E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKorona kontrol edilemezse resesyon kapıda mı?---

Korona kontrol edilemezse resesyon kapıda mı?

Korona kontrol edilemezse resesyon kapıda mı?
25 Şubat 2020 - 11:28 borsagundem.com

Eğer yakın zamanda korona virüsle alakalı bir çözüm bulunamazsa küresel ekonomi görülmemiş bir resesyonla karşılaşabilir.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüsün küreselleşmesi riski gün geçtikçe artıyor. Yatırımcılar olabilecek en kötü senaryoya hazır olmak istiyor. Fakat hâlâ korona virüs hakkında bilinmeyen çok şey var. Ekonomik analizlerin çoğu 1918 küresel grip salgını gibi geçmiş salgınlara ve kuş gribi, SARS ve MERS gibi daha yeni senaryolar üzerinden yorum yapıyor. Fakat eğer kriz devam ederse küresel ekonomi yakın tarihte görülmemiş bir durumla karşı karşıya kalacak.

Geçmişe yönelik örnekler korona krizinin dinamikleriyle uyum sağlamıyor. Karşılaştırmak gerekirse gribin aksine korona virüsüne karşı kimsenin ne doğal bir bağışıklığı var ne de münferit açıklamaların dışında hastalığa karşı kesin bir aşı bulunabilmiş değil. Virüs çok bulaşıcı ve bu da pandemik ihtimalini arttırıyor.

Bundan önce gerçekleşmiş olan bu denli büyüklükteki pandemik 1918 yılındaki İspanyol Gribi’ydi. Fakat bu dönemlerde havayolu taşımacılığı gelişmemişti, küreselleşme ekonomileri bu kadar birbirine bağlamamıştı, iletişim teknoloji bu denli gelişmemiş, yanlış bilgi ve korkunun küresel olarak yayılma ihtimali bu kadar artmamıştı. Tüm bu sebepler toplandığında virüsün kontrol altına alınamaması halinde küresel ekonominin görülmemiş bir resesyonla karşı karşıya kalması kesin gibi gözüküyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)