E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisKERİZLER YENİDEN SAHNEDE---

KERİZLER YENİDEN SAHNEDE

KERİZLER YENİDEN SAHNEDE
17 Temmuz 2008 - 16:40 borsagundem.com

Spekülatörleri ve şirketleri tehdit eden, şantajla para koparmaya çalışan, isimleri ‘Keriz Silkeleme' operasyonuna karışan ‘bataklık sinekleri' yeniden kanatlandı

Gazetecilik yaptığını iddia eden bir spekülatör dergi adına hazırladığı yazıyı “Bu haberi yayınlayacağız, haberiniz olsun bir göz atın isterseniz” diye şirket patronuna gönderir mi? Hiçbir gazeteci şirketin aleyhinde hazırlanmış bir haberi patrona göndermez! Gönderirse kötü niyetlidir ve amacı farklıdır! Eğer ortada bir haber varsa tarafsızlık ilkesi gereği görüş alabilir, şirket yöneticilerinin bu konudaki açıklamalarına haber içerisinde yer verebilir. Aksini düşünmek bile suçtur… Diğer bir deyişle; ‘birileri basın silahını kullanarak insanları tehdit ediyor' demektir. Bu durum sadece halka açık şirket için değil, hisselerde pozisyon alan spekülatörler için de geçerli. Ehliyetsiz, art niyetli kişiler ellerine geçirdikleri silahı daha fazla menfaat sağlamak için herkesin üzerine doğrultuyor. Onlar da ‘işleri bozulmasın' diye şantajcıların önlerine birkaç kuruş atıyor. Bu sistem Temmuz 2006 yılında başlayan ‘Keriz Silkeme' operasyonuna kadar devam etti. Operasyon sonrası kayıplara karışan bataklık sinekleri, yeniden sahnede. Yine bazı basın kurumlarında kümeleniyorlar ve tehditler başlıyor. Borsada olan biten tüm gerçekleri, kendilerinin de isimlerini karıştığı manipülasyonları ‘Mert'ce yazmak yerine aba altından sopa gösteriyorlar. Yine spekülatif olduğu defalarca tescillenmiş, tahtada işlem yapanlar geçte olsa yasaklanmış hisseleri hedef alıyorlar. Büyük patronların on kat daha fazla para götürdükleri operasyonları yazmaya ‘yürekleri' yetmiyor. Geçmişten gelen bir alışkanlık olsa gerek, hep aynı hisseleri, hep aynı kişilere saldırıyorlar. Bataklık üzerinde yeniden uçmaya başlayan sinekler küçücük bir kan parçası emmek için taarruza geçmişler. Aleyhine haber yaptıkları hisseleri önceden borsada satıyorlar mı? Bilinmez! Ancak bilmiyorlar ki o bataklık eski bataklık değil!.. SPK da artık bu tür haberler ve bu yazıları yazan kişileri daha yakından takip ediyor. Ayrıca üzerlerine sıçrayan çamur artık uçmalarını da zorlaştırıyor. İçine girmeye çalıştıkları camia kimin ne işler yaptığını artık çok iyi biliyor. Yine ısrarla borsa konusunda haberler yapıp hisseleri manipüle eden yazılar yazarak hiçbir şey olmamış gibi piyasaya geri dönmeye çalışıyorlar… Biz de sineklerin peşindeyiz… Spekülatör spekülatörlüğünü, tescilli manipülatör manipülatörlüğünü, gazeteci de gazeteciliğini yapsın. Nasıl olsa bir damla kan için bataklık üzerinde uçan sinekler bir gün yine keriz gibi silkelenir. Zaten her mahkemenin ayrı ayrı temyiz süreci vardır… Hz. Ebubekir'in de dediği gibi; "Mal cimride, silah korkaklarda, karar da zayıflarda olursa düzen bozuktur."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)