E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivKomşu ayinde arabası tamirde!---

Komşu ayinde arabası tamirde!

Komşu ayinde arabası tamirde!
28 Aralık 2010 - 08:52 borsagundem.com

Balat'a ayine gelen Yunanlılar, ucuz ve kaliteli işçilikten dolayı LPG takan servislere uğramadan ülkelerine dönmüyor

Yunanistan’da son aylarda akaryakıta yapılan zamlarla bunalan otomobil sahipleri çareyi LPG’de buldu. Ülkede yeni yeni tanınmaya başlanan LPG sistemlerini taktırmak için de Türkiye yollarına düştü. Rumların LPG taktırma adresleri ise Patrikhane’nin de bulunduğu Balat.
1.5 ayda 20 araca taktık
Patrikhane’nin hemen çaprazındaki Haliç Otomotiv’in Servis Müdürü Orhan Kan, özellikle son bir buçuk aydır Yunanistan’dan gelenlerin arttığını belirtiyor. Kan, şu ana kadar 20’ye yakın Yunanlı müşterinin aracını benzinden LPG’ye dönüştürdüklerini söylüyor. İlk olarak bir buçuk ay önce patrikhaneyi gezen bir Yunanlının tesadüfen mağazalarına geldiğini anlatan Kan, “Aracı bir günde LPG’ye dönüştürdük. Sonra da işlerimiz artarak devam etti. Yeni gelecekler de var” diyor. Sırf LPG için Balat’a gelenlerin de olduğunu vurgulayan Kan, benzinli bir otomobili ortalama 1000 TL’ye LPG’ye çevirdiklerini belirtiyor. Gasitaly de Yunanistan’a İtalya üzerinden LPG sistemleri satıyor. 3 ayda 200 bin euroluk ihracat yapan şirket, 2011’de Yunanistan’a ihracatı 2 milyon euroya çıkartmayı hedefliyor.
Urfa Pazarı Rumca oldu
Balat’ta Noel’in etkisiyle turistlere yönelik alışveriş alanları da artmış. Mahalle aralarında tesbihlerin yanında Meryem Ana tablolarından Hz. İsa figürlerine kadar ‘çok dinli’ satış yapan küçük dükkânları hatta tezgâhları görmek mümkün. Yunanlılar, nazar boncuklu, şallı hediyelik eşyaların yanında Urfa Pazarı’ndan da sucuk, pastırma alıyor. Müşteri çekmek için dükkânın bir tarafını da Rumca tabelalarla süsleyen Urfa Pazarı’nın yabancı konukları bol. Yunanlıların en çok baharat, lokum, sucuk ve pastırma aldığını vurgulayan Cengaver Gül, “Bu tatları bizden daha çok seviyorlar” diyor.
Patrikhanenin tam karşısında yer alan üç katlı ‘Fındık Kabuğu’ndan Köfte’ de son günlerde ağırlıklı olarak Yunanlıları doyuruyor. Karadenizli mekân işletmecileri, son bir haftadır Noel’in de etkisiyle gelen gidenlerinin bol olduğunu söylüyor. Burhan Koloğlu, “En fazla kuru fasülye, güveç ve zeytinyağlıları seviyorlar” diyor.
İtalyan tarihi bina arıyor
Balat, emlak konusunda da popüler olmaya aday. Son dönemde özellikle İtalyan ve Hollandalılar Balat’ın tarihi evlerine büyük ilgi gösteriyor. Varlık Emlak’tan İlyas Bardak, “İtalyanlar oturmak için alıyor. Son dönemde ABD’den de ufakta olsa talep var. Rumlar çok istiyor ama konut satışı yasağı nedeniyle alamıyorlar” diyor. Balat’ta iç bölgelerde bile metrekare fiyatlarının 2 bin TL’ye kadar yükseldiğini anlatan Bardak, “Burası çok uzun yıllardır unutulmuş bir bölgeydi. Şimdi renklendi. Evini 1 milyon euroya satılığa çıkaran var” diyor.
Radikal

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)