E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKissinger: Rusya'nın yıkılmasına izin veremeyiz!---

Kissinger: Rusya'nın yıkılmasına izin veremeyiz!

Kissinger: Rusya'nın yıkılmasına izin veremeyiz!
17 Haziran 2023 - 18:32 borsagundem.com

ABD eski Dışişleri Bakanı ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Henry Kissinger, Ukrayna'daki çatışmanın Rusya'nın dağılması veya "kırgın bir zayıflık" durumuyla sonuçlanması halinde yeni bir tırmanışın muhtemel olduğunu belirtti.


Soğuk Savaş yıllarında "Gri Kardinal" sıfatıyla anılan ABD'nin ünlü dışişleri bakanlarından Henry Kissinger, Ukrayna'daki çatışmanın Rusya Federasyonu'nun dağılması ya da "kırgın bir zayıflığa" yuvarlanmasıyla sonuçlanması halinde yeni bir tırmanmanın muhtemel olduğunu söyledi.

Bloomberg'e konuşan Kissinger çatışmanın sona ermesinden sonra bu tür senaryolardan kaçınmak gerektiğini dile getiriyor.

100 yaşındaki Kissinger çatışmanın sona ermesinin ardından Ukrayna'nın güçlü bir demokrasi haline gelmesi, Rusya'nın da Avrupa'yla ilişkisinin temelinin de "bir çeşit konsensüse" dayanması gerektiğini belirtiyor.

Emekli dışişleri bakanı "Olması gerektiği gibi sona ermesi halinde bu savaşın bunu mümkün kılacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Kissinger ABD ve müttefiklerinin Ukrayna'da Rusya'ya karşı durmakla doğru tavır aldığını, bununla birlikte çatışmanın bitmesi için diplomatik çözüm yolları aranmasının her geçen gün daha önemli hale geldiğini söyledi.

Rusya: Ukrayna'nın komuta merkezlerinden birini vurduk

 

Rusya'dan Macron'a sert tepki

 

Putin açıkladı: İlk nükleer silahlar Belarus'a yerleştirildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fafa18 Haziran 2023 08:54

    Türk azınlıklar ortaya çıkar da birleşirler diye mi korkuyorlar?Türk denince düşmanlar nasıl bir araya geliyorlar.Amerika İran'la bile dost oluyor.

  • AHMET ÖZBİLEN17 Haziran 2023 23:00

    Bu da ne demek Rusya senin dostum mu yoksa kankan mı ...Demeki ne şiş yansın ne de kebap ...bunlar o zaman ortak çalışıyorlar yalnızca rekabet mi yapıyorlar nasıl ki Türkiye suriye munbiç operesyon partı abd nin bulunduğu yere hemen abd çekinip nasıl rusya buraları teslim etti ise.bunlar ortak çalışıyor anlamı çıkmıyormu sadece biraz abd rusya yı hırpalamat istiyor anlamı çıkar.

  • baran17 Haziran 2023 20:44

    Zaten yıkamayacaksınız.  Ne  Türkiye ne Rusya ne de Çin yıkılmayacak.  Çin de Allah sız komünist rejimi terk ettiği zaman siz kaybolup gideceksiniz.

  • baran17 Haziran 2023 20:33

    Tam da aklından geçenin tersini söylemişsin.  oğlu nediyor Türkiye de kamu kurumlarına  vs. attığı iftiralar aslından kalbinden geçeni ifade ettiğinin bir tezahürürüdür. Ne diyordu  Türkiye ye gitmeyin terör var diyordu Türkiye uyuşturucu merkeizi diyordu biti mi tabi ki hayır kara para aklama merkezi diyordu.  Ancak bir münafık içinde yaşadığı ülkeye bu kadar iftira atar. Dolayısı ile Amerika nın aşşağılık kapitalistlerinin tam olarak semiremediği yutamadığı  kafkasya Rusya İran ve Türkiye kaldı.  Bu zevatta malum  kuzu postuna bürünüp bir güzelleme yapmış aklınca.

  • Yorum17 Haziran 2023 19:58

    Boş konuşmuş abd nin .... Yemedi desene şuna Rusya yı bilmiyormuş gibi boş boş konuşuyor Rusya şu an askeri olarak abd den daha güçlü bir ülkedir Rusya başına bir faleket gelir ise tek hedefi vardır o da abd dir ve bunu tereddütsüz yapacak Bi sinsilesi var yani ruslar başlarına gelecek Bi saldırı Bi bişey her neyse bunu abd ye bağlarlar ekonomik gücü yok ama askeri gücü abd nin çok üstündedir konu abd olunca uçak tank tüfek konuşmaz füzeler devreye girer ki abd rusların füze gücünü az çok biliyorlardı bence öyle rusyayı bozuk para gibi harcanamıyacağını kendilerinde biliyormesela bu f35 dedikleri proje abd li firma bu projeyi hangi ülkeden satın almış Bi araştırın isterseniz

  • azmi17 Haziran 2023 19:53

    bu adam kaç yaşında..

  • fafa18 Haziran 2023 08:58

    Bu adam 100 yaşında ,hala onun fikirleri yürürlükte.Sakın hafife almayın.Dünyanın en zeki ve en usta siyasetçisi

  • FİNANS DÜNYASI17 Haziran 2023 19:34

    ABD dünya da düşman oluşturmaz ise batar.Çünkü daha önce nazilere yardım etti rusya nın üzerine saldı sonra rusya yenilmekte iken bu seferde rusya ya para ve silah yardımı yaparak nazileri yok ettirdiğini tarihciler söylemektedir.ABD rusya nın asla yıkılmasına izin vermez.onlara yapar düşmanlar lazımdır.çünkü onların var oluş nedenlerinden biri imiş.