E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKoreliler, Japonları ve ABD'lileri geride bıraktı ---

Koreliler, Japonları ve ABD'lileri geride bıraktı

Koreliler, Japonları ve ABD'lileri geride bıraktı
07 Aralık 2017 - 17:19 borsagundem.com

Bugün açıklanan bir anketin sonuçlarına göre Bitcoin farkındalığı ve Bitcoin işlemlerinin en yoğun yapıldığı üç piyasaya en yüksek uyumluluk Güney Kore'de gözleniyor.

BORSAGUNDEM.COM 

Güney Kore, Japonya, ve ABD'de düzenlenen anketin sonuçlarına göre Korelilerin yüzde 90'ının Bitcoin'den haberi var.

Cep telefonlarının aranması ile yapılan anketleri düzenleyen Dooit "Bitcoinle ilgili alg ve beklentiler" anketinin sonuçlarını bugün açıkladı. 1 ila 4 Aralık arasında düzenlen ve 3018 katılımncı ile gerçekleştirilen anketin katılımcıları 20 ile üzerindeki yaşlarda insanlardan oluştu.

Anket, bitcoin farkındalığı konusunda Güney Korelilerin Japonya ve ABD'nin önünde olduğuna işaret etti. Güney Koreli katılımcıların yüzde 44.1'i bitcoine aşina olduğunu duyduğunu yizde 35.1'i bitcoini duyduğunu yüzde 10.8'i bitcoini bildiğini ve yüzde 10'u ise bu konuda hiç bir fikri olmadığını dile getirdi. Bu rakamlar dikkate alındığında bitcoin farkındalığı olanların oranının yüzde 90 olduğu görüldü.

Yaşlar itibarıyla bakıldığında Bİtcoin en çok 30'lu yaşlardakiler arasında popüler oldu. Katılımcıların yüzde 29.8'i bitcoin aldığını bildirdi. 40'lı yaşarda bu oran yüzde 22.4 ve 20'li yaşlardakiler için yüzde 23 düzeyinde oldu. 50'li yaşlardakiler ise böyle bir tecrübe yaşamadıklarını bildirdi.

Kore bu aşamada kripto paralar açısından en büyük pazar olma özelliği taşıyor. Kore Wonu halen bitcoin alımlarının e çok yapıldığı üçüncü para briimi durumunda ve önünde sadece Japonya ve ABD bulunuyor. Ülkenin en büyük kripto para pazarı Bithumb halen en yüksek bitcoin işlemlerine sahip olarak küesel pazardaki diğer bütün benzerlerinin önüne geçiyor.

Ülkedeki Bitcoin işlemlerinin hacmi Kore'nin Nasdaq'ı konumunda bulunan Kosdaq'ta gerçekleşen işlemleri aşmı durumda. Bu devrim, düzenleyici otoriteleri kripto paralarla ilgili çok acil bir düzenleme yapmaya itiryor. Ek olarak ülkenin en yaygın sohbet programı olan Kakao Talk yakın dönemde kripto para borsaSI uPBİT ile uyumlu hale getirildi ve Upbit 110 kripto para içeriyor. Kakao Talk'un 200 milyon kullanıcısı var ve ülkedeki akıllı telefonların yüzde 95'inde yüklü durumda bulunuyor

ABD'de Bitcoin

ABD'de bitcoin farkındalığı anketine katılanların yüzde 49.7'si bu konuda hiç bir fikri olmadığını elirtriken, yüzde 8'lik bir kesim blokchain ve Bitcoin'i duyduğunu ve birbirleri ile ilişkisinin ne olduğunu bildiklerini dile getiriyor.

Bazıları teknoloji ile ilgili bir şey olduğu tahmininde bulunurken, yüzde 18.5 bitcoinin de blockchain'in de sanal para olduğuna inanıyor. Yüzde 6.7'lik kesim blockchain'in bitcoin'e dayalı bir türev araç olduğunu düşünüyor Yüzde 5.1'lik kesim ise yanlış bir şekilde bitcoinin blocchin olduğunu düşünüyor.

Bitcoin satın alma nedenleri

Tüm katılımcıların yüzde 26.1'i bitcoin aldığını belirtiyor bu oran 787 kişiyi ifade ediyor. Bitcoin almayanların bir kısmı bunu tehlikeligördükleri için bir kısmı da pahallı olduğu içinbtcin almadıarını dil geyor.

Katılımclar arasında yüzde 5.8 satın aldığı bitcoini elinde tutttuğunu yüzde 20.3 ise satın aldıktan sonra sattığın dile getiriyor.

Japonya'da durum

Japony halen kripto para piyasalarında lider konumda bulunuyor. Kripto paraları alırken en çok kullanılan para birimi durumunda Japon Yeni bulunuyor. Ülke ayıca Nisan ayında Bitcoini her türlü mal ve hizmet alımı için yasal bir araç olarak tanımlamış bulunuyor. Geçenerde Bitcoin.com tarafından 10 bin Japon katılımcı arasında düzenlenen anket katılımcıların yüzde80'nin bitcoini bildiğini ancak yalnızca yüzde 4.7'sinin satın almış olduğunu gösteriyor.

Japon bitcoin alıcılarının yüzde 42'si dijital paralara ilgi duyduları için aldığını belirtirken yüzde 42'si de ileride değer kazancağına inandığı için satın ldığını belirtiyor. Alım yapanların yüzde 54'ü bitcoini uzun vadeli yüzde 42'si kısa vadeli bir yatırım aracı olarak görüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)