E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKayda değerin etkisi kalmadı---

Kayda değerin etkisi kalmadı

Kayda değerin etkisi kalmadı
04 Kasım 2014 - 07:40 borsagundem.com

Dallas Fed Başkanı Richard Fisher Açık Piyasa Komitesi'nin son açıklamasıyla 'kayda değer süre' ifadesini etkisiz kıldığını söyledi

Dallas Fed Başkanı Richard Fisher geçen haftaki toplantıda çoğunluğa uymasına sebep olarak Komite'nin ABD istihdam piyasasındaki iyileşmeleri göz önünde bulundurmasını gösterdi.

Fed Açık Piyasa Komitesi 29 Ekim'deki toplantısının ardından istihdam piyasasındaki atıl kapasite tanımlamasındaki 'ciddi' ifadesini kaldırmıştı.

Fisher bugün New York'ta yaptığı konuşmada bu duruma ek olarak açıklamada "şu ana dek beklenenden erken faiz artırılabileceği" anlamına gelen ifadelerin yer aldığını söyledi. Fisher "Bu da faiz artışı için kullanılan 'kayda değer bir süre sonra' ifadesini etkisiz kıldı" dedi.

Fisher ve Philadelphia Fed Başkanı Charles Plosser, 17 Eylül'deki toplantı sonrası yapılan açıklamada faizlerin varlık alım programının sona ermesinin ardından 'kayda değer bir süre' daha düşük kalması taahhüdünün sabit bırakılmasından dolayı karara itiraz etmişlerdi.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)