E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisKOÇ YENİ BİR SATIN ALMAYA HAZIRLANIYOR---

KOÇ YENİ BİR SATIN ALMAYA HAZIRLANIYOR

KOÇ YENİ BİR SATIN ALMAYA HAZIRLANIYOR
19 Ekim 2009 - 09:26 borsagundem.com

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, grubun beyaz eşyada bir dünya markası satın almayı planladığını, bunun için Zanussi'yi de düşündüklerini söyledi. Koç, ''2 milyar dolar istiyorlar, çok yüksek bir rakam'' dedi.

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, 'Hayırseverliğin Nobeli' sayılan Carnegie ödüllerinden birinin Koç ailesine verilmesi nedeniyle, New York'ta bulunan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, grubun beyaz eşyada bir dünya markası almak istediğini söyledi. Mustafa Koç, bu açıklamayı, ABD eski Başkanı Bill Clinton'ın Ülker grubunun satın aldığı dünya markası Godiva'dan çikolata aldığının hatırlatılması üzerine yaptı. Mustafa Koç, Milliyet'in, ''Clinton'ın çikolata aldığı Godiva bir dünya markası ama Türkiye'den çıkmadı, bir Türk şirketi (Ülker) satın aldı. Türkiye'den neden dünya markası çıkmıyor'' şeklindeki sorusunu yanıtlarken, grubun beyaz eşyada bir dünya markası alma planı olduğunu belirtti. Mustafa Koç , konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Dünya markası olmak çok zor. Ülker'in Godiva'yı alması gurur verici. Çünkü daha üstü yok. Biz de grup olarak beyaz eşyada bir dünya markası almayı düşünüyoruz.'' Mustafa Koç'un açıklamalarını, grubun, bu konuda bazı arayışları olduğunu, satışı sözkonusu bazı markaların durumunu değerlendirdiğini gösterdi. General Electric ve Zanussi (İtalyan beyaz eşya devi) gibi markaları düşündüklerini ifade eden Mustafa Koç, Zanussi'nin 2 milyar dolar istediğini, bunun da çok yüksek bir rakam olduğunu belirtti. ABD'li General Electric firmasının yetkilileri ise, daha önce Koç Holding'le bir görüşmeleri olduğunu açıklamıştı. Sıfırdan, global ligde sözü geçen bir marka yaratmanın çok zor olduğunu anlatan Mustafa Koç, bu yüzden grup olarak satın almaya odaklandıklarını söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)