E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivKore'de Chevrolet krizi---

Kore'de Chevrolet krizi

Kore'de Chevrolet krizi
14 Ocak 2012 - 09:18 borsagundem.com

Üretimin bir kısmını Avrupa’da kapasite boşluğu olan fabrikalara kaydıracağı yönündeki haberler, Güney Kore’deki sendikalardan tepki gördü.

Avrupa’daki fiyat rekabeti ve kapasite fazlası bulunan fabrikalar nedeniyle Avrupa operasyonlarında belini doğrultamayan General Motors’un, şirketin kayıplarının önüne geçmek amacıyla yeni önlemler üzerinde çalıştığı bizzat GM Başkanı Dan Akerson tarafından açıklanmıştı. Akerson “Durum, artık makul bir düzeyde değil. Sonsuza dek para kaybedemeyiz” derken, Opel’deki işçi sendikalarıyla ücret indiriminin de aralarında olduğu ihtimaller üzerinde görüşüldüğü, GM’in Chevrolet’nin bazı modellerini Kore yerine Avrupa’daki bazı tesislerde üretmek istediği ve böylece söz konusu tesislerin zarar etmesinin önüne geçileceği haberleri yazılıp çizildi.
İşte bu haberlerin ilki, Opel’deki işçi sendika temsilcileri tarafından yalanlandı. IG Metall sendikasının Frankfurt Bölgesi yöneticisi, böyle bir görüşmenin ne geçmişte ne de gelecekte olabileceğini savunurken, bu konuda şirketi de uyardıklarını söyledi. GM’in Güney Kore tesislerindeki işçilerin bulunduğu sendikalar ise, üretimin bir bölümünün kendilerinden alınması halinde “ücret pazarlığı” başlatacaklarını ilan etiler. GM, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu Avrupa’da yılda yaklaşık 250 bin adet Chevrolet satıyor. GM, önümüzdeki dört yıl içinde Avrupa’daki Chevrolet satışlarını iki katına çıkartmayı hedeflediğini de bildirmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)