E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKore’de füze gerilimi tırmanıyor: Trump Çin’e çattı---

Kore’de füze gerilimi tırmanıyor: Trump Çin’e çattı

Kore’de füze gerilimi tırmanıyor: Trump Çin’e çattı
31 Temmuz 2017 - 03:50 borsagundem.com

Trump’ın, Kuzey Kore’nin son balistik füze denemesine tepkisi çok sert oldu. Trump, Twitter’dan paylaştığı mesajında Pekin’e yüklendi: ABD ile ticarette milyarlarca dolar kazanıyorlar ama Kuzey Kore konusunda hiçbir şey yapmadılar

Kuzey Kore’nin geçtiğimiz cuma gerçekleştirdiği balistik füze denemesini yankılar sürüyor. ABD Başkanı Donald Trump’tan testle ilgili çok sert tepki geldi. Trump, tepkisini yine Twitter’dan dile getirdi. Kuzey Kore’nin füze denemelerine daha önce gösterdiği tepkilerde Çin’in bu ülkeyi dizginlemek için çok çaba sarf ettiğine değinen Trump bu kez Twitter’dan dün paylaştığı mesajında Çin’e sert çıktı.

SERT MESAJ 

Twitter hesabı üzerinden Çin’i eleştiren Trump, şu paylaşımda bulundu: “Çin beni büyük hayal kırıklığına uğrattı. Geçmişteki aptal liderlerimiz Çin’in ticarette yılda yüz milyarlarca dolar kazanmasına müsaade ettiler oysa onlar Kuzey Kore konusunda bizim için hiçbir şey yapmadılar, sadece konuştular. Bunun devam etmesine izin vermeyeceğiz. Çin bu problemi kolaylıkla çözebilirdi!”

UÇAKLAR HAVALANDI 

ABD Pasifik Kuvvetler Komutanlığı (PACOM) Kuzey Kore’nin kıtalararası balistik füze denemesine karşı Japonya ve Güney Kore hava unsurlarının da eşliğinde Kore yarımadası üzerinde B-1B stratejik bombardıman uçakları ile güç gösterisi yaptıklarını açıkladı. PACOM’dan yapılan yazılı açıklamada, “Bu görev Kuzey Kore’nin gerginliği tırmandıran 3 Temmuz ve 29 Temmuz kıtalararası balistik füze denemelerine karşı yapıldı” denildi. İki adet B-1B uçağı Guam Adası’ndaki Andersen Hava Üssü’nden kalktı. Bu uçaklara, Japon hava sahasına girmeleriyle iki Japon F-2 uçağı eşlik etti. Güney Kore hava sahasına girmeleri ile de dört adet Kore F-15 uçağı gruba katıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)