E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu’ndan Libya tepkisi: Tezkereye destek vermeyeceğiz---

Kılıçdaroğlu’ndan Libya tepkisi: Tezkereye destek vermeyeceğiz

Kılıçdaroğlu’ndan Libya tepkisi: Tezkereye destek vermeyeceğiz
28 Aralık 2019 - 09:24 borsagundem.com

Kılıçdaroğlu Libya tezkeresine destek vermeyeceklerini açıklayarak “Bizim askerimizin kanlarının Arap çöllerinde dökülmesini istemiyoruz.' yorumunu yaptı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Libya’ya asker gönderilmesini öngören Cumhurbaşkanlığı tezkeresine “hayır” diyeceklerini belirterek, “Libya’ya İhvan kardeşliği için gidiliyor. Suriye’ye gidildiği gibi... Askerimizin kanlarının Arap çöllerinde dökülmesini istemiyoruz” dedi. Sabah gazetes yazarı Didem Özel Tümer yazısında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlunun Libya'ya asker gönderme tepsini yazdı. İşte Tümer'in o yazısı....

İHVAN İÇİN GİDİYORUZ

Erdoğan’ın ‘İdlibli kardeşlerimiz de gelecekler’ diye bir söylemi oldu. 3 milyon 600 bin kardeş yetmedi yeni bir kardeş ordusu daha gelecek. Götür sarayda besle bunları. Şimdi başımıza Libya çıktı. Libya’da ne işimiz var? Libya’ya İhvan kardeşliği için gidiliyor. Suriye’ye gidildiği gibi...

ASKERİN KANI DÖKÜLMESİN

Libya’ya asker gönderme tezkeresi'ni desteklemeyeceğiz. Bizim askerimizin kanlarının Arap çöllerinde dökülmesini istemiyoruz. Erlerimizin Arap çöllerinde şehit olmasının gerekçesi ne? Mısır tanklarını soktu Libya’ya ne olacak şimdi? Bizim askerlerimiz; Rusya, Mısır ve Libya güçleriyle çatışacaklar. Kendisini kefenle karşılayanlar vardı sonra paralı asker oldular. Onları Libya’ya göndersin. Kendi içinde çatışma yaşayan bir ülkede, siyaseten bir tarafı tutup karşı tarafı düşman ilan etmek, Libya halkının bölünmesine katkı vermek doğru değildir. Türkiye savaşmak için değil, Libya’daki tarafları barıştırmak için orada olmalı.

Beyazı siyah gösterme kararı

Sözcü davası kararı Türkiye’de adaletin olmadığını gösteren en somut ve en taze örnektir. Emin Çölaşan’ın, Necati Doğru’nun, buradaki yazarların bütün hayatı FETÖ ile mücadeleyle geçmiştir. Bu beyazı siyah gösterme kararıdır. Siyasi otoritenin talimatıyla verilen bir karardır.

 
Partide kavga değil uzlaşma istiyorum

(Kurultay süreci) Partide kavga değil, uzlaşma kültürünün oluşmasını istiyorum. Şunu da söyledik, kavga edeni partide tutmayacağız. Tartışabilirsiniz ama kavga eden kişinin partide yeri yok.

ERKEN SEÇİM: Erken seçim Erdoğan’a bağlı. (2020’de erken seçim bekliyor musunuz?) Öyle bir beklentim yok. Ama biz sanki yarın seçim yapılacakmış gibi çalışıyoruz.

Kanal yapımcılarına beş kuruş ödenmeyecek

Ben Kanal İstanbul’un yapılacağına inanmıyorum. Tamamen gündem değiştirme. Hangi parayla yapacaklar? CHP iktidar olduğunda bu kanalın yapımına kim talip olduysa ona beş kuruş para ödenmeyecek. Herkes şapkasını önüne koyup ona göre davransın. Bizi ikna etsinler demiş Erdoğan. Gayet basit. Randevu vereceksiniz, Ekrem Bey bunun nasıl bir felaket projesi olduğunu anlatacak.

 
RANTİYECİLER YARGIYI KULLANIYOR

(Eski CHP milletvekili Sinan Aygün’ün Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik rüşvet iddiaları konusunda) Olayın özünde yatan aslında şu: Rantiye sınıfı yargıyı kullanarak ve idareyi dolaylı olarak baypas ederek kendi rantlarını sağlıyor. Yargı, haksız olarak elde edilen rantlara hukuki kılıf hazırlıyor. Eskişehir yolunda haksız rant elde ettirilen yapılar var. Mansur Bey bu yapıların 5 veya 6 kişinin kontrolünde gerçekleştiğini anlattı. Haksız rantı kim elde ederse etsin mücadele etmek her CHP’linin görevidir. Bizim partili elde etti bunu görmeyelim, öbürü rakip partidendi bunu görelim. Bizim yapımızda çifte standart yok. (Mansur Yavaş’ın yerine kayyum atanacağı iddiası) Haksızlığa karşı çıkan adamın yerine kayyum mu atanır?

Geleceğe aynı pencereden bakıyoruz

Yeni ittifaklar olabilir. Gerek Babacan’ın gerek Davutoğlu’nun yaptığı açıklamaları dikkatle izliyoruz. Güçlü bir parlamenter sistemden yana olduklarını ifade ediyorlar. Bu bizi memnun ediyor. Türkiye’nin geleceğine aynı pencereden bakıyoruz. Belli konularda farklı düşünsek bile, demokrasi, insan hakları konusunda paralel düşündüğümüzü görüyorum. Biz Millet İttifakı sürecinde 4 genel başkan 1.5 sayfalık bir metin hazırlamıştık. Burada da böyle bir tablo gündeme gelebilir, görüşmeler olabilir, farklı ittifaklar olabilir.

ALİ DE OLUR VELİ DE

(İttifakın cumhurbaşkanı adayı CHP’den çıkar mı?) Bu ayrıntıya bugün kilitlenirsek en büyük hatayı yapmış oluruz. Önce demokrasi üzerinde uzlaşacağız. Kişiler gelip geçicidir, kalıcı olan kurumlardır. A, B kişisi cumhurbaşkanı olur, bunların önemi yok. Ama cumhurbaşkanı koltuğunda oturacak kişi demokrasiyi, insan haklarını savunuyorsa hiçbir sorunumuz yok. Ali de olur Veli de olur.

2020’DE GÜZEL ŞEYLER OLACAK

Bence 2020’de Türkiye demokrasi konusunda çok önemli adımlar atacak. Türkiye beklediği huzura büyük ölçüde kavuşacak. Farklı düşünsek dahi demokrasiden yana olan partiler mutlaka bir araya geleceklerdir. Osman Kavala’nın da Selahattin Demirtaş’ın da bir yılbaşı gecesini hapiste geçirmesini doğru bulmuyoruz. 2020’de hukuksuzlukların tamamını gidereceğiz. Özlenen Türkiye’yi getireceğiz. (Seçim varmış gibi konuştunuz denilmesi üzerine, gülerek ve başını sallayarak) Benden bu kadar. Güzel şeyler olacak.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (53)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • A. A.29 Aralık 2019 13:17

    Kılıçdaroğlu böyle konuştuğuna göre Libya'ya gitmemiz gerekiyor. Hayırlı olsun Libya...

  • Gıcık.29 Aralık 2019 00:50

    En bildikleri proje poşet fabrikası açıp Azerbaycan a satmak. Koskoca önünde prf. Doçent yazan chpli ekabir takımı bu parti başkanına bunu yap diyorlar. Zekanın dibini buluyorlar içtikleri neyse. Allah akıl fikir versin yinede. TC vatandaşı atamiyorsun maalesef.

  • Türk.29 Aralık 2019 00:41

    Ula faşist birkez dedinmi Esad'a bu sivilleri niye bombaliyodun çoluk çocuk senin hicmi vicdanın yok. Taş kalpli yalan makinası. Hicmi utanman yok terör İst .

  • zemhir Kılıç28 Aralık 2019 22:17

    malesef bunların zihniyetideki tüm islam dünyası kan ağlamaktadır.

  • Realist 28 Aralık 2019 22:12

    NE ZAMAN CHP VEYA KILIÇDAROĞLU HABER OLSA BİRİLERİ KUDURMUŞ GİBİ SALDIRIYOR. FAKİRLİK,EZİKLİK VE TÜKENMİŞLİĞİNİN HESABINI MUHALEFETTEN BİLİYOR MUHALEFETE FATURA EDİYOR.

  • Nedim28 Aralık 2019 22:44

    Bu bahsettiğin zevatın yalanlarını topladığın zaman en az 5 ciltlik kitap yazılır!  Dolayısıyla eleştiriler kendi  çelişkiler ve söylemler üzerindendir!  Neticede kuduran sen ve senin gibi zavallılardır.  

  • Okivireke Dokisirike28 Aralık 2019 22:11

    Kılıçtaroğlu seni ne yapıp yapıp Türkiye nin başına getireceğiz.sen tam bizim istediğimiz gibi bir her türlü liderlik vasfına sahipsin.sen bizim adamımızsın.sana ımf nin muslukları sonuna kadar açık.sana açık çekler bol sıfırlı yaz yeterki üretim yapma silah yapma uçak tank otomobil yapma.sen sadece tarım yap ve madenleri çıkart bizler yapalım sizlere bizler daha ucuza satarız.sizler çalışın ve bir karın tokluğuna sadece bizim kredilerimizi batırmayın yeter.bizler sizlere iktidarlığı yıllarca taahhüt ediyoruz.

  • Nedim28 Aralık 2019 21:00

    Dikkat edin arkadaşlar!  Artık bunun foyası iyice ortaya çıktı!  Daha sinsi ve gerektiğinde sağ söylemleri kullanmaktan çekinmeyen daha kaşar ama yalancılıkta daha da mahir birisi gerekiyor.  Onun kim olduğunu zaten biliyorsunuz. Bu yüzden bunu bir şekilde göreve getiren üst akıl  ne yapıp edip uzaklaştıracaktır!  Bir önce chp krizi zaten bu yüzden olduğu gayet açıktı!  Güya 1 taşla 3 kuş vuracaklardı ama yine ayaklarına dolandı!  

  • HALİL KARTAL28 Aralık 2019 19:56

    Oturun ziyafet masalarına birde rakı açtım mı işte tamam.malesef memleket böyle yönetilmiyor.sadece memleketini memleketinde yönetir isen senden lider değir senden hiç bir şey olmaz.memleketini yönetecek hemde memleket dışını yöneteceksin.yakında chp nin kapısına kiliti vurduracaksın.

  • Boş bakan 28 Aralık 2019 18:40

    Kılıçdaroğlu yumuşak humanist demokrat olacağım diye,teröristlere şirinlik yapıp devlet ile akp yi aynı keseye koyma,ya devletin yanında dur ya da çek git.

  • Misafir 28 Aralık 2019 17:11

    Destek verdiği teröristlere Suriye de alanı dar ettik. Şimdi Libya daki arkadaşlarınada gereğini yapacağı için Türk askeri ondan korkuyor.

  • HAYRİYE ÇIKRIKCI28 Aralık 2019 16:03

    bir chp li olarak söylüyorum eğer partinin başı ve ekibi vizyonsuz olur ise yakında kurulacak olan bir partiye chp levhası indirilerek katılacağız gibi.öyle millet boş laflara oy vermez.iş aş işte böyle vizyonlu işler beklemektedir.çok güzel bir araç olmuş dünya daki tüm otomobillerle rahat rekabet edebilir.eğe C semnti bu ise B ve A seğmentleri nasıl olur.Kılıçtaroğlu SSK batırdığı gibi partimizide batıracak.

  • AHMET ÖZBİR28 Aralık 2019 15:28

    "CHP bu ülkenin başına gelmiş en büyük felâkettir!" (Başkan R.T.Erdoğan) İşte doğuştan lider böyle söz eder, başkaca söze ne hacet der. Artık bu parti müzeye kaldırılmalı, yeni kurulacak partinin ismini de Herşeye Karşı Olanlar Partisi koyup iktidara(!) talip olmalılar.

  • Bam teli28 Aralık 2019 15:24

    Bütün bankamatik ak troller burada toplandığına göre Sn. Kılıçdaroğlu her zaman olduğu gibi çok doğru tespitlerde bulunmuş.

  • Bam teli ye cevap28 Aralık 2019 23:03

    Ve senin gibi mallar olduğu sürece maalesef bu ülke ancak bu kadar ilerleyebiliyor 15 Temmuz’da gördük bankamatik çocuklarını ve vatan çocuklarını burada zırvalamaya benzemiyor gerçekler

  • Bir yorum28 Aralık 2019 20:39

    Başka bi  ....kten anladığın yok zaten trol aşağı trol yukarı!  Bura da kimse para için yorum yapmaz!  Zaten kimse de yorum yapsın diye para veren bir organizasyon olduğunu zan etmiyorum!  Ancak senin gibi ahmaklar 3 krş a kendini bile satar.

  • Beyazıt28 Aralık 2019 16:01

    Arkadaşım trol ne, demek ki yabancı uşak olduğun belli arkadaş,burada konuşulan lar baya seni üzmüş, ülkemi savunmak için illaki paramı almam lazım,sahi Kılıçdaroğlu sana kaç para veriyor, güzel kardeşim

  • Vb28 Aralık 2019 15:58

    Tespitmiş.... ha ha ha Kemal Bey'in ( Beyin  diye bütünleşik okumayın lütfen , bildiğimiz Beyin ile alakası yok ) kalsın yerinde , giderse Türk siyaseti kazanır ama Türk mizahı çok şey kaybeder.....

  • solmaz kaleli28 Aralık 2019 15:45

    haydi ordan trolmuş.sizlerin nediği belli ne yaptığınız.dümeni kırılmış gemi gibi denizlerde savrulup duruyorsunuz.

  • belirsizlik28 Aralık 2019 15:04

    Chp li yöneticiler hem genel başkana hem chp ye oy vermiş vatandaşlara hakaret eden densizlere dava açmalıdır . Sadece hakaret değil bölücülük halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçu işlenmektedir. 

  • Mantık.28 Aralık 2019 20:41

    Maça sıkıştı mı Mahkeme?  Siz zaten Türkiye Cumhuriyetinin bütün kurum ve kuruluşları Türk Milletinin de bütün değerleri ile kavgalısınız!  Teröriste arkadaş diyeni biz mahkemeye vereceğiz!

  • chp li28 Aralık 2019 14:59

    kemal bak beni iyi dinle ben gerçekten chp liyim neden libyaya gitmemiz gerektiğini kısaca anlatayım eğer oraya gitrmesek libyayla yapılan deniz anlaşması tehlikeye girebilecek çünkü libya resmi hükümeti zayıf onlar yıklırsa bizim yaptığımız anlaşma suya düşer o zaman akdenizdeki hiç bir haktan yararlanamaz duruma düşebiliriz akıllı ol kemalist ol gerzekliğin lüzümu yok akp yi günahım kadar sevmem ama böyle her şeye dangul dungul dalma adam ol ülkenin menfaatini düşün 

  • Tengri 28 Aralık 2019 17:19

    Chp li yandan hadi ordan

  • solmaz kaleli28 Aralık 2019 15:41

    kardeş o chp li falan değil onun işi güçü dış güçlerler ve teröristlerle ile el ele yürümek ve ittifak kurmaktır.

  • Meltem Kızılçam28 Aralık 2019 14:57

    Sahte ATATÜRKÇÜ sana soruyoruz.ATATÜRK ün Libya da ne işi var idi onun kafası senin kadar çalışmıyormu idi.ATATÜRK  tüm girdiği savaşlarda tırnagına dahi zarar gelmedi fakat Libya da öyle bir yara aldıkı hayatı boyunca izini malesef taşımıştır.Sen düşmanlarını yurtdışında karşılamaz isen onlar seni evinden alırlar.

  • Okivireke Dokisirike28 Aralık 2019 14:50

    libya da bir boşluk var.sen girmez isen düşmanlarınız girecek bu seferde biz abd olarak sizleri akdeniz e hapis ederiz.sende göllerinde petrol arar ve yüzersin.bula bula muhalefet partinizi başına bunu mu buldunuz ...

  • HÜLYA ÇİFTCİ28 Aralık 2019 14:48

    sen istiyorsun ki armut piş ağzıma düş.yok böyle dünya.seni beni bırak Türkiye de yaşatmayı hiç bir yerde yaşatmazlar.ssk yı batırdığın gibi chp yi de batırdın.senin gibi birisi ve vizyonu olmayanı nasıl bu partinin başına özellikle secerek getirdiler.

  • HAYRİYE ÇIKRIKCI28 Aralık 2019 14:47

    sen her seye muhalefet edede partimizi bitirdin.bak hani nerede otomobil dedin dünya hayran kaldı bir tek sen yine muhalefet.paritimizin ipini çektin malesef sen ve ekibin ile 19 çağda zinhiniyetli milletvekillerin acilen tasfiye edilmeli.

  • Vb28 Aralık 2019 13:59

    bu adamın başkomutan olduğunu düşünsenize , düşmanlara bir gülme gelir ..... bize de ağlamak düşerdi .....Allah muhafaza

  • ne verecen28 Aralık 2019 13:48

    HDP İLE İŞLERİNİZ NASIL GİDİYOR :D  :D  :D  :D  :D KOL KOL GEZİN

  • Angaralı 28 Aralık 2019 13:31

    İşte siyasetçi bozuntusu Lan sen gitmezsen elin amerika ingilizi fransızı almanı gider sen oralara gidip kendini göstereceksinki devlet olduğun belli olsun Gücün belli olsun bu zamana kadar oraya buraya giden giren bahsettiğim ülkeler sömürmedimi hakimiyeti ele almadımı senden ne lider olur ne çoban sana oy verenler de 10 kere düşünüp oy versinler devir değişti uyan artık yazacak bişey bulamıyorum ben cahil halimle anlıyorum da sen anlamıyorsun

  • Anladın mı 28 Aralık 2019 13:54

    ÖNCE EDEPLİ OL SONRA YORUM

  • Chp li...28 Aralık 2019 13:18

    Senin yuzunden bir Chp li olarak toplumda konusamaz, insanların yüzüne bakamaz olduk.yeter artık gitme vaktin çoktan geldi geçiyor...

  • İşine bak28 Aralık 2019 15:04

    Yalancıkdan, yandan chp li.

  • Uğur Özdemir 28 Aralık 2019 12:42

    Senin siyasi karıyerinin yerlerde süründüğünü sana oy verenlerde biliyor da neden hala ısrar ediyor onu bilemiyorum .

  • gobel6628 Aralık 2019 12:19

    Sen karşı çıkıyorsan senin temsil ettiğin ülkelerin ekmeğine taş koyuyor ve kesin Türkiyeyi stratejik olarak güçlendiriyordur.(Zeytindal vs. operasyonları örn)     

  • Nedim28 Aralık 2019 11:47

    Bu ülkenin başına gelebilecek en büyük felaket sensin!  Şimdi merak ettiğim konu şudur ki;  Bu kadar yalan ve mugalatanın sahibi olan seni Allah nasıl bir akıbet hazırladı?  Düşmanın  niyeti belli Akdeniz de Türk balıkçı gemisi dahi gezdirmemek  ki zaten bunu Ege de yaptıklarından da anlıyoruz!  Mültecilere nasıl alçakça davrandıklarından anlıyoruz!   Galiba senin de onlarla bir yakınlığın var ki pek çok konuda onlarla hem fikirsin.  

  • Bayram28 Aralık 2019 12:26

    Allah,tan muhalefet partisi ya iktidar olsaydı ne olurdu, ülkeyi 2 günde yabancılara teslim ederdi.

  • Yavuz eralp28 Aralık 2019 11:41

    Amerikanın dünyanın değişik ülkelerinde toplam 800 askeri üssü var. Hicbir amerkalı siyasetçi muhalif çıkıpta bizim. Ke Mal gibi ne işimiz var oralarda demiyor chp bu ülkenin kangrenidir habis urudur biran önce kesilip atılmalı bu topraklarda hayat bulmasına izin verilmemelidir.yada chpliler bu ülkeden uzaklaştırılmalı yerlerine mülteciler iskan edilmelidir çünkü adamların kanında türklük yok

  • Selahattin abiye28 Aralık 2019 21:15

    Tüm Ak partililer aşağılanıp trol, yandaş, hırsız denirken aynı duyarlılığı göremedik sizden

  • Nedim28 Aralık 2019 20:48

    Hoppalaaaa cehaletin abisi burada kafatasçılıktan bahseden kim?  Bu ülkede senin değerin benim değerim diye bir şey yok ama sizin zırvalarınız  Milletin ise bekası söz konusudur!  Kininden içi kurumuş fosillere karl marks ı, stalini, lenin  i değer ve bilim olarak kabul eden angutlara da çaka çaka anlatacağız!

  • Selahattin abi 28 Aralık 2019 17:34

    Cehalet deyince bir gülme geliyor insana unutma bu ülkede sadece senin değerlerin yok kafatasçılık yapmayın halka kin ve nefret düşmanlığı yapmayın fikirlerinizi rasyonel verilerle söyleyin yazın. Cahiller konuşamadıkları için küfrederler nefret kusarlar öyle olmayın Nedim'e cevaptır 

  • Nedim28 Aralık 2019 14:18

    Sen haddini bil cehaletin ve ahmaklığın  kendinden menkul   abisi!  Bu ülkenin değerlerine hakaret ettiğiniz ve aşındırdığınız için  biz sizi mahkemeye vereceğiz.  

  • Selahattin abi 28 Aralık 2019 12:37

    Haddini bil burada resmen suç işliyorsun kin nefret bölücülük yapıyorsun tüm Chp lileri aynı kefeye sokarak bölücük yapıyorsun ve Anayasal suç işliyorsun. Beğenirsin beğenmezsin karşı bir görüş mutlaka olmalı buna yorumda yazarsın karşıda çıkarsın ama terbiyesizlik yapamazsın TÜRK OLMAK MANTIK GEREKTİRİR SORGULAMA GEREKTİRİR, KÖRÜ KÖRÜNE HER ŞEYE İNANMAMAYI GEREKTİRİR.

  • Gerçek türk28 Aralık 2019 10:30

    Maalesef Bir ülkenin başına gelecek en büyük afet ve felaketsin Senin yüzünden CHP’yi dahi bırakmayı düşünüyorum Çünkü sen gerçek CHP’liler içinde bir faciasın Sanki bir parti ile gideri gibi değil bir örgüt lideri gibisin

  • kılıç28 Aralık 2019 10:27

    sen bu ülkenin başına mussalat ol diyemi geldin allah bu milleti senden korusun bu ülkenin baş belası oldun.nerde bu ülkeyle ugraşan varsa onu detekliyorsun .

  • Yuh28 Aralık 2019 10:19

    Yazıklar olsun sana bu ülkenin yararına ve Çakırına olan her şeye karşı çıkıyorsun Sanki Türk değil alman muhalefet Partisi gibi davranıyorsun

  • Ahmet28 Aralık 2019 15:07

    Türkoğlu sende İmamoğlu gibi soyismini sonradan değiştirdin,de hele bana

  • türkoğlu cvp28 Aralık 2019 12:25

    soyadından utan ceddin nerelere gitmiş araştır bir öğren..

  • Türkoğlu 28 Aralık 2019 10:49

    Evlâlarınızı gönderin Hangi yararı var say bakalım

  • EMEKLİ ASKER28 Aralık 2019 10:07

    karşı olmadığın bir tane konu söyle.

  • Düzicili Kayahan28 Aralık 2019 09:53

    Hakikaten bir parti liderinde olması gereken vizyon yok.

  • Erhan 28 Aralık 2019 09:46

    Peki Mısır, Yunanistan, Bae, Rusya, Abd, ne halt ediyor Libyada, bu kafayla kuzey koreden farkın olmaz, sahada olmazsan masadada olamazsın, gelde bunu kemale anlat