E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu'ndan Davutoğlu'na 'millilik' yanıtı---

Kılıçdaroğlu'ndan Davutoğlu'na 'millilik' yanıtı

Kılıçdaroğlu'ndan Davutoğlu'na 'millilik' yanıtı
16 Şubat 2016 - 14:22 borsagundem.com

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Başbakan Davutoğlu'nun 'millilik' eleştirilerine yanıt verdi

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'milli' eleştirilerine "Bizim milliyetçiliğimizi kimse test edemez. Biz milliyetçiliğimizi Kıbrıs'ın Beşparmak dağlarına yazan bir partiyiz" diyerek cevap verdi. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle: 

Sayın Davutoğlu'nu dinledim. 'Biz milli hükümetiz' diyor. 'Milli muhalefete ihtiyaç duyuyoruz' diyor. Milli demek sonuna kadar kendi ülkesinin çıkarlarının arkasında olmak demek. Milli olmak, Türkiye'yi dünyadan soyutlamak değil, Türkiye'ye dünyada itibar kazandırmak demektir. Hangi millilikten bahsediyorsunuz?

"BİZ MİLLİYETÇİLİĞİMİZİ KIBRIS'IN DAĞLARINA YAZDIK"

Milli hükümete soruyorum: Ne oldu da Esad ile düşman haline geldiniz? 7 Haziran'da 'Bizi tek başına iktidara getirin şehit gelmeyecek' dediler. Tarihin en yoğun şehitlerini veriyoruz. Milli kavramının arkasında yalan olabilir mi? Valilere 'dokunmayın' diye talimat veren iktidar, milli lafını ağzına alabilir mi? Milli imiş. Türkiye'yi savaşa sokmak istiyorlar. Sen millilikten söz ediyorsan savaş çıktığında kendi çocuklarını cepheye gönderecek misin? Bizim milliyetçiliğimizi kimse test edemez. Biz milliyetçiliğimizi Kıbrıs'ın Beşparmak Dağları'na yazan bir partiyiz. 

"İSLAM DÜNYASINI YÖNETECEĞİZ DİYE ORTAYA ÇIKTILAR"

CHP yanımızda dursun diyorlar. Suriye'de anlaşma imzaladılar, vizeleri kaldırdılar. Ortak bakanlar kurulu topladılar. Neden bunu yapıyorsunuz demedik. İyi şeyler yaptığınız zaman her zaman yanınızda durduk. Ama şimdi test etmeye hakkınız yok. Komşularla sıfır sorun dediler, itirazımız olmadı. Tam tersine bu politikanın sürdürülmesi gerektiğini hep beraber söyledik. Durup dururken Esad ile kavga çıktı. Bütün İslam dünyasını biz yöneteceğiz diye ortaya çıktılar. Dedik ki, bu yol çok tehlikelidir. Dedik ki, Ortadoğu bir bataklıktır. Suriye'yeTIR'larla silah gönderdiler. Ne kadar cihatçı varsa Türkiye üzerinden Suriye'ye geçtiler. 

"BU POLİTİKANIN ADI GAYRİ MİLLİ POLİTİKADIR"

Dert Esad değil, 'Suriye'nin içişlerine neden müdahale ediyorsun' dedik. Bunlara anlatamadık. Böyle bir milli politika yok. Bu politikanın adı gayrımilli politikadır. Suriye'de Kürtler var, Türkmenler var, Araplar var. Hepsi bizim kardeşimiz. Yazık günah değil mi o çocuklara. Bir ülkeyi yönetenlerin önce o ülkenin yakın tarihini bilmeleri gerekir. 

"NE BAYIRI KALDI NE BUCAĞI KALDI, HABERLERİ YOK"

Türkiye şu anda yönetilmiyor. Bir rüzgara kapılmış gidiyoruz. Yönettiklerini sanıyorlar ama arkalarından birileri onun zembereğini kuruyorlar, farkında değiller. Bayırbucak'tan bahsediyorlar, ne bayırı kaldı ne bucağı kaldı, haberleri yok.

Münih'te güvenlik konferansı toplandı, dışlanan tek ülke vardı, Türkiye. Dışişleri Bakanı bile yarım bırakıp dönmek zorunda kaldı. Bağırıyorlar ya, 'Ey Amerika' diye kimse seni dinlemiyor. Kimse seni adam yerine koymuyor. Bunlar gayrımilli bir politika güdüyorlar. Parlamentoya geri kabul anlaşması geldi. Bunlar da tıpış tıpış sözleşmeye imza attı, bu anlaşmaya imza atmayın dedik. Onlar gayrımilli tıpış tıpış imza attılar. Şimdi Recep Erdoğan konuşuyor, 'Bizim alnımızda enayi yazmıyor' diye. 'Bu işin hakkı neyse onu yaparız' diyor. Peki sen geri kabul anlaşmasını niye imzaladın? Uçağa doldurursun onlar geri gönderirler. Sen hangi akılla 2.5 milyon Suriyeli Türkiye'deyken bu anlaşmaya imzayı atarsın. Alnımızda vallahi de enayi yazıyor.  

"SURİYE POLİTİKASI 180 DERECE DEĞİŞMELİ"

Kendilerine bir vatansever olarak uyarım, iflas ettiğini bütün dünyanın bildiği Suriye politikasını 180 derece değiştirin. Bırakın Suriye kendi işini kendi çözsün. Türkiye-Rusya ilişkilerinde gergin bir ortama izin vermeyin. Angajman kuralları ihlal edildiği için hükümetin yanında durduk. Ama Türkiye'nin çıkarı bütün komşuları ile iyi ilişkiler içinde olmaktır. Kalktılar Mısır'daki darbeye bile taraf oldular. 

Dış politika böyle giderse içeride daha büyük sorunlar yaşayacağız. Açık söylüyorum, Adalet ve Kalkınma Partisi terör örgütüne yardım ve yataklık yapan bir partidir. Bu sözüme dava açmadılar. Yardım ve yataklıktan neyi anlıyoruz? Ben AKP Genel Başkan Yardımcısı, 'PKK çözüm sürecinde 200 ton bombayı şehirlere doldurdu' diyor. Peki bu terör örgütü bu bombaları yönetirken ülkeyi kim yönetiyordu? Şimdi kendileri itiraf ediyorlar.  

İstiyorlar ki, CHP hiçbir şeye itiraz etmesin. Peki saldırarak CHP'yi susturabilirler mi? Asla susturamazlar. CHP, hangi koşulda olursa olsun Türkiye'nin çıkarlarını sonuna kadar savunan bir partidir. CHP, hangi kimlikten olursa olsun hiçbir vatandaşın arasında ayrım yapmayan tek partidir. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hakan16 Şubat 2016 17:31

    bu adam tam bır komedı dunyadan bı haber nasıl muhalefetın bası olmus hayret

  • Ziya16 Şubat 2016 17:28

    Öyle sallıyor ki zan edersin 5 parmak dağlarında savaşmış! Sahi nerelerdeydin o zaman?

  • Ziya16 Şubat 2016 16:56

    Ya Deniz Baykal haklı ya da K.oğlu ki asla değil. bu durumda benim çok kuvvetli şüphelerim var chp hakkında! Zaten Rahmetli Ecevit çoktan çizmişti ki bu o zaman ki chp nin bile çok uzağında! Daha çok Bir Yunan Partisine benziyor.

  • Konuş16 Şubat 2016 16:07

    Doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar. Son dönemde doğruları söylemeye başladın Kılıçdaroğlu. AKP'lilerin zorlarına gidebilir. Sen konuşmaya devam et

  • hasan16 Şubat 2016 15:12

    borsagündemi takip edipde eleştirdigi yazıları okumadan yorum yapanlara hem akılsaglıgı hemde ahlak diliyorum

  • turan16 Şubat 2016 15:02

    AKP,ye karsi 7 secim kaybetmisin en azindan akilliol ve sus seni kendi secmenin bile disliyor sen hala car car konusuyorsun.

  • XX16 Şubat 2016 14:49

    NE ZAMAN KIVIRMADAN DOĞRULARI SÖYLEDİNKİ...HİÇ BİRZAMAN DA HÜKÜMETİN YANINDA OLMADINIZ.BIRAK...