E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKonut fiyatlarında 7 yılın yükselişi---

Konut fiyatlarında 7 yılın yükselişi

Konut fiyatlarında 7 yılın yükselişi
24 Eylül 2013 - 17:04 borsagundem.com

ABD'de konut fiyatları Şubat 2006'dan bu yana en sert yükselişi gösterdi

ABD'nin 20 şehrinde konut fiyatları, Temmuz ayı itibariyle geçen 12 ay içerisinde son 7 yılın en sert fiyat yükselişini gerçekleştirdi. S&P/Case-Shiller konut değerleri endeksi, fiyatların söz konusu 20 şehirde Temmuz 2012'den itibaren geçen 1 yıl boyunca yüzde 12.4 arttığını gösterdi. Bu aynı zamanda Şubat 2006'dan bu yana en hızlı yükseliş olarak kayda geçti.
Konut ve hisse değerlerinde yaşanan artış hanehalkı zenginliğine katkı yaparken ekonominin en büyük dalı olan tüketici harcamalarında da artışa yol açıyor. Buna rağmen mortgage faiz oranlarındaki yükselişten dolayı konut fiyatlarının artışının yılın geri kalanında daha yavaş olabileceği tahmin ediliyor.
Chicago'da bulunan Agee & Leach Inc. şef ekonomisti Lindsey Piegza, "Fiyatlar talebin yavaşlamasıyla biraz aşağı yönlü baskı altına girebilir. Konut alacakların mortgage seviyelerinde daha fazla artış beklemeriyle biraz aktivite hareketliliği oldu. Son zamanlarda borçlanma maliyetlerindeki artış da konut aktivitesinin artık biraz yavaşlayacağını gösteriyor" yorumunu yaptı.
Haziran ayında konut fiyatları yıllık bazda yüzde 12.1 yükseliş göstermişti. Mevsimsel olarak uyarlanmış konut fiyatları bir önceki aya göre yüzde 0.6 yükseliş kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)