E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisKonuşması gereken isim konuşmadı ---

Konuşması gereken isim konuşmadı

Konuşması gereken isim konuşmadı
11 Ocak 2013 - 12:37 borsagundem.com

Aracı kurumların yarasını gündeme taşıdık. Aracı kurumların derneğinin başkanı Attila Köksal’a ulaşamadık!

Bir yanda halka arz seferberliği rüzgarı, bir yanda bu rüzgarda sağa sola savrulan aracı kurumlar. Şirketleri Borsa İstanbul’a çekmek, hisse senedi dünyasına yeni yatırımcılar kazandırmak için çıkılan yolda, sektörün konuyla ilgili en önemli aktörlerinden olan aracı kurumların içine düştüğü darboğaz. Ve artık gözlerden kaçmayacak derecede büyüyen bir yara. Öyle ki 2012’in ilk 9 ayındaki işlem hacminde yaşanan yüzde 22’lik düşüş, Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği incelemesine bile yansıdı. Bu, erimekte olan buzdağının görünen yüzü! Ya görünmeyeni?
Kaç aracı kurum zararda? Sektörün toplam karındaki düşüş ne kadar? Yatırımcı niçin kaçıyor? Kurtuluş reçetesi var mı? Yeni SPK Yasası sektörü nasıl etkileyecek?
Bilinen, sektörde sık konuşulan ancak üstü örtülmeye çalışılan yaraya parmak basan Borsagundem.com, konunun uzmanlarına sordu, cevaplar aldı. Ve üç gündür süren yayınlarımızda aracı kurum genel müdürleri, Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği ile yaptığımız, büyük bir ilgi gören röportajlarımızı yayınlıyoruz. Ancak herkesin merak ettiği bir konuya açıklık getirmek istiyoruz. Böyle bir konu üzerinde yorum yapması, görüş bildirmesi, yatırımcı dünyasıyla paylaşması gereken ilk isimlerden biri olan Attila Köksal nerede? Evet, temsil ettiği dernek ve oturduğu koltuk gereği sektörün önemli aktörlerinden biri olan ve tüm bu sorulara cevap vermesi gereken isimlerin başında gelen Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği Başkanı Attila Köksal’a ne yazık ki ulaşamadık.
Kendi yayınladıkları raporlara yansıyan kurumlarla ilgili yazı dizisine röportaj randevusu almak için onca aramamıza, not bırakmamıza rağmen geri dönen olmadı. Aynı günlerde ekrandan ekrana gezen Attila Köksal’ı ne yazık ki sayfalarımıza konuk edemedik.
İstedik ki başkanlığında zararları katlanarak artan aracı kurum sayısına bir açıklık getirsin… İstedik ki 2012’nin son aylarında Borsagundem.com’un yayınlarıyla gündeme gelen aracı kurumların sorunlarına el atma telaşıyla sadece bir zirve yapan ve sonuç alamayan Başkan Köksal, önerilerini bu sayfalardan sektörle paylaşsın… İstedik ki devletten tek kuruş para almadan İMKB’yi bugünlere taşıyan aracı kurumların Borsa İstanbul’dan alacakları çok cüzi rakamlara dernek olarak neden tepki göstermediklerini anlatsın, merakları gidersin…
Ama çok aradık, ısrarla aradık, ulaşamadık. Herhalde, sektörün de ötesinde önemli işleri olduğunu düşünerek bu durumu okurlarla paylaşmak istedik.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Çok bilen12 Ocak 2013 02:14

    Tspakb başkanı sermaye piyasası deyince sadece aracılarmı akla geliyor değerleme derecelendirme yatırım ortaklıkları portföy yönetim şirketleri vb daha bir çok gruplar var sermaye piyasasını sadece aracılar temsil edemez etmemelilerde koltukları ve cepleri zarar görmesin diye her tür olumsuzluğa cılız ses çıkaran üyeleri arasında piyasa dolandırıcıları ile iş yapan bir birlik birlik olmamalı bence tekrar dernek statüsüne dönüşsünler

  • neden12 Ocak 2013 01:01

    neden sizi adam yerine koymadı mı? Çok kızmışsınız ama ayıp yaa :) güzel haber ...

  • atilla bey yorum yazmış:)12 Ocak 2013 00:39

    bakın yorum kısmında ulaşmışsınız ama ,atilla bey cevap yazmış...ben inanamadım gerçi koca tspakb başkanı yorum yazacak :) ciddi mi,yakında spk başkanı ve bakanlarda yazarsa sonunuz silivri olur aman dikkat :)hindistanda hava 27 derece bu arada denize de giriliyormuş.

  • endeks bilen11 Ocak 2013 16:31

    Atilla bey bu piyasaya yıllarını vermiştir,siz müsaitsiniz diye o da mı müsait olmalıydı)

  • endeks bilen11 Ocak 2013 16:29

    borsagündem olarak aracı kurumların sorunlarını merak etmeyin .yıllarca maniplasyon gibi müşterinin kanını emerek parallarına para katmış şimdi de o kazandıklarıyla gayet güzel koltuklarında oturuyorlar,oturmayanlar da zaten yabancıya sattı gitti buradan. Satamayanları da sevgili spk istediği gibi el koydu kilidi vurdu kapılarına .bu kurumdan kaç kişi evine ekmek götürür diye hiç düşünmedi.Dün görüştüğünüz müdür beye bir halkaarz gitse istemem bu fiyatı etmez mi diyecek bu işten kaç komisyon kaZanacağIm mı diyecek?

  • Attila Köksal11 Ocak 2013 15:49

    Bu hafta bir iş seyahati nedeniyle Hindistan'dayım. Beni arayıp ulaşamadığınızı bu haberden öğreniyorum. Beni nereden aradınız da ulaşamadınız ? Bugüne dek sektörle ilgili sorunları açık sçık, bir çok platformda dile getirdim. Sizin sitenize de ropörtaj verdim. Bu haberi size yakıştıramadım.

  • murat11 Ocak 2013 14:58

    bu adamı bir kez tv de izlemiş gülmüştüm,dünyada işlem hacmi azalmış,dünyada diğer ülkelerde elbette azalacak türkiyede neden azalsınki,kriz düğer ülkelere uğramış türkiyeden ise teğer geçmiş,(imkb,spk ve bizim bilinçsizce aldığımız kararların uygulanmasından dolayı azaldı diyemiyor nedense)

  • antihalkaarz11 Ocak 2013 14:27

    Attila köksal tv de,imkb'nin işlem hacmi neden gerilediği sorusuna cvp olarak:Bütün dünyada böyle bir trend var dedi!çıktı işin içinden...nerde böyle bir trend varmış?yani borsagündem yetkilileri, attila beye ulaşamamanın hiç de büyük bir kayıp olmadığı düşünüyorum.

  • sorun yok demek11 Ocak 2013 12:48

    silivri denince korkmuştur.