E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisKemal Derviş DB'sına başkan olacak mı?---

Kemal Derviş DB'sına başkan olacak mı?

Kemal Derviş DB'sına başkan olacak mı?
17 Şubat 2012 - 07:38 borsagundem.com

ABD yönetimi bugüne kadar hep bir Amerikalı’ya verilen bu pozisyon için yeni adayın bir kaç hafta içinde belirleneceğini belirtti

Görev için ismi öne çıkan ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton aday olmayacağını açıklarken, bir diğer güçlü aday Beyaz Saray eski ekonomi danışmanı Lawrence Summers. Öte yandan gelişmekte olan ülkelerin global finans kuruluşların yönetiminde söz sahibi olması yönünde uzun süredir talepler var.
Bu yönde ilginç bir girişim sosyal paylaşım sitesi Twitter’da başlatıldı. Geçen yıl IMF başkanlığı için de adı geçen eski Devlet Bakanı ve Brookings Enstitüsü Başkan Yardımcısı Kemal Derviş şimdi de Dünya Bankası başkanlığı için aday gösteriliyor. Harvard Üniversitesi profesörü Dani Rodrik Twitter’da, “Kemal Derviş Dünya Bankası Başkanı olsun. ABD dışında daha iyi adaylar var” şeklinde bir çağrıda bulundu. Rodrik’e destek NATO eski Genel Sekreteri ve AB eski Ortak Dış Politika Temsilcisi Javier Solana’dan geldi. Solana, “Aynı fikirdeyim” ‘tweet’i attı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)