E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​Koalisyon ekonomiyi nasıl etkiler?---

​Koalisyon ekonomiyi nasıl etkiler?

​Koalisyon ekonomiyi nasıl etkiler?
09 Haziran 2015 - 15:47 borsagundem.com

Yabancı basın ekonominin nasıl şekil alacağını analiz etti

CNBC, Türkiye’de olası bir koalisyon hükümeti kurulmasının ekonomiyi nasıl etkileyeceğini inceleyen bir analiz yayımladı. Kanala özel konuşan ekonomistler, ileriki günlerde ekonomide yaşanabilecek dalgalanmadan endişe ettiklerini dile getirdi.
 
Analizde, Pazar günkü seçimlerde, 13 yıllık iktidarın ardından, AK Parti’nin tek başına iktidar olabilecek koltuk sayısını alamadığını ve bir koalisyon hükümetine gerek duyulduğuna işaret edildi.
 
Fitch’in seçimlere yönelik uyarılarına da yer verilen analizde, ekonomistlerin koalisyon hükümetinin Türk ekonomisini nasıl etkileyeceğine dair görüşlerine özellikle yer verildi.
 
Finansal danışmanlık şirketi Capital Economics’in gelişen ülkeler ekonomisti William Jackson, kısa vadede bir koalisyon hükümetinin kurulmasını beklemediklerini ve bu da aynı zamanda Türk ekonomisinin bu durumdan zarar göreceği anlamına geldiğini söyledi.
 
CNBC analizinde, Türkiye’nin bir zamanlar gelişen ülkeler arasında yıldız ekonomi olarak gösterildiğini, yüzde 8,5’e kadar büyüme performansıyla en iyi ülkelerden biri olduğu ifade edildi. Analizde Türk ekonomisindeki büyümenin son yıllarda 2011’deki yüzde 9’a yakını oranları yakalayamadığı da ifade edildi.
 
Jackson, “Koalisyon hükümeti kurulsa bile, bu durumda AK Parti’nin muhalefetin daha yüksek asgari ücret gibi vaatlerini yerine getirmesine karşı geleceği yönündeki artıracaktır” dedi.
 
Analist, “Böyle adımlar Türk ekonomisinde kısa vadede canlanma yaratsa da uzun vadede Türkiye’nin köklü kırılganlıklarını artırabilir” diye devam etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Halis mulis09 Haziran 2015 20:35

    Bütün kazanimlarimiz eriyip gidince ne olduğunun farkına o zaman varicaniz

  • Halis mulis09 Haziran 2015 20:34

    Bizim milletimiz hizmeti üretimi seçmedi ideolojiyi seçti bu saatten sonra yapacak birşey yok

  • tttt09 Haziran 2015 20:10

    bir şeyin kıymeti kaybedince anlaşılır zaman gec degil işallah kasım 22de olursa

  • reis09 Haziran 2015 19:53

    koalisyon kurma kelimesi bile etkilemiye başladı hazır olun zamlara dolar yükseldikce zamlar devam edecek gibi niye büyük amerika da iki parti yarışıyor tek parti sistemi ülkesini güvenli oldugu içim

  • evet09 Haziran 2015 19:35

    cari açığın bu kadar yüksek olduğu her ekonomi için geçerlidir lütfen gerçekleri görün ekonomi iyi değil sadece inşaat ekonomisi olduk insanlar evlerinin değeri düşecek diye hala kendilerini gerçekleri kabul etmeme üzerine kurgulamışlar.

  • vatansever09 Haziran 2015 17:16

    tekrar SEÇİM OLSA AKP YÜZDE 48 OY ALIR

  • asım09 Haziran 2015 17:03

    kendi ülkelerine baksınlar.avrupaya birde makyajsız bakın bakalım.orasımı cennet ülkemmi.

  • başladılar09 Haziran 2015 16:30

    evet başladılar yabancılar tedirgin haberleri yaymaya.bize bizden daha düşman kim olabilir.birileri dışarıya çalıştığı besbelli. türkiye ekonomisini çökertmeye çalışıyorlar