E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisKoç Migros'a geri mi dönüyor?---

Koç Migros'a geri mi dönüyor?

Koç Migros'a geri mi dönüyor?
16 Haziran 2012 - 08:07 borsagundem.com

Koç, “İlgileri varsa arkadaşlara, ’düşünürler mi düşünmezler mi’ soracağız” yanıtını verdi

Beylikdüzü’nde Kasım 2011’de çıkan yangında büyük hasar gördükten sonra yenilenen Beylikdüzü 5M Migros’un açılışına katılan Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, gazetecilerin sorusunu yanıtladı.
Migros’un sahibi olan fon gelecek yıl hisselerini yeniden satacak, almayı düşünür müsünüz?” sorusuna Koç, “Migros’taki BC Partners hisselerinin satışı durumunda ilgileri varsa arkadaşlara ‘düşünürler mi düşünmezler mi’ soracağız” diye cevap verdi.
‘Semahat Hanım satışı istemedi’
Rahmi Koç, “Migros’u sattığınız için üzgün müsünüz?” sorusunu ise, şöyle yanıtladı: “Semahat Hanım hiçbir zaman satılmasına taraftar değildi. Ama paraya ihtiyacımız vardı. Tüpraş’ı alacaktık. O bakımdan tam zamanında satmışız, çok memnunuz. Zaten Bülend Bey de tam bizim gibi hareket ediyor. Emin olun hiçbir farkımız yok.”
‘Uzak şark meyvesi var mı?’
Açılış öncesi stantları gezerek, görevlilerden bilgi alan Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, meyve, sebze ve balık reyonuna özel ilgi gösterdi. Migros Genel Müdürü Özgür Tort’a ‘uzak şark’ meyvelerinin, mangonun ve baget ekmeğin markette bulunup bulunmadığını sordu. Market içinde müşterilere ücretsiz hizmet veren karikatüriste resmini çizdirdi. Ardından kendisi de karikatüristi resmetti. Koç, Semahat Arsel ile birlikte açılış için özel olarak hazırlanan pastayı da kesti.
Çalışanlarla sohbet edip, fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmeyen Koç, daha sonra ablası Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Semahat Arsel ile birlikte açılış kurdelesini kesti.
‘Bu yıl 4 bin kişiyi daha işe alacağız’
Migros Ticaret Genel Müdürü Özgür Tort da 5M mağazalarının büyüklüğünün 4 bin metrekarenin üzerinde olduğunu belirterek, 150 mağazalarının 100’ünün Migros, geri kalanının Tansaş, 4-5 tanesinin de Makrocenter’lar olacağını söyledi.
İstihdam olarak 17 bin direkt istihdam sağladıklarını belirten Tort, şöyle devam etti: ”Bu yıl 4 bin istihdam daha yapacağız. Burası ve Bodrum’la birlikte 818. mağazamızı açmış olacağız. Yıl sonuna kadar 860 mağazayı geçeriz. Yıl sonuna kadar 150 mağaza açılacak bunun için 200 milyon TL yatırım yapılacak. Migros, toplam perakende yüzde 5, organize perakende de yüzde 13 pazar payına sahip ama bu anlamda yapılacak daha çok şey var. Yeni politikamız çerçevesinde pazar payımızı daha da artırarak ilerlemek istiyoruz.”
‘20 milyon TL yatırım yapıldı’
Migros Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Özaydınlı, kasımda çıkan yangının çalışanlarını ve müşterilerini çok üzdüğünü söyledi. Özaydınlı, şöyle devam etti:
“Daha önceki hata ve eksikliklerimizden ders alarak, bu mağazamızda daha iyi teknikler kullandık. Bu mağazamızla birlikte Bodrum’daki mağazamızı da açıyoruz. Yangından sonra 20 milyon TL yatırım yapıldı bu mağazamıza. Diğer mağazamız yani Bodrum için 15 milyon TL harcadık. Koç ailesi bütün güçleriyle yanımızda yer aldı. Kendilerine, Allianz ve Yapı Kredi Sigorta’ya ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”
Migros’a ilgi eskiye göre yoğunlaştı
Beylikdüzü’nde Kasım 2011’de çıkan yangında büyük hasar gördükten sonra yenilenen Beylikdüzü 5M Migros ile Bodrum’da kurulan Bodrum 5M Migros, eş zamanlı olarak hizmete açıldı. Bülend Özaydınlı, açılış öncesi Beylikdüzü 5M Migros’ta düzenlenen basın toplantısında, ”Büyük dünya şirketleri her zaman Migros’a ilgi göstermişlerdir. Çünkü Türkiye’ye girmeyi istiyorlar ve en büyük olanın gücünden faydalanmak istiyorlar. 2008’den bu yana Migros üzerine ilgi eskiye göre daha da yoğunlaşmıştır” dedi.

‘Tansaş’ı satmayacağız’
Özaydınlı, şunları söyledi: “Önümüzdeki dönemde yeni ve büyük bir ortağımız olacak. Bu piyasaları ya da müşterileri rahatsız edecek bir şey değil diye düşünüyorum. Bu zamana kadar ortaklığımız 4 kez değişti ama değişmeyle Migros büyümesine hep devam etti. Büyüme odaklı bir strateji benimsendi.
Bundan sonra Migros’un çalışma ve şirket kültüründen bir değişiklik olması çok zordur. İyi giden bir işi kimse sekteye uğratmayacaktır. 2008’den bu yana Migros’un şirket değeri hisselerimizin bir bölümünü halka açtık.”
Özaydınlı, ayrıca Tansaş’ı kesinlikle satmayı düşünmediklerini söyledi. 
Milliyet

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 497,00
En Yüksek: 519,00
En Düşük: 491,00
Değişim -3,21 %
FK: 11,86
PD / DD: 1,98
İşlem Hacmi 820.238.529
Toplam Adet: 1.620.598
Ağırlıklı Ort.: 506,24
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)