E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu seçim startını verdi---

Kılıçdaroğlu seçim startını verdi

Kılıçdaroğlu seçim startını verdi
23 Eylül 2015 - 07:27 borsagundem.com

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İsviçre, Fransa, Belçika, Hollanda, Almanya ve Avusturya’ya gidecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kurban Bayramı tatiline denk gelen günleri, fiilen seçim kampanyasını da başlatacağı Avrupa turuyla değerlendirecek. Programını bugün İsviçre’nin Bern kentinden başlatacak olan CHP lideri, pazar gününe kadar 6 ülkede 10 kente yapacağı ziyaretlerde vatandaşlarla buluşacak. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Kılıçdaroğlu’nun Kurban Bayramı’nda gurbetçi vatandaşlarla buluşacağını, Avrupa turunun 27 Eylül’de Avusturya’nın başkenti Viyana’da sona ereceğini bildirdi. Gezi boyunca CHP liderine, örgüt yöneticilerinin yanı sıra Tekin Bingöl ile Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer eşlik edecek. İsviçre’nin ardından Fransa, Belçika, Hollanda, Almanya ve Avusturya’ya geçecek olan Kılıçdaroğlu, Bern, Strasbourg, Brüksel, Amsterdam, Köln, Mannheim, Stuttgart, Frankfurt, Münih ve Viyana’da Türk vatandaşlarıyla bir araya gelecek.

MÜLTECİ SORUNU

Bingöl, CHP liderinin gündeminde mültecilerin sorunları ile Türkiye-AB ilişkilerinin de bulunduğunu vurguladı. Bingöl, “Sayın Kılıçdaroğlu, çoğunluğunu Suriyelilerin oluşturduğu mültecilerin yaşadığı trajedinin, Türkiye-AB ülkeleri arasında geliştirilecek ortak stratejiyle sona erdirilmesinin insani bir zorunluluk olduğunu, AB siyasetinin önemli isimlerine aktaracak. Suriye’de yaşanan iç savaşın sona erdirilmesinde AB’nin üstlenebileceği role ilişkin de önerilerde bulunacak. Bu kapsamda Strasbourg’da, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ve Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks ile ayrı ayrı görüşecek” dedi.

PİRİ VE SCHULZ AĞIRLAYACAK

Kılıçdaroğlu, Brüksel’de Avrupa İlerici Çalışmalar Vakfı (FEPS) çalışma kahvaltısında konuşma yapacak. Kahvaltıya, Avrupa Parlamenterleri, Avrupa Parlamentosu Raportörü Kati Piri, akademisyenler, Avrupa Parlamentosu Sosyalistler Demokratlar Grubu Başkan Yardımcıları ve AB yetkilileri katılacak. CHP Lideri, Brüksel’de AP Türkiye Raportörü Kati Piri, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, AP Yeşiller Grubu Başkanı Rebecca Harms ve Brüksel Başkent Bölgesi Başbakanı Rudi Vervoort ile görüşecek. Kılıçdaroğlu, Strasburg ve Brüksel’de vatandaşlarla iki ayrı buluşma düzenleyecek.

ALMANYA DURAKLARI

Brüksel’den Amsterdam’a geçecek olan Kılıçdaroğlu, İşçi Partisi Genel Başkanı Hans Spekman’ın da katılacağı etkinlikte gurbetçilere seslenecek. Kılıçdaroğlu’nun Almanya’daki durakları ise Köln, Mannheim, Stuttgart, Frankfurt ve Münih olacak. Frankfurt’ta SPD Genel Başkan Yardımcısı Thorsten Schafer-Gümbel ile görüşecek olan Kılıçdaroğlu, Münih’te Belediye Başkanı Dieter Reiter, Bavyera Eyaleti SPD Başkanı Florian Pronold, Bavyera Eyaleti Parlamento Sekreteri ve SPD federal milletvekillerinin katılacağı toplantıda Türk vatandaşlarına konuşacak.    

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)