E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisKoç'un şirketine el kondu---

Koç'un şirketine el kondu

Koç'un şirketine el kondu
06 Ağustos 2012 - 01:57 borsagundem.com

Güney Koreli elektronik devi ile olan kavga Koç Holding'e uzandı...

Tüketici elektroniğinin önde gelen şirketlerinden Digicom'un 4 yıl önce distribütörlük anlaşmasını tek taraflı olarak haksız şekilde feshettiği gerekçesiyle Güney Koreli elektronik devi LG Electronics aleyhine açtığı rekor tazminat davası Koç Holding'e uzandı. LG'nin Digicom'a 300 milyon liralık tahsilatı yapmaması üzerine başlatılan haciz işlemlerinde Güney Koreli şirketin 2000 yılında Koç Holding ile ortak olarak kurduğu Arçelik-LG klimanın hisselerine el konuldu. Fiilen haczedilen hisse senetlerinde tasarruf yetkisi icra müdürüne verildi. Yani şirketin yönetimi neredeyse kilitlendi.
HER ŞEY İZİNLE OLACAK
Arçelik-LG klima şirketi icra müdürünün onayı olmadan hiçbir konuda adım atamaz hale geldi. Şirketin fiilen haczedilen hisse senetlerinde tasarruf yetkisi icra müdürünün olacak. Bundan böyle borçlu LG'nin onayının alınması gereken her kararda icra müdürü yetkili. Genel kurul dahi icra müdürlüğünün onayı olmadan yapılamayacak. Şirketi borç ve taahhüt altına sokacak tüm anlaşmalar, şirket adına verilen çek ve senetler ile sözleşmelerin geçerli olabilmesi için icra müdürlüğünün onayı gerekecek.
ORTAKLIK BOZULABİLİR
Hukukçular, fiilen haczedilen Hisse senetlerinin satış safhasında değer kaybetmemesi ve alacaklı tarafın hacizli hisse senetleri üzerindeki haklarının korunması bakımından icra müdürlüğüne böyle bir karar alma yetkisi verildiğini belirterek, "Bu durum olayda hiçbir dahili ve sorumluluğu bulunmayan Koç Holding'e bağlı Arçelik'in LG ile ortaklığına devam etmesinin çok zor olacağını ifade ediyor" diyor.
KAVGA NASIL BAŞLADI?
Adliye tarihinin en yüksek tazminat kararıyla sonuçlanan davaya konu olaylar şöyle gelişti: Sabri Yiğit'in sahibi olduğu Digicom Elektronik Pazarlama, LG Electronics ile 28 Şubat 2002 tarihinde imzaladığı anlaşmayla Türkiye'deki tek yetkili distribütör oldu. Taraflar arasındaki anlaşma 6 yıl sürdü. LG, 21 Mart 2008 tarihinde Digicom'a noter kanalıyla bir ihtar çekerek, distribütörlük anlaşmasını 4 ay sonra geçerli olmak üzere tek taraflı olarak feshetti. Taraflar arasındaki kavgayı alevlendiren bu fesih oldu. Digicom, gazete ilanlarıyla LG marka ürünlerle ilgili şikâyetler aldığını belirtip firmaya dava açacağını bildirdi. Bunun üzerine LG, 4 aylık süreyi beklemeden anlaşmayı feshetti. Digicom da tazminat, LG de karşı dava açtı.
DIgIcom, 4 yıl önce distribütörlük anlaşmasını tek taraflı olarak feshettiği gerekçesiyle elektronik devi Güney Koreli LG Electronics aleyhine açtığı rekor tazminat davasını kazanmıştı. Firma, yaklaşık 300 milyon lirayı aşan alacağını tahsil için LG aleyhine icra takibi başlattı. (Dilek Güngör/Sabah)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 144,10
En Yüksek: 144,90
En Düşük: 144,00
Değişim -0,55 %
FK: 0,00
PD / DD: 1,26
İşlem Hacmi 21.785.127
Toplam Adet: 151.019
Ağırlıklı Ort.: 144,71
ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 06 Ağustos 2012 10:37

    İşin içinde para varsa din, dil, renk, ırk dinlemez.Parasal konularda insanlık, dostluk, düşmanlık hep geri plandadır.O yüzden o düşman, bu dost demeyin hemen, kimin dost kimin düşman olduğunu bilemezsiniz.Kapital sistem böyle çalışır.

  • 05 Ağustos 2012 11:41

    ya böyle hayırlı haberleri duymak ne güzel sabah sabah

  • koreli..05 Ağustos 2012 11:37

    koreli firmalardan uzak durun. dost most değil onlar. ticari canavarlar. bu ülkenin cari açığının en çok olduğu ülke koreliler.. ve türk dostu da değiller. kavgacılar. geçimsizler. zeka sorunlu insanlar..