E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKorona geçmeden Hanta virüs çıktı!---

Korona geçmeden Hanta virüs çıktı!

Korona geçmeden Hanta virüs çıktı!
24 Mart 2020 - 14:44 borsagundem.com

Dünya korona virüsü ile mücadele ederken bu kez sosyal medyada hantavirüs iddiaları gündeme geldi. Çin'in Yunnan eyaletinde bir kişinin otobüste hayatını kaybettiği, yapılan test sonucunda hanta virüsünü taşıdığı iddia edildi.

Hanta virüsü iddiaları sosyal paylaşım sitesi Twitter’de en çok konuşulanlar arasına girdi. Dünya corona virüsü salgını nedeniyle enfekte paniği yaşarken bir virüsün daha pozitif çıktığı iddiaları ortaya atıldı. Peki, tam olarak hantavirüs nedir, nereden bulaşıyor?

HANTAVİRÜS NEDİR?

RNA virüsü olan hantavirüs adını ilk izole edildiği yer alan Güney Kore’deki Hantaan nehrinden alıyor. Kırım-Kongo kanamalı ateşi virüsünde olduğu gibi hantavirüs de kanamalı ateş ile seyrediyor.

HANTA VİRÜSÜ NEREDEN BULAŞIYOR?

Fareler ve bazı kemirgenlerin taşıyıcı oldukları bilinen hantavirüs kemirgenlerin dışkısı, idrarı yoluyla enfekte ortamı yaratarak hastalara bulaşıyor.

İnsana bulaş yolu kemirgenlerin dışkı ya da idrar çıkartılarının solunması yoluyla gerçekleşiyor.

HANTAVİRÜS BELİRTİLERİ NELER?

Yorgunluk, ateş, kas kütlelerinde ağrı ve kanama gibi belirtiler veren hanta virüsü de hpiertansiyon, akciğer ödemi, böbrek yetmezliği gibi sonuçlar doğurarak ölümcül sonuçlar doğurabiliyor.

Ayrıca baş ağrısı, baş dönmesi, karın ağrısı, ishal ve bulantı gibi belirtiler de yine bu virüsün belirtileri arasında yer alıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)