E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisKATAR İSLAM BANKASI, BANK ASYA'NIN PEŞİNDE---

KATAR İSLAM BANKASI, BANK ASYA'NIN PEŞİNDE

KATAR İSLAM BANKASI, BANK ASYA'NIN PEŞİNDE
17 Haziran 2008 - 09:30 borsagundem.com

Raymond James, Katar İslam Bankası için yabancı ortaksız tam bir katılım bankası olarak, Bank Asya’´nın en dikkat çekici aday olduğunu yazdı

Raymond James, Bank Asya için tavsiyesini AL’´a yükseltti. 2.7 milyar hedef piyasa değerimize göre %37 yukarı yönlü potansiyele sahip olan Bank Asya için tavsiyemizi AL’´a yükseltiyoruz. 2008 üçüncü çeyrekte , ikinci çeyreğin sonunda bankanın sermaye yeterliliğini %13’´ün üzerine çıkaracak 300 milyon YTL bedelli sermaye artırımına gitmesiyle, şube genişlemesi yeniden başlayacak. Bunun yanında artan faiz oranı ortamı, küçük ve orta ölçekli işletmelerin kredi defterlerindeki değişken faiz oranına bağlı olarak, bankaların lehine işliyor. Banka 2008 tahmini gelir 8.5x ve 2008 tahmini defter değeri 1.9x çarpanında işlem görüyor. Birleşme ve satın alma hedefi: Katar İslam Bankası son olarak faizsiz bankacılıkta ortaklık fırsatları aradığını belirtti. Yabancı ortaksız tam bir katılım bankası olarak, Bank Asya’´nın en dikkat çekici aday olduğunu düşünüyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)