E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisKazancı: Karamehmet suç işliyor---

Kazancı: Karamehmet suç işliyor

Kazancı: Karamehmet suç işliyor
27 Nisan 2011 - 08:25 borsagundem.com

Mehmet Kazancı, Karamehmet'in suç işlemekte olduğunu söyledi

Enerjide 8 milyar dolarlık ihale kazanan MMEKA Makine’nin eşit ortakları Mehmet Emin Karamehmet ve Mehmet Kazancı’nın davalık olmasının ardından Milliyet’e konuşan Kazancı, “Önümüzdeki 48 saat içinde olaylar netleşecek bekleyelim. Hızlı gelişmeler olacak” dedi. Kazancı, ortağı Karamehmet’in kendisinden habersiz başka bir şirket kurarak Başkent Doğalgaz sürecinde birlikte yürüttükleri operasyonu bu yeni şirkete devrettiğini açıklamıştı.  Yaşanan gelişmeleri değerlendiren Mehmet Kazancı, en önemli konunun güven bunalımı yaşanması olduğunu ifade ederek, “Kanunsuz bir şirket kurularak şirketin ele geçirilmesi Türk Ceza Kanunu’nda ciddi bir suç olarak yer alıyor. Bunun sonuçları ağır olabilir. Hem devlet hem kişiler zarar görecektir” dedi.
5 Mayıs’ta ne olacak?
Mehmet Emin Karamehmet’in, Başkent Doğalgaz’ın devri için 5 Mayıs’ta ödenmesi gereken yaklaşık 1 milyar doların finansmanını bulduğuna dair Özelleştirme İdaresine yazı yazdığı hatırlatıldığında Kazancı, “Bu konularla ilgili hiçbir bilgim yok. Karamehmet’i cep telefonundan arıyorum çıkmıyor. Mesajlar atıyorum cevap vermiyor. 5 Mayıs’ta ne olacak bilmiyorum” dedi.
Bir dava daha açtı
Şişli 12. Asli Ticaret Mahkemesine Çankaya AŞ aleyhine bugün (dün) bir dava daha açtıklarını ifade eden Kazancı, “Konu mali şubeye intikal etti” dedi.
İki ortak arasında böyle bir dava olmasının şirketin kredi almasını zorlaştıracağı hatırlatılması üzerine Kazancı, “Evet çok doğru. Bu olaylardan sonra bankacılarla ben hiç konuşmadım olayın nereye varacağını bilmiyorum. Bu süreçte Mehmet Emin Karamehmet tarafından yapılan yanlışların hızlı bir şekilde düzeltilmesi gerekiyor” diye konuştu.
‘İtiraz karara bağlanacak’
Yaşanılan süreci değerlendiren üst düzey bir EPDK yetkilisi yapılan ihalenin ardından devir hakkında şu bilgileri verdi: “Çankaya Doğalgaz, ortaklık yapısına ilişkin olarak Özelleştirme Yüksek Kurulu’ndan onay aldı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Rekabet Kurumu’na bu şirketi sormuş Rekabet Kurumu onaylamış. Bütün kurumlardan onay geldikten sonra en son EPDK’ya geliyor konu. Kazancı’nın ‘Bu şirket beni temsil etmiyor’ diye itirazı var. Bu bir karara bağlanacak. Kazancı’nın ortağına dava açmış olması bu aşamada bizim için önemli değil. Önemli olan mevzuat açısından böyle bir devrin mümkün olup olmaması” dedi. Milliyet

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)