E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriKervansaray sermaye kaybını genel kurula taşıyor---

Kervansaray sermaye kaybını genel kurula taşıyor

Kervansaray sermaye kaybını genel kurula taşıyor
11 Mayıs 2015 - 12:03 borsagundem.com

Kervansaray, sermayesinin yüzde 62'sinin kaybedilmesi nedeniyle alınacak tedbirleri Genel Kurul'da görüşecek

Kervansaray'dan 09/05/2015 tarihinde yapılan KAP açıklamasında, sermaye kaybının yüzde 62'ye  yükseldiğinin tespit edilmesi nedeniyle, alınacak tedbirleri Genel Kurul gündemine taşıyacağını duyurdu.

Kervansaray'ın duyurusu şöyle:

''Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun bugün yaptığı toplantısında;

Şirketimizin ve bağlı ortaklıklarının Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-14.1 sayılı "Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliği" çerçevesinde hazırlanan ve kamuya açıklanan 31.12.2014 tarihli konsolide yıllık finansal durum tablosu (bilanço) üzerinden, 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun 376'ncı maddesi kapsamında ve Sermaye Piyasası Kurulu'nun 2014/11 sayılı Bülten'inde yayımlanmış bulunan 10.04.2014 tarih ve 11/352 Sayılı Kararı kapsamında yapılan değerlendirmede, sermaye kaybının %62 oranında olduğu tespit edilmiştir.

Şirketimizin öz kaynaklarının güçlendirilmesi, borçlarının azaltılması, yönetim ve genel giderlerinin kontrol edilerek azaltılması hususlarında çalışmalar yapmak üzere Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Selim Sayılgan'ın yetkili kılınmasına, bu çalışmaların öncellikle varlık satışı yapılması, banka kredilerinin vade ve faiz oranlarının şirketimiz lehine yapılandırılması, şirketin yönetim ve organizasyonunun Sermaye Piyasası Kurumsal Yönetim İlkeleri'nin gerektirdiği biçimde yapılandırarak yönetim giderlerinin kontrol altına alınması vb. alanlarında yoğunlaşmasına, söz konusu iyileştirici önlemlerin alınması için konunun yapılacak ilk genel kurulun gündem maddesine alınarak genel kurula sunulmasına karar verilmiştir.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 1,91
En Yüksek: 2,05
En Düşük: 1,99
Değişim -7,28 %
FK: 5,14
PD / DD: 1,03
İşlem Hacmi 274.667
Toplam Adet: 133.984
Ağırlıklı Ort.: 2,00
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • haydar11 Mayıs 2015 14:28

    kan emici sülükler

  • The Broker11 Mayıs 2015 14:11

    Tilki, daltons and talented professor cooparation:)

  • Albay11 Mayıs 2015 13:36

    Bu yatırımcı aleyhine olmuş işlemler silsilesini temizleyecek tek şey adil fiattan çağrıdır. Bunun bir an önce yapılması gerekir. Devlet gercekten doğru işleyen bir borsa istiyorsa bu konuya ciddiyetle el atması gerekir. Borsayı iyce borsa olmaktan çıkardılar.

  • Mali muşavir11 Mayıs 2015 13:33

    Halka açık olan Kervn ile halka açık olmayn Zeynep Tümere ait Sis iplik birleşen şirketlerin bilanço değerlerine bakıldığında. Sis iplik sahiplerine en fazla 120 milyon lot ihrac edilmeliyd. ama 528 milyon lot ihrac edilmiş. bunun sonucu ise hsse defterdeğeri yaklaşık 4 kat düşmüş. yatırımcının elindeki varlığın değeri eritilmiş. sadece varlık eritilmemiş ayrıca mali durumu çok iyi olan %75 oranında halka açık şirket borç batağına sokulmuş. Türkiye borsası bu olağan durumlar, yatırımcı soyma operasyonu yapan haramilerin hakimiyet var:)

  • Albay11 Mayıs 2015 13:22

    Borsada halka açık olup mali durumu çok iyi olan KERVN ı patrona ait mali durumu batak olan şirketle birleştirip borç batağına sürüklediler. birleşme ile özermaye çok artıdan çok eksiye düştü. yatırımcının varlığı eritildi. rezalet işlemler serisi. Bari adil fiattan çağrı yapsalardı. Asızlar onuda yapmıyorlar. Biz yatırımcıyı iliklerine kadar soymaya kararlıyız diyorlar. Devletende anlaşılmaz bir musamaha var bunlara. nasıl bir borsa bu? dünyanın nresinde bu işlemlere izin verilir?

  • Banka müdürü11 Mayıs 2015 13:12

    KERVANSARAY ın Borsadaolmayan SİS İPLİK ile birleştirilmeden önce sermayesi iki kat artıda idi. sonra borsadışındaki sis iplikle birleştirilince sermaye aybı 4 kat oldu. yatırımcıyı buyuk kazık atıldı. yatımcının butun varlığ ertildi. bu birleşmeye nasılizin verilir? Hissedefter değeri 1.60 lardan 0.35 kuruşa düştü şirket birleştirme ile. Rezalet bir işlem! yatırımcı fena soyuldu. Dünyanın hangi borsasına buna musadeedilirdi?

  • FETHİ UZUN 11 Mayıs 2015 12:57

    SS VE ZT GEÇİN BUNLARI. YAZ SEZONUNA GİRDİK. EĞER İSTESEYDİNİZ; OTELLERİN KARIYLA BİLE ÇAĞRIYI YAPABİLİRSİNİZ. AMA ÖYLE VEYA ENİNDE SONUNDA ÇAĞRIYI YAPACAKSINIZ. BAŞKA ÇARESİ YOK BU İŞİN. ÇAĞRIIIII GELECEKKKK...