E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarKömürde dev birleşme---

Kömürde dev birleşme

Kömürde dev birleşme
31 Ocak 2011 - 16:02 borsagundem.com

ABD'li iki büyük kömür madenciliği işletmesi arasında birleşme konusunda anlaştı

ABD'li iki büyük kömür madenciliği işletmesi Alpha Natural Resources ile Massey Energy arasında varıldığı bildirilen 7.1 milyar dolarlık satın alma anlaşmasının dünya kömür sektörde dengeleri değiştirmesi bekleniyor.

ABD'nin en büyük metalürjik kömür üreticisi Alpha'nın, satın almayı onaylamasıyla, hem enerji santralleri hem de çelik üretiminde kullanılan kömür üretimi endüstrisinde gerçekleşecek olan birleşme, sektöre dev bir ABD'li oyuncu kazandıracak.

Bu pazar, gerek Çin gerekse de Hindistan'daki çelik üreticilerin, üretim için gerekli kömürü bulmak için yurtdışına yönelmesiyle daha küresel hale geliyor.

ABD'nin en büyük dördüncü kömür üreticisi Massey'in yüksek kalitedeki rezervleri, dünya çapındaki çelik üreticilerinden büyük talep görüyor. Ancak, şirketin madenlerinden birinde geçen ilkbaharda yaşanan ve 29 kişinin hayatını kaybettiği patlama ile sürekli sıkılaşan düzenlemeler Massey'in hem performansına hem de imajına darbe vuruyordu.


Alpha'nın metalürjik kömür rezervleri tarafındaki liderliğiyle birlikte, Massey de elindeki 1.3 milyar ton kaliteli rezervle bu alanda diğer ABD'li şirketleri geride bırakıyor.

İki şirketin birleşmesinin, bu sektördeki fiyatlamayı etkileyebilecek büyüklükte bir firmayı meydana getireceği yönünde değerlendirmeler yapılıyor. Analistler, sektörde benzer büyüklükte firmaların olması nedeniyle birleşmenin tekel karşıtı yasalara takılmayacağını savunuyor.

* Bu Wall Street Journal'da, "Alpha Reaches Deal to Buy Massey" başlığıyla yayımlanan haberden derlenmiştir.
hurriyet.com.tr

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)