E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKorona virüsün uçakta yayılması için tek bir kişi yetiyor---

Korona virüsün uçakta yayılması için tek bir kişi yetiyor

Korona virüsün uçakta yayılması için tek bir kişi yetiyor
30 Nisan 2020 - 17:36 borsagundem.com

ABD'nin Purdue Üniversitesi uzmanları, korona virüsün uçak kabini içinde nasıl hızla yayıldığını bir simülasyonla ortaya koydu

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan korona virüs kısa sürede dünya çapında 3 milyonu aşkın kişiye bulaşıp, 228 binden fazla insanın hayatını kaybetmesine yol açtı.

Virüsün yayılma hızı korkutucu boyutlara ulaşırken, uzmanlar bu konuda önlem üstüne önlem açıklıyor. Salgının en çok vurduğu sektörlerden havacılıkla ilgili çarpıcı bir araştırma yapıldı.

The Sun’ın haberine göre ABD’nin Indiana eyaletinde bulunan Purdue Üniversitesi, korona virüsün uçak içinde nasıl yayıldığını gözler önüne seren bir simülasyon oluşturdu. Söz konusu görüntüde, öksürük ya da hapşırık yoluyla kişinin ağzından çıkan partikül ve damlacıklar, bir anda kabin içinde dağılıyor.

Hastanın etrafındaki 10 kişi en riskli grup olarak belirtilse de, damlacıkların kabin içinde neredeyse ulaşmadığı nokta kalmadığına dikkat çekiliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Osman01 Mayıs 2020 04:34

    Bu iş böyle karantina dezenfektasyon felan gib zor geliyor bana , kaçış yok gibi mecburen doğal bağışıklık.

  • Cemil30 Nisan 2020 23:36

    Kapalı ortamda virüsün yayılma hızı daha fazla olma ihtimali zaten yüksek. Bunu açılması düşünülen AVM ler için düşünürsek Avm ler de çok iyi havalandırma olması lazım yada her yeri açacaklar ki hava hızlı şekilde dışarı çıksın. Yoksa kapalı ortamlar pek iyi değil gibi görünüyor.

  • Aslan.30 Nisan 2020 21:00

    Yorumcular önünüzde seçim var girin başkan olun. Yoksa çenenizi kapatın.tozuttunuz iyice. Size göre gece gece değil gündüz de gündüz değil.

  • Vezneciler minibüsü daha emniyetli30 Nisan 2020 19:17

    Bir kaç yıl,uçağa binenin ya aklı yok,ya parası çok...

  • Sonuç 30 Nisan 2020 19:01

    Demekki Çin ile uçuşları önceden kapatmak gerekiyordu. Bir ateş ölçerek tedbir aldık demekle olmuyormuş.

  • Başka da30 Nisan 2020 19:40

    bir halt etmediler zaten.Tedbir aldık,dünyada bizden iyisi yok falan diyorlar ya,hepsi traş.Havaalanında ateş ölçmekten başka hiç bir önlem almadılar.Maske dağıtmayı beceremeyen adamlar,ne önlemi alacaklar.

  • mustafa30 Nisan 2020 18:53

    bu uçaklar bu sene kalksın ben adımı değiştirim.2021 bahara doğru yavaş yavaş brileride turizm pazarlıyor otellerde yer kalmamış yersek ne ile geleceklerse

  • İhtiyar30 Nisan 2020 17:45

    Sağlık önemli uçaklar yerde kalmalı