E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaNeden DüştüKERVN: Çağrı başvurusu yapmadı---

KERVN: Çağrı başvurusu yapmadı

KERVN: Çağrı başvurusu yapmadı
04 Şubat 2014 - 09:44 borsagundem.com

Kervansaray Yatırım Holding'de SPK'nın verdiği 6 günlük süre dün son buldu

Kervansaray Holding'den KAP'a yapılan açıklamada, SPK'nın verdiği çağrı kararına karşı yürütmenin durdurulması için dava açtı. Bilindiği üzere SPK, Kervansaray ve SİS Sayılgan'ın birleşmesi sonucunda Zeynep Tümer'in şirketin çoğunluk hissesini ele geçirmesi nedeniyle çağrı başvurusu yapması için 6 günlük süre tanımış ve süre dün dolmuştu.

Kervansaray hisseleri dün yüzde 7,49 yükselmişti. Çağrı için başvurmak yerine dava yolunu seçen Kervansaray hisseleri bugün, yüzde 11,62 oranında düşük açılışla taban fiyat 0,38 TL'den işlem görmeye başladı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 1,91
En Yüksek: 2,05
En Düşük: 1,99
Değişim -7,28 %
FK: 5,14
PD / DD: 1,03
İşlem Hacmi 274.667
Toplam Adet: 133.984
Ağırlıklı Ort.: 2,00
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yatırımcı09 Şubat 2014 14:22

    sözde SPK patronların hisseleri dondurulmuştu, ama hala patronlar ellerindeki hisseleri devir ediyorlar, al sat işlemi yapıyorlar?

  • Broker06 Şubat 2014 23:07

    Daha önce tahtada yaptıkları manupilatif hareketleri örtmek, mahkemede önlerne cıktığında savlarda bulunmak için şimdide hem kendileri hem bağlı ortaklıklarına dip bantlarda hisse al sat yaptırıyorlar. bu kadarda ucuz olunmaz ki! SPK ve MAHKEME yermi acaba? :) klasik ucuz endex turev danışmanlık oyunbazlıkları!

  • Ufuk05 Şubat 2014 23:01

    Spk bu yazıları suç duyurusu olarak almalı ve incelemeli.Hayatımda ilk defa bir yatırım yapayım cocuklar evlenirken ihtiyaçlarını alayım diye düşünmüştüm.Sanıyorum ben onlardan yardım isteyeceğim bugidişle birikimim gitti.Kumarhaneleri kapatana kadar bence bist kapatılmalı en büyük kumar bence budur.Spk olaya el atmalı en azından neyse o çıksın yazık bizlere.

  • Sosyolog05 Şubat 2014 20:38

    Bu adamlar sadece yatırımcıyı bezdirme soyma işi yapmıyor, ayrıca borsanın imajını bozuyor yatırmcıları borsadan kaçırıyor, borsanın amaçlarına yönelik işlemesine ve ulke ekonomisinin gelişmesine buyuk zarar veriyorlar. Bunları direk temizlemeli borsadan. buyuk cezalar verilerek yatırımcının zararıda giderilmeli. adamlar içinde yaşadıkları toplumdanda utanmıyor, gözleri para burumuş hasiyet onur umurlarında değil.

  • Serdar05 Şubat 2014 06:48

    Kervansaray yatırım holding ile Sis textil ile birleşmeden önceki ve sonraki bilançolarına bakın; Şirket birleşimi öncesi, kervansaray holding hissesi defter değeri 1.50 lira birleşimden sonra 0.40 kuruş. Birleşimden önce Kervansaray holding duran varlıkları hariç sadece şirketin kısa dönem dönen varlıkları, kısa ve uzun dönemli borçların iki katı iken, birleşimden sonra sşs textilin yüklü borçları sermayeyi aşırı eritmiş. Bu işlemle yatırmcının malı nın değeri aşırı eritilmiş. Ve bu birleşmede Sis textilin sahiplerine çok abartılı miktarda 528 milyon lot ihrac edilmiş. Ayrıca şirket birleşiminden sonra MS zeynep Tumer 0.87 -0.93 aralığında piyasadan milyonlarca lot toplamış! Ama daha sonra şirketin elinde bulunan milyonlarca hisseyi 0.40 lardan piyasaya satmış! Peki patron bu yuksek fiatlardan piyasadan hisse topladığı zaman, aynı lot sayısı kadar ve aynı fiattan, şirketin bağlı ortakların elindeki hisseleri alsaydı, hem şirketin kasasına çok daha fazla para girerdi hem de şirketin elinde daha fazla hisse kalmış olurdu! Bu hem şirket hem yatırımcı hem patronun yararına olmaz mıydı? Bu hisse al at işlemlerinin içeriği hem şirketi zarara sokmaya hem piyasa yanıltmacalığına hem piyasa bozuculuğudur. Açık seçik bir manupilasyondur...

  • Broker05 Şubat 2014 06:30

    Mağdur olan Yatırımcılar aynı mahkemeye gitmeli gereken davaları açmalı olmalı . Kervansaray holdingin Sis textille birleşmeden önce ve birleşmeden sonra oluşan hisse defter değeri ve bilanço yapılarının dökümanlarını, birleşmeden sonra patronların ve şirketin yaptığı hisse al sat işlemleriyle oluşan butun takas ve fiat verilerin yanlarına alarak mahkemeye başvurmalı. Her defasında dolduralım o mahkeme salonunu!! Her sey okadar açık secik ki! Bütün işlemlere baıldığında her şey bu kadar açık seçikken SPK nye bunların yaptığı butun manipulasyonları niye cezalandırmıyor? . Ayrıca tahta oyunları da besbelli. hisseyi bastııp çok düşürmek için, yatırımcıyı bezdirip soymak için, şirketin elindeki onlarca milyon hisseyi kelepire piyasaya sattılar gibi göründüler, ama aslında hisse satışları piyasaya değil kendi dolaylı hesaplarına ucuza aktarmış oldukları aşikar. şirketin elindeki milyonlarca hisseyi 0.38 kuruşlardan piyasaya satacaklarsaydı, ozaman şirket birleşmesinden hemen sonra niye kendileri piyasadan 0.90 dan milyonlarca hisse aldılar? Yatırımcıyı diskalifye etmek için malına konmak için şirket birleştirme koşullarındaki canbazlıklarda bilançolara, hisse ihraç miktarına bakıldımı da okadar açık secik ki! sis textile birleştikten sonra şirket finansal yapısı 3 kat zayıflamış, şirket borç batağına sokulmuş? GÖR BUNLARI SPK!

  • Businessman04 Şubat 2014 21:24

    Vay yuzsüzler! hem kendi batak şirketinle birleştirip şirketin değerini üçte bire düşürüyorlar hem ortaklık yapısını %90 değiştiriyorlar, yinede çağrı yapmaktan kaçıyorlar! bu kadarda yüzsüzlük olmaz. bu kadarda kanun tanımazık olmaz! Spk bunların butun manupilatif oyunlarını açığa çıkarma çalışmalarına başlamalı. bilançolar ve takaslar ve hesaplar incelenmeli. gerci incelemeye gerek yok hersey çırılçıplak açık zaten

  • Savcı Metin04 Şubat 2014 19:19

    Ya bunlar ne yüzsüz adamlar. yasalar belli, hem şirketin ortaklık yapısı tamamen değişmiş, %50 nin çok ustunde, hem şirket birleştirmeyle bilançolar alt ust olmuş, şirketin yatırılmış sermayeye göre özvarlıklarının değeri ucte bire düşmüş, yatırımcının malı eritilmiş. buna rağmen hala çağrı fiatındanda kaçıyorlar. ne yüzüslük ne rezalet.

  • asım04 Şubat 2014 10:10

    sizi gidi çakallar

  • yatirimci04 Şubat 2014 10:03

    borsada cok temizlik gerekiyor! Bence yarisi kottan atilmali...Arrtik milletin canini yakma yeri olmamali!.