E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu'na yumruklu saldırı---

Kılıçdaroğlu'na yumruklu saldırı

Kılıçdaroğlu'na yumruklu saldırı
08 Nisan 2014 - 13:39 borsagundem.com

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na Meclis'te yumruklu saldırıda bulunuldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısına girerken, BDP’lilerle el sıkıştığı anda bir şahsın yumruklu saldırısına uğradı. BDP’li milletvekili Altan Tan ile selamlaşmasının ardından aradan bir şahıs Kemal Kılıçdaroğlu'na doğru yürüyerek yumruk attı.Kılıçdaroğlu, yumruk darbesi aldı. Partililer araya girdi ve saldırganı yakaladılar. Yüzü şişmesin diye Kılıçdaroğlu'na ilk müdahale olay yerinde yapıldı. CHP örgütünden Hamdi Fidan, CHP liderinin yumruk isabet eden gözünün altına para bastı.

TERÖRLE MÜCADELEDE SORGULANACAK

Polis eşliğinde TBMM İdare Amirliği'ne götürülen saldırgan daha sonra sorgulanmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü.Saldırganın BDP'li olduğu iddialarına karşılık BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile merhabalaştık. O anda saldırı gerçekleşti. Bizden biri değil" diye konuştu.   
TBMM İdare Amiri ve CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan yumruklu saldırıyı Orhan Ö. isimli şahsın gerçekleştirdiğini bildirdi.
Özdemir, yumruklu saldırı sırasında Kılıçdaroğlu'nun yanında olduğunu söyledi. Saldırgan gözaltına alındıktan CHP İstanbul milletvekilleri Aydın Ayaydın ve Ali Özgündüz ile birlikte Çankaya'da karakola giderek durumu takip ettiklerini belirten Özdemir, "Saldırgan Erzurumlu. Ankara Altındağ'da yaşıyor. 1986 doğumlu. İsmi Orhan Ö.. Hiçbir partinin üyesi olmadığını bize söyledi. 3 milletvekili olarak biz konuyu takip ediyoruz" dedi.
CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz ise "Meclis'e ziyaretçi gibi girmiş. Salı günleri birinin referans olmasına gerek yok. Meclise nasıl girdiğine, oraya kadar nasıl geldiğine bakılacak" diye konuştu.

BDP'DEN AÇIKLAMA

BDP' de saldırganın partili olduğu iddialarına yazılı bir açıklamayla yanıt verdi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Öncelikli olarak bu çirkin saldırıyı kınıyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu'na ve Cumhuriyet Halk Partisi'ne geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bazı basın yayın organlarında saldırganın BDP grup toplantısına katılan ziyaretçilerden biri olduğuna dair maksatlı yayınlar yapılmaktadır. Bu haberler  gerçeği yansıtmamaktadır.  Saldırganın partimizle uzaktan yakından herhangi bir ilgisinin bulunmadığını kamuoyunun bilgisine sunarız."
 
SALDIRGANIN 26 AYRI SABIKASI OLDUĞU BELİRTİLDİ

Orhan Ö.’nün  aralarında hırsızlık, uyuşturucu kullanma, ruhsatsız silah taşıma, banka soygunu dahil 26 ayrı sabıkası olduğu belirtildi. Emniyet yetkililerinden CHP’ye verilen bilgiye göre Orhan Ö.'nün 2005 yılında uyuşturucu, 2012 yılında ise yaralamadan kaydı bulunuyor.
Orhan Ö. Erzurum merkez Yakutiye İlçesi nüfusuna kayıtlı bulunuyor. Facebook’taki sayfasında kendisini ’nişanlı’ olarak gösteren Orhan Ö.'nün, evli ve 2 yaşında bir kız  babası olduğunu anlaşıldı. Biri kız, diğeri erkek 2 kardeşi olan Orhan Ö.’nün Ankara’nın Altındağ İlçesi'nde oturduğu belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hakan277209 Nisan 2014 05:26

    Kendileri yumruk atanların başını okşayıp sahip çıkarken bugün kendilerine yaşattı Allah.Gelgörki Burada nasıl siyaset güttüğü ortada olan CHP ye İktidar partisinden Muhalefetine kadar olayı kınadı.Olması gerekn buydu.Kılıçdaroğlu.Ucuz siyaset yapılmaz

  • hasan08 Nisan 2014 23:47

    BEN OLSAM İSTİFA EDERDİM CHP YE YARARLI OLMAK İSTİYOSA BENCE O KOLTUĞU TERKRETMESİ LAZIM...KAÇINCI KEZ YENİLGİYE UĞRADI ZORLAMANIN ANLAMI YOK BENCE...