E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKayıt dışı ile mücadele tam gaz---

Kayıt dışı ile mücadele tam gaz

Kayıt dışı ile mücadele tam gaz
06 Temmuz 2024 - 15:12 borsagundem.com

Hükümet kayıt dışılıkla mücadele için kolları sıvadı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 900 iş müfettişi ile sahaya indirerek 19 sektördeki işyerlerinde teftiş başlattı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 900 iş müfettişi ile sahaya indirerek, ulusal market, restoran, konaklama, tekstil, maden, çağrı merkezi, geri dönüşüm ve tarım sektörleri çalışma süreleri, fazla çalışma, genel ve hafta tatilinde yapılan çalışmalar, ücret ve izin gibi çalışma koşullarına yönelik inceleme başlattı.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, iş sağlığı ve güvenliği yönünden ise maden, inşaat, metal, gıda, tekstil, kauçuk, plastik, mineral, geri dönüşüm ve depolama sektörleri ile büyük endüstriyel kazaların olabileceği endüstriyel tesisler teftiş ediliyor.

435 milyon liralık ceza

Kayıt dışılıkla mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü vurgulayan Bakanlık, "2023'te gerçekleştirilen teftişlerde, 315 milyon lira işçi alacağının ve 160 milyon lira kamu alacağının ödenmesi temin edilerek, mevzuata aykırılık tespit edilen iş yerlerine 435 milyon lira idari para cezası uygulandı. 2024 yılının ilk yarısında gerçekleştirilen teftişlerde ise 132 milyon lira işçi alacağının ve 37 milyon lira kamu alacağının ödenmesi sağlanarak, mevzuata aykırılık tespit edilen iş yerlerine 212 milyon lira idari para cezası uygulandı" açıklaması yaptı.

SPK, 2023 yılında 244.9 milyon TL idari para cezası verdi

 

Korsan taşımacılık ve fahiş fiyata ağır ceza

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Faruk Güzel08 Temmuz 2024 02:47

    Kaçak elektrik parasını tahsil edemeyenler mi yapacak bu işi? Ayrıca, turizm beldelerinde dolmuşçusundan, esnafa çoğu kişi fahiş fiyatlarla ürün satıyor. Sağır sultan bile biliyor.

  • Atakan07 Temmuz 2024 15:44

    Küçükten büyüğüne esnafın çoğu vergisini hakkıyla vermiyor bunu da herkes biliyor verginin çoğu maaşlılardan alınıyor gerisi dolaylı vergi

  • Turkogluturk07 Temmuz 2024 08:31

    Yolsuzluk ile mucadele habere erisim yasagi olduguna gore bakalim bu

  • Turkogluturk07 Temmuz 2024 04:34

    Oncelik nereden buldun yasadinin cikartilmasi.yasa olmadan soylenen sozler havada kalit