E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKazimir: Faizleri uzun süre artırmamız gerekebilir---

Kazimir: Faizleri uzun süre artırmamız gerekebilir

Kazimir: Faizleri uzun süre artırmamız gerekebilir
09 Mayıs 2023 - 12:09 borsagundem.com

ECB üyesi ve Slovakya Merkez Bankası Başkanı Peter Kazimir,"Bugünkü veriler temelinde, faiz oranlarını artırmaya öngörülenden daha uzun süre devam etmeliyiz" dedi

Avrupa Merkez Bankası (ECB) üyesi ve Slovakya Merkez Bankası Başkanı Peter Kazimir, ECB'nin faiz oranlarını artırmayı hali hazırda öngörülenden daha uzun süre devam etmesinin gerekebileceğini söyledi.

Kazimir, ECB politika yapıcılarının şu ana kadarki faiz artırımlarının etkili olup olmadığını değerlendirebilecekleri en erken tarih olarak eylül ayını işaret etti.

"Bugünkü veriler temelinde, faiz oranlarını artırmaya öngörülenden daha uzun süre devam etmeliyiz" diye konuşan Kazimir, "Faiz artırımını 25 baz puana yavaşlatmak bize daha uzun süre faizleri yavaş yavaş artırma imkanı verecek bir adım" dedi.

Çekirdek enflasyonrda gelişim, ücret baskılarının artmaya deam etmesinin ve yüksek kar marjlarının tetikte olmayı gerektirdiğini belirten Kazimir, "Eylül ayında yayınlayacağımız tahminler, tedbirlerimizin ne kadar etkili olduğuna ve enflasyonun hedefe doğru hareket edip etmediğine en erken yanıt olacak" diye konuştu.

Goldman Sachs: BoE faiz oranı yüzde 5'te tepe yapabilir

 

Fed, faiz artırımına kapıları kapatmadı

 

Piyasalar faiz artırımında duraklamayı fiyatlıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hüseyni cebeci09 Mayıs 2023 17:39

    Bu kadar popülist siyaset iktidar muhalefet yanlış iktidar memur emekli asgarî ücrete zam la çözeceğini sanıyor muhalefet de emekliye 15 bin tl vermekle maaş artırmakla çözüm olmaz üretenin üstündeki maliyetleri düşürmek için çalışın hiçkimsenin maaşı artmasın hatta düşsün ki maliyetleri geri çekecek politika üretin 10 bin alan şimdi 20 bin alıyor bu fark için para basmak zorundalar halbuki bunlara gerek yok üreteni destekleyin adam gibi takibini yapın usulsüzlük yapan üreteni ağır ceza verin affı olmasın bakın 1 yılda neler oluyor

  • Hüseyin Cebeci09 Mayıs 2023 17:06

    Küçük esnafin çilesi neolacak sabah 8 akşam 5 de kapatsa asgarî ücretli nin aldığını alamaz zam yapıncada hemen size ne oluyor diyorlar. kamuyu bu kadar cazip hale getirmek mantıklı değil kamuda çalışan memur işçi nerdeyse yılın yarısı kadar çalışmıyor iken bizler tam yıl çalışsakta onların ulaştığı refeha ulaşma imkanımız yok tazminat yok izin yok pirimi kendin öde yılda bir zam yapma imkanı var oda aldigin malzeme ve diğer giderlerle eriyor ne iktidar nede muhalefetin gündeminde yokuz emeklilik yaşımız yüksek soruyorum 50 den sonra kaç kişi berber kahveci yuklemecilik yapabilir

  • Mevsim09 Mayıs 2023 15:30

    An itibarıyla bankalararası vadeli mevduat %35

  • Hayırlı olsun09 Mayıs 2023 13:59

    Yüzde 90 şiddetinde herşeye sirayet edecek yeni bir tektonik zam dalgası geliyor