E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKavcıoğlu'nun 'stokçuluk' ithamına iş dünyasından tepkiler sürüyor---

Kavcıoğlu'nun 'stokçuluk' ithamına iş dünyasından tepkiler sürüyor

Kavcıoğlu'nun 'stokçuluk' ithamına iş dünyasından tepkiler sürüyor
01 Ağustos 2022 - 22:23 borsagundem.com

İSO Meclis toplantısında Kavcıoğlu ile sanayicileri karşı karşıya getiren ‘stokçuluk’ ithamına iş dünyasından tepki gelmeye devam ediyor

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun fitilini ateşlediği ‘stokçuluk’ tartışmalarına sanayici cephesinden itirazlar sürüyor. İş dünyası temsilcileri, üretimde tedarikin garanti altına alınması adına envanter tutmanın işin doğasında olduğunu savunurken, özellikle son dönemde iç ve dış talepteki yavaşlamanın stoklarda şişkinliğe neden olduğunu, hatta sanayicilerin karsız satışlarla karşı karşıya kaldığına işaret ediyor.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (34)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İyri02 Ağustos 2022 12:42

    Kişi kendinden bilir işi. Kendisi de birikimlerini dolar veya altın olarak saklıyor, kredi ile ev araba almış durumda

  • Mucise Reis : )02 Ağustos 2022 11:56

    Az düşünsünler... iş insanı sermaye alıyor  100 bin tl. 1 yıl ödemesi 40 bin tl faiz... elektrık, dopğalgaz, mazot, naylon, işçi ücretler, araç parçaları, makına parçaları, ortalama 100 iken oldu 140 . hatta daha fazla zamlar geldi. yani bu ortamda diyorki, sen paranı sadece TL de tut :D alacaksanda mal alma, usd alma, ben matbadan bol bol para basacam, sen stok yapma, başka para alma, pıyasadan mal çekme öylecene bekle :D yahu sen piyas aişlerliği için o görevde maaş alıyorsun :D onun bunun zırv aprogramını destekleyecek adım atabilirsin ama, doğal ekonomik ticarete müdehale neyin nesi ? :D donanımlı insan kalmadımı bu ülkede ? tv programları desen öyle, gazeteciyim diyenler öyle, siyasetçicim diyenler öyle, gerçekten  çok şahane bir değişim lazım. her kurumda, her tepede, her noktada, ner bir şeyde içi boş beyinler, çalışmadan, üretmeden , sadece emir erliği yaparak koltuk kaparak oturuyor.

  • baran02 Ağustos 2022 12:12

    Beynine dikti...n şimdi sermaye dostu mu oldun?  Devletin onlara yeteri kadar yatırım ve vergi kolaylığı veriyor zaten!  İstediği ise sermayeyi stoklamayıp yatırıma yönelmesi!  Hazırlanan kanun ve KHK hep bu yönde şimdi çok bilmişlik yapıp saçmalama!  Zaten elindeki dövizi sisteme aktardığında bir döviz açığı ile karşılaşmayacağını devlet zaten garanti ediyor.  Hala  anlamadın mı  kırıkları efendisi?

  • baran02 Ağustos 2022 11:45

    Yahu bu ne soytarılık bu ne cahillik?  Daha dün gibi Ecevit ve Demirel dönemlerinde  tüpgaz, yağ kuyrukları!  Herifçioğlu utanmadan dövizi stokluyor böyle yaptıkça da gereğinden fazla değerlendiriyor bilerek ve isteyerek!  Ekonomiyi de durağan hale getirme gayretidir bu!  Neden mi?  Sebebi çok açık bunların yakın zamanda iki üç nesil öncesine bakarsanız sebebini anlarsınız!   Bir de şu döviz yükselmesin diye yüksek faiz isteme olayı tam da bankaların elkmeğine çift kat yağ sürüp üzerine de bal dökmektir. Üstelik bu  jargonları da böyle çulsuz cahil kıytırık tiplere söyletmeleri de kapkara bir mizahtır!  Be ahmak banka yüksek faiz ile borç verirse döviz niye düşük kalsın!  Aradaki fark ile yine dövize yönelip kendisini garantiye akmak isteyecektir. Ortada sadece kağıt değişimi üretime para  akmaz hale gelir.  Nu kadar basit konular dahi bazı ahmak sefiller bunu kavramaktan aciz.   

  • vatandaş02 Ağustos 2022 10:26

    merkez bankası başkanın söyleyeceği ya da gireceği bir alan değil ama gereksiz bir yorum yapmış. merkez bankasının görevi belli. stokçularla mücadele edecek olan devletin bir sürü kurumu var.

  • fatih02 Ağustos 2022 09:07

    patavatsız ve dengesiz bir adamın konuşmamaları işdünyası insanlarını etkilemesin o adam maşanın teki zaten...

  • hasan02 Ağustos 2022 08:28

    kim niye stokculuk yapsın sen parayı düzgün yönet herkes satış yapmak üretim yapmak ister. Sen parayı kıs faizi düşür dolara bas enflasyonu costur sonra stokçuluk yapıyorlar de.  Allah başımıza biran önce eğitimli devlete sadık yöneticiler verir inşallah yoksa bu arap meraklısı cahiller ile anca bu kadar

  • fuat02 Ağustos 2022 07:51

    sanayiciler dolar borcum var diye kredi cekip dolar stokluyor , bunun dupeduz milletin parasini emegini calmakdan baska nedir ! ne gozu doymaz ac bunlar yaw

  • Hasan02 Ağustos 2022 08:26

    Milletin emeğini çalan hükümet sussunlar diye biraz para sanayiciye kalanını kendi cebine. Koyun millete binmeye devam. Sanayici kend cebine dokunmaya başlayınca ses çıkarıyor anca.

  • fötösavarTapeli02 Ağustos 2022 07:50

    insanlar kendini ekonomik olarak güvende hissetse kimse stoklamaz sorunun sebebi için birileri aynaya baksın.

  • önemi yok...02 Ağustos 2022 07:27

    karsız satışlar yapıyorlarsa firmalar neden tarihi karlar açıklıyor. Milletin aklı ile alay etmeyin. Karsızmış...

  • He02 Ağustos 2022 06:50

    Onu bunu bıraksında cevap versin neden 6-7 toplantıyı pas geçip faizi düşürmemiş gazetede yazarken rahat rahat yazıyordu hayırdır kavcıoğlu faizciimi oldun sende.?

  • xyz02 Ağustos 2022 06:38

    Bu ülkede işin içinden çıkamadın mı hemen stokçulukla suçla, soĝan, kırmızı et, patates, un, yumurta, ayçiçek yağı, bakliyat vb. stokçularını bu kulaklar çok duydu. Şimdide milleti fakirleştir zengin düşmanı yap. Krediyi ver sonrada stok yapıyorsunuz ve lüks araba alıyorsunuz de. Şaka gibi. Adamda yok böyle birşey diyor. O da elimizde liste var diyor. Sopayı gösteriyor. Listeyi göster ve yayınla deyince araki bulasın.

  • baran02 Ağustos 2022 11:51

    Geri zekalı ve aptal olduğunu farkında  mısın?   Lafa geldi mi sermaye düşmanlığı yapan soytarılar! Net ve açık yanlışları açıkça yetkili birisi hatırlattığı zaman bu hödükler ve senin gibi hödükler sermaye dostu oluyor!   Ancaaak  bu ülkeye yol, köprü metro alt üst geçit yapan iş adamlarına yapmadık hakareti bırakmıyorsunuz!  Şimdiiiii bak senin gibi hödüklere ne kadar küfretsem azdır ama buna değmiyorsunuz!  Basit zavallı ve yoz hatta yobazsınız.  

  • Mucise Reis : )02 Ağustos 2022 05:49

    Ticareti bimeyen birinin, bazı koltuklara gleip, sadece siyaseti desteklemeri bu ülkeyi çıkmaza daha çok sokacaktır. DErt bilmeyen birinin, dermen olmasını beklemek :D... Bir kendileri haklı ve programları...

  • baran02 Ağustos 2022 11:55

    Çay taşıyıp müdürlere yalakalık yapmak ile ömür geçirmiş soytarının başkalarını bilgisizlik ile suçlaması tam bir tımarhane fıkrasına benziyor.  

  • Hakkı02 Ağustos 2022 01:44

    Bunların ağababaları koyun holdig. bir asırdır buzdolabı üretiyorum diye tenekeyi eğip büküp sattı, kompresör bile üretemez de ithal eder. Traktörcülüğü de otomobilciliği de kamyonculuğu da velhasıl her işi montaj.

  • baran02 Ağustos 2022 12:03

    Çok haklısın!  şimdiye kadar bunların çok daha fazla ileride olmaları gerekirdi!  Ancak kasıtlı olarak bunu yapmadıkları ortada  Sabancı ve bir kaç müteşebbis dışında pek bu ülkeyi düşünen olmadığı ortada kaldı ki bunların en babası 2000 li yıllara kadar devlet teşviki ile bu günlere gelmiş Yani ta 1923 lerden bahsediyorum!  Devletten aldıkları ile verdikleri ortada! Sen bu aşağıdaki mallara laf anlatmaya uğraşma hiç cahil hödük bir iki ezberindeki jargonu bozuk plak gibi tekrarlar!  Anladığından değil. Türkiye bu tüsyiyad tekelinden havacılık sektörüne girmesi ile kurtulmaya ve kendisine çizilen sınırları da aşmaya başlayınca bunlar çiyan gibi tıslamaya başladılar.

  • Türkoğlutúrk02 Ağustos 2022 08:36

    O taş attığın insanlar istihdam yarattı.senin yandaşlar gibi burada kaziklayip şirketini yurtdışına taşımadı.o kadar aleyhine konuşuyorsunuz ama daha bırak sanayi tesisini dogrudurust çorbacı dükkanı bile yok yandaş yiyicilerin.

  • yatırımcı02 Ağustos 2022 08:23

    çok iyi biliyorsan sen niye kendin üretmedin.

  • Hakkı02 Ağustos 2022 00:48

    Adam doğru söylüyor. Niye gocunuyorsunuz?

  • Türkoğlutúrk02 Ağustos 2022 10:36

    Güven ortamı yok kaldiki kimlerin nasıl yurtdışına para götürdüğü yabancı medyada yer alıyor.

  • Kerim02 Ağustos 2022 00:41

    Konuşan merkez bankası baskanı kavcıoğlu bu besili detekli beleşci işadamlarına beleş kredileri dağıtan insan.. O bile isyanlarda

  • Yorum02 Ağustos 2022 00:32

    Hepside parayı dolara bağlıyor anlatmıştım bir birine satış yapmış gibi fatura kesen sanayici devletin kredi fırsatından faydalanıp krediyi çekip dolara baglıyordu bu dediğim 2018 miyd neydi devlet o zaman beli şartlarla kredi imkanı vermişti faizleri çok çok düşük tutmuştu işte parayı alanda dolara basıp kasaya koymuştu imkanı olanlarda yurt dışına çıkarıyor demek ki bu deneme de daha değişik yöntemler uygulanıyor demekki

  • BİR DOST02 Ağustos 2022 00:12

    Vatandaşın iş adamına tepkisi nedense medyaya yansımaz da, parası bol olan iş adamının tepkisi medyaya yansır.

  • Bir dost01 Ağustos 2022 23:41

    Her dönem de var olan ve yenileri katilan ve gittikce varliklarina varlik katan dunyalik nimetleri en ust seviyesini yasayan eski yeni oligarklara "birakiniz yapsinlar birakiniz gecsinler " ünlü ekonomi felsefesine OY YOK , 3500 tl emekliye lutufta bulunanlara OY YOK.

  • Türkoğlutúrk02 Ağustos 2022 08:39

    Sen oyunu bu ülkede kazanıp ABD de milyon dolarlık bina yapanlara ver.seversiniz ABD'yi.gazeteci gordumu ABD aleyhinde konuşur ama para kaçırmaya,sivismaya geldimi sıra doğru ABD.ben bir dincinin ABD dışında bir yere gittiğini hiç görmedim.

  • BİR DOST02 Ağustos 2022 00:11

    film fırıldak ekibinden olduğun çakma nikine yansımış.

  • Ağlamayı bırakın01 Ağustos 2022 23:27

    Ya kapılarınızı kapatın, zira 20 senedir aldıklarınız size fazlasıyla yeter, Yada CB' nın dediği gibi sabredip, dışarıdan dolarlar geldikçe almaya devam edin ve ülkemizi yok edin gitsin.

  • VS01 Ağustos 2022 23:21

    karsız satışmı dediniz. şubat 2022 dolar 17,50 egea başlangıç paket 167 bin tl temmuz 2022 dolar 17,80 egea başlangıç paket 420 bin bu nasıl karsız satış

  • Hakan01 Ağustos 2022 23:09

    ISO fasafiso. Bunlar İthalatçı, Montajcı, ambalajı, yabancı firmaların içimizdeki uzantıları. Bunlar İdealist yerli milli gerçek girişimcilerin önünde çin seddi. Envai çeşit hibe destek, muafiyet veriliyor yine bişey üretmezler, üstüne yaygara , taşgala çıkarırlar...bunların sanayisi oyalı mendil , gazoz, kavanoz kapağı , bunlar için bile binbir teşvik muafiyet alırlar, kullanılar herşeyi ithal ederler, burada köle işçiye toplattırıp paketlettirip fahiş fiyattan piyasaya sürerler .. Gerçek bir yatırımcı gerçekten bir yatırım planlayıp uygulamaya geçirmeye çalışsa hepsi bir olup sırtlan sürüsü gibi saldırıp etkisiz hale sokarlar. .. Bunların Tamamı Batmalı, Iso veya tiso (Türk sanayisi) gerçek sanayi temelleri üzerinde yeniden bina edilmeli...

  • Millet vatan02 Ağustos 2022 07:56

    Malini tezgaha koymadan kendi şırketlerine 14 fatura kesip urunden 14 kere kar alip 3 tl yi 42 tl ye fahişleyerek varandaşı soyan zincir zenginler vatan hayinliginden ködese alınmalı devlet millettir milletin cebinden ucuz iş kredisi çal onu dövize çevir sonrada kredi vermiyorsunuz ki iş yapalım diye ağla bu millet tüm varliklariniza çökmeye hak sahibidir zengin hırsızlar

  • pazarci01 Ağustos 2022 22:40

    demekki yaralari varki gocunmaktalar

  • Türkoğlutúrk02 Ağustos 2022 08:42

    Sen enerjiden akaryakıta zam yaparsan , güveni kaybedersen sonuç bu.kendi yandaş müteahhit kerim bile paraları yurt dışına taşıyor.abd de milyonluk binayı kim yapıyor.