E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKongre seçimleri öncesinde piyasalar temkinli---

Kongre seçimleri öncesinde piyasalar temkinli

Kongre seçimleri öncesinde piyasalar temkinli
06 Kasım 2018 - 07:52 borsagundem.com

Piyasaların uzun süredir merakla beklediği ABD Kongre seçimleri öncesinde piyasalarda dalgalı seyir hakim oluyor

ABD'de bugün yapılacak Kongre seçimleri öncesinde piyasalarda temkinlilik hakim olsa da, Asya borsaları Wall Street'deki kazanımların desteğiyle dalgalı seyir izliyor. Bu seçim ABD Başkan Donald Trump'ın büyük vergi indirimleri ve saldırgan ticaret politikalarının ilk büyük sınavı olacak. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsaları MSCI endeksi Çin ve teknoloji hisselerindeki düşüşün etkisiyle yüzde 1 gerilerken, Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 1 yükseldi.
Berkshire Hathaway gibi şirketlerin güçlü bilançolardan destek bulmasıyla S&P 500 endeksi yüzde 0.56 yükseldi.

Bugün yapılacak ABD Kongre seçimleri öncesinde yatırımcılar genellikle Demokratların Temsilciler Meclisi'nin kontrolünü almasını, Trump'ın Cumhuriyetçi Partisi'nin ise Senato'nun kontrolünü devam ettirmesini bekliyorlar. Beyaz Saray ve Kongre arasındaki siyasi çıkmazın, Trump'ın iş dünyası yanlısı
gündemini engelleme ve siyasi istikrarsızlığı artırma ihtimali bulunurken, bazı analistler böyle bir sonucun yatırımcılar tarafından zaten fiyatlandırıldığını söylüyorlar. 

DÖVİZ

Dolar başlıca para birimleri karşısında dar aralıklarda seyrederken, yatırımcılar günün ilerleyen saatlerinde yapılacak ABD Kongre seçimleri öncesinde temkinli. Dolar endeksi 96.315 ve 96.334 aralığında hareket etse de 96.319 seviyesinde yatay seyrediyor. Euro hafif artışla 1.1411 seviyesinde bulunuyor.

PETROL

Petrol fiyatları, ekonomik yavaşlamanın petrol talebi büyümesini sınırlayabileceğine dair endişelerin yanı sıra ABD'nin İran'ın en büyük petrol alıcılarının petrol almaya devam etmesine imkan tanıyacak geçici muafiyetler sağlamasıyla geriledi.
Brent ham petrolünün varil fiyatı yüzde 0.4 düşüşle 72.89 dolara geriledi. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, dün tekrar devreye alınan İran'ın petrol ihracatını hedef alan yaptırımlardan aralarında Türkiye'nin de bulunduğu sekiz ülkenin geçici muafiyet aldığını söylemişti. 
İran'ın en büyük petrol müşterilerini oluşturan sekiz ülke arasında Türkiye'nin yanı sıra Çin, Hindistan, Güney Kore, İtalya, Yunanistan, Japonya ve Tayvan bulunuyor.

ALTIN

Altın fiyatları doların güçlenmesiyle Asya borsasının ilk işlemlerinde hafif gerilerken, yatırımcılar piyasa yönlendirmesi için ABD Kongre seçim sonuçlarını bekliyorlar. Altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 0.2 düşüşle 1,228.20 dolara geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)