E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDöviz'Komşu'nun takası' doları yükseltti ---

'Komşu'nun takası' doları yükseltti

'Komşu'nun takası' doları yükseltti
07 Mart 2012 - 10:32 borsagundem.com

‘Komşu’nun takası’ doları yükseltti dolar kuru en son 30 Ocak’ta görülen 1.79 liranın üzerini test etti

Yunanistan’ın borç takası endişeleri ile yayılan küresel satış dalgası ve euro/dolar paritesindeki düşüşün etkisiyle dolar kuru en son 30 Ocak’ta görülen 1.79 liranın üzerini test etti.
Bankacılar, TL’de küresel endişelerin etkili olduğunu ifade etti. İMKB endeksi de yüzde 0.91 düşüşle 59.143 puandan kapandı. Bankacılar, küresel satış baskısının TL’nin dışında tüm gelişmekte olan ülke para birimlerini de etkilediğini belirtti.
Avrupa borsaları eksi yazdı
Yunanistan, özel sektördeki kreditörlerine ellerindeki tahvillerini yenileriyle takas etmek için perşembe gecesine kadar süre vermişti. Yunan bankalarının elinde 40 milyar euro’nun üzerinde devlet tahvili olduğu tahmin ediliyor. Takasa katılan özel yatırımcılar ellerindeki tahvillerin değerinin yüzde 70’inden yüksek bir oranda düşürülerek bunun karşılığında yeni tahvil verilmesine razı oluyorlar.
Avrupa borsaları da Yunanistan’la ilgili gelişmelerin ardından günü son bir ayın en düşük seviyelerinden kapattı. Yatırımcılar Çin, Avrupa ve Brezilya’dan büyümeyle ilgili gelen olumsuz haberler ve Yunanistan’ın borç takası riski nedeniyle satışa geçti. Almanya’da borsa yüzde 3.4 düşerken, Fransa’da yüzde 3.5, İngiltere’de yüzde 1.9, İtalya yüzde 3.3 düşüş kaydetti. 
Milliyet

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)