkla auta çıkıyor.

90+4. dakika Halil Umut Meler'in düdüğüyle karşılaşma sona eriyor. Fenerbahçe, deplasmanda Kasımpaşa'yı 2-0 mağlup ediyor. Bu sonuçla Fenerbahçe ligde puanını 13'e yükseltirken, Kasımpaşa ise 5 puanda kalıyor.

İŞTE İLK 11'LER

Kasımpaşa: Gianniotis | W. Neto, Opoku, Yasin, Rodrigues | Gökhan, Aytaç | Hajradinovic, Barak, Brekalo | Da Costa.

Fenerbahçe: Livakovic | Mert Müldür, Becao, Çağlar, Oosterwolde | Fred, İsmail | Tadic, Szymanski, Maximin | Dzeko.

MAÇ NOTLARI

Saint-Maximin siftah yaptı
Fenerbahçe'nin yeni transferlerinden Allan Saint-Maximin, sarı-lacivertli formayla ilk kez gol sevinci yaşadı. Sarı-lacivertlilerin transfer dönemindeki önemli hamleleri arasında yer alan Fransız kanat oyuncusu, ligde daha önce 2 kez gol pası vermişti. 27 yaşındaki oyuncunun 22. dakikada takımını öne geçirdiği gol, Fenerbahçe formasıyla attığı ilk gol olarak kayıtlara geçti.

Kalesini gole kapattı
Fenerbahçe, ligde çıktığı son 3 müsabakada gol yemedi. Süper Lig'de geride kalan 5 maçın 4'ünde gol yemeyen Fenerbahçe, 2. haftaki Göztepe müsabakasında kalesinde 2 gole engel olamamıştı. Sarı-lacivertliler, bu maçın ardından sırasıyla Çaykur Rizespor, Alanyaspor ve Kasımpaşa maçlarında da kalesini gole kapatmayı başardı.

"Milli aralar dönüşü en önemli şey 3 puan almaktır"
Fenerbahçe'de teknik direktör Jose Mourinho, milli aranın ardından alınan 3 puanın önemli olduğunu söyledi. Derbi için her gün yaptıkları gibi çok çalışacaklarının altını çizen Mourinho, bazı şeyleri geliştirmek istediklerini belirterek şunları kaydetti: "Maçtan önce de söyledim, milli aralar her zaman zordur. Oyuncuların odakları değişiyor. Milli takımlardan dönen oyuncular problemle gelebiliyorlar, yorgun dönebiliyorlar. Mesela Dzeko 3 günde 2 maçta 90 dakika oynadı. Takım bugün ilk yarıda iyiydi. Ancak ikinci yarıda kazanma hırsını gösteremedik. Belki oyuncularım bunu kabul etmeyebilirler, 'Kompakt olarak topu rakibe verip dinlenmek istedik.' diyebilirler. Tabii ki ben de bunu kabul edemem ama milli aralar dönüşü en önemli şey 3 puan almaktır."

"Avrupa maçlarının başlayacak olması hoşuma gidiyor"
Portekizli teknik adam, takımın mevcut oyundan daha iyisini yapabileceğini ve yapması gerektiğini anlatarak, "Çalışmamız, gelişmemiz, istikrar kazanmamız gerekiyor. Cuma gününden itibaren ilk defa tam kadro çalışabildik. Artık oyuncuların kafasında soru işareti yok. 2 sağ bekimiz, 4 stoperimiz, 2 sol bekimiz var. Kanatlarda ve orta sahalarda oyuncularımız var. Oyuncuların kafalarında 'Kalacak mıyım, gidecek miyim?' gibi soru işaretleri yok. Avrupa maçlarının başlayacak olması da hoşuma gidiyor. Herkes oynayacak. Bu durum rakiplerimiz için de geçerli. İyi bir takımımız var, kulüp çalışabilmem için iyi bir kadro kurdu." açıklamasında bulundu.

Fenerbahçe, Kasımpaşa deplasmanındaFenerbahçe, Kasımpaşa deplasmanında

Fenerbahçeli milli oyuncu Eyüpspor'a imza attıFenerbahçeli milli oyuncu Eyüpspor'a imza attı

Kostic'in Fenerbahçe'yi tercih etmesinde iki önemli etkenKostic'in Fenerbahçe'yi tercih etmesinde iki önemli etken

Fenerbahçe Medina için aralık ayını bekleyecekFenerbahçe Medina için aralık ayını bekleyecek

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 128,40
En Yüksek: 128,60
En Düşük: 125,80
Değişim 1,10 %
FK: 8,01
PD / DD: -11,14
İşlem Hacmi 230.888.081
Toplam Adet: 1.815.365
Ağırlıklı Ort.: 127,11
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum15 Eylül 2024 18:12

    Penaltıyı vermedi işte bu 56 nin karşısındaki Bi takım yapmış olsaydı direkt penaltı alınırdı fark bu işte