E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKörfez ülkeleri petrol bağımlılığından kurtulma yolunda---

Körfez ülkeleri petrol bağımlılığından kurtulma yolunda

Körfez ülkeleri petrol bağımlılığından kurtulma yolunda
07 Ağustos 2018 - 12:29 borsagundem.com

Fitch Solutions tarafından hazırlanan bir rapora göre, önümüzdeki üç yıl içinde Körfez ülkeleri ekonomilerini petrolden arındırmak hedefine ulaşmaları bekleniyor

Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan gibi ülkelerin olduğu Körfez Bölgesi ülkeleri petrole dayalı ekonomilerini bundan kurtarmaya çalışıyor.

Fitch Solutions Sahra Altı Afrika ve Ortadoğu'nun başkanı Bayan Julie Beckenstein, “Şu anda bloğun çeşitlendirilmesine, özellikle de yayınlanmış ve iddialı çeşitlendirme planlarına bağlı olarak, daha iyimser davranıyoruz” dedi.

Beckenstein, petrol fiyatlarının toparlanmasının reformun etkilerini azaltabileceğine dair bazı riskler varken, demografik değişimin çeşitlendirmeyi ileriye taşıyacağını söyledi. Beckenstein bu ülkelerde işgücüne giren büyük genç nüfusların reform yolundaki ilerlemeyi teşvik edeceğini de belirtti.

Beckenstein şunları ekledi: “Suudi Arabistan'da Prens Muhammed Bin Salman'ın (32), Katar'da Şeyh Tamin bin Hamad Al-Thani'nin (37), Abu Dhabi Prensi Muhammed bin Zayed El Nahyan'ın (57) iktidara gelmesi ile bölgedeki yeni nesil liderlerin gücüne yükseliş görüyoruz. Bu liderler, politik ve dini kuruluşların diğer üyelerine karşı gitmeyi gerektirse bile, reform taahhüdünü gösterdi. Genç yaşları göz önüne alındığında, reformlarının bölgenin yörüngesinde uzun vadeli bir etkisi olacağını düşünüyoruz.”

Fitch bölgede uzun vadede, fiziki altyapı ve beşeri sermayede gerçekleştirilecek yatırımların özellikle ağır ve birincil sektörlerde ve sağlık hizmetleri ve ticaretinde meyvelerini vermesini bekliyor. Öte yandan kaliteli eğitime yatırımın da önemli olacağı düşünülüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Numan Erfidan07 Ağustos 2018 16:12

    Türkiye petrol kölesi olmaktan kurtulmak istiyorsa ülkenin her bir yanını rüzgar ve güneş enerji sistemleriyle donatacak sonra bir an önce elektrikli araba ya geçilecek.Güneş paneli pazarcılarda bile satılıyor sonra akü ve inverter denen cihaz bu kadar inverter 12 voltu 220 volta çeviriyor.İnsanlar bağevlerine bile kurmaya başladı.Elektrikli araba dediğiniz neki çocukların bindiği akülü oyuncak arabaların daha güçlüsü yani bunlar böyle abartılacak sistemler değil önemli olan akü fabrikaları kurun indüksiyon bobin kullanılan inverter cihazlar üretin hayır üretemiyorum diyorsan Çang Çing Çong adamlar üretiyor satmak için müşteri arıyor Eyyy zenginler çatılarınızı panellerle kaplatın.Aç gözünü aç dünya uçan arabayı üretmeyi düşünüyor.