E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporları'Kepenk henüz kaldırılmadı'---

'Kepenk henüz kaldırılmadı'

'Kepenk henüz kaldırılmadı'
02 Ekim 2013 - 09:26 borsagundem.com

ABD'de hükümetin kepenk kapatması endişesi bertaraf edilmişken dün Obama’nın açıklamaları bir stresi daha ortadan kaldırdı

KEPENK HENÜZ KALDIRILMADI
ABD’de 17 yılın ardından dün kapanan federal hükümet, bir uzlaşma zeminin henüz bulunmamış olması ile kapalı kalmaya devam ederken sürenin ekonomiye maliyetleri tartışılmaya da başlandı, kapanma 1 hafta sürerse büyümeden 0,1 puan çalar, uzarsa 1,4’e varabilir gibi pek çok tahmin yer alıyor.
Dünyanın en büyük ekonomisinde büyümede düşüş ihtimalleri konuşulurken bunların fiyatlanmadığını, küresel piyasalardaki iyimserliğin dün ABD kapanışına da taşındığını izledik. Dün gelen bir açıklamaya dikkat çekmek isteriz; hükümet kapalı kaldığı müddetçe tarım dışı istihdam verisinin açıklanmayacağı açıklandı yani bu hafta beklediğimiz bu veriyi hükümet açılana dek göremeyeceğiz ve bu açıklama da haliyle hükümetin kapanmasını ‘tapering kararı alınması mecburen ertelenecek’ beklentisi ile karşılayanları memnun etmiş durumda.
Hükümetin kepenk kapatması endişesi bu şekilde bertaraf edilmişken dün Obama’nın açıklamaları bir stresi daha ortadan kaldırdı, Bernanke’nin yerine kimi atarsa atasın yeni başkanın Bernanke politikalarına devam edeceğini söyleyen Obama sayesinde ‘yeni başkan kim olacak?’ tartışmaları da artık rafa kalkabilir, Suriye konusunda da işler yolunda, dün kimyasal silah uzmanları Şam’a vardı, çalışmalar devam ediyor, dolasıyla tezkerenin meclis gündemine geldiği şu ortamda işlerin yolunda olması ve böyle sürmesi bu cepheden bizi sıkıntıya sokmayacaktır.
Yurtiçinde de dün oldukça iyimser bir hava hakimdi. Önceki gün hem ay sonu hem de çeyrek kapanışı olması nedeni ile hem kurumsal talep hem de ABD’de hükümet kapandı kapanacak kaygıları ile yükselen dolar endeksinin etkisi ile yükselen DolarTL’nin gevşemesi, gösterge faizde aşağı gelmemiz ve küresel olarak ABD hükümetinin kapanışının alımlarla karşılanması neticesinde biz de özellikle ikinci seansta yükselen alımlarla yüzde 2’nin üzerinde primlere ulaştık, BIST100 endeksi günün ilk yarısında geçmekte zorlandığı 76,000’i de böylelikle aşmış oldu.
Bugün ilk işlem saatlerinde bir miktar realizasyon görmek şaşırtıcı olmaz zira 19 Eylül’deki gap’li açılışın ardından endeks üzerinde görülen en hızlı ve sert yükseliş dünkü hareketti. 75,100-300 bölgesine dek bir hareket ilk etapta normal karşılanabilir. 75,000 üzerinde tutunulamaması ise yeniden 74,500 ve 73,500 seviyelerini gündeme getirecektir. Yükseliş hareketinin devamında ise kritik bölgeler olan 77,000 ve 77,500 dirençlerini izlememiz gerekiyor.
TURKISH YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)