E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporKostic'in Fenerbahçe'yi tercih etmesinde iki önemli etken---

Kostic'in Fenerbahçe'yi tercih etmesinde iki önemli etken

Kostic'in Fenerbahçe'yi tercih etmesinde iki önemli etken
10 Eylül 2024 - 15:30 borsagundem.com

Fenerbahçe'nin yeni futbolcusu Kostic, ilk günden itibaren sarı-lacivertlilere gelmek istediğini belirterek, transferinde en önemli etkenlerin Mourinho ve milli takımdan arkadaşı Tadic olduğunu söyledi.

Fenerbahçe'nin 31 yaşındaki yeni transferi Sırp futbolcu Filip Kostic, sarı-lacivertli takıma geliş sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kostic, milli takımdan arkadaşı Dusan Tadic ile Portekizli dünyaca ünlü teknik direktör Jose Mourinho'nun sarı-lacivertli ekipte olmasının transferinde önemli rol oynadığına değindi.

Fenerbahçe'de olmaktan duyduğu mutluluğu vurgulayan futbolcu, "Çok heyecanlıyım ve takım arkadaşlarımla antrenman yapmak için sabırsızlanıyorum. Açıkçası ilk günden itibaren Fenerbahçe'ye gelmek istedim. Dusan Tadic ve Jose Mourinho'nun burada olması benim için önemli sebeplerden bir tanesi. Tadic benim en iyi arkadaşlarımdan biri, kendisiyle uzun süredir milli takımda beraberiz. Dolayısıyla gerçekten Fenerbahçe'de yeniden onunla oynayacağım için çok ama çok mutluyum." ifadelerini kullandı.

Jose Mourinho'nun dünyanın en büyük teknik adamlarından olduğunu vurgulayan Kostic, en iyi performansını sergileyerek kulüp ve taraftarlar için elinden geleni yapacağını aktardı.

Tadic ile aynı takımda yeniden buluşmanın kendisini motive ettiğini kaydeden tecrübeli sol kanat, sözlerini şöyle tamamladı:

"Groningen'de oynarken çok şanssızdım, oynayamamıştım açıkçası. Tadic'in yerine oynamak ve onu kesmek çok zordu açıkçası. Elbette en iyimi ortaya koyacağım. Dusan Tadic en iyi oyuncu bunu söyleyebilirim ve her zaman onunla oynamayı istemiştim. Zaten birkaç senedir milli takımda beraberiz onunla dolayısıyla yeniden kulüp bazında bir araya gelmek gerçekten beni çok mutlu ediyor. Elbette hem onunla hem de diğer takım arkadaşlarımla oynamak gerçekten çok güzel olacak. Bu büyük kulüp için savaşacak olmak memnuniyet verici."

Filip Kostic hakkında

Filip Kostic 1 Kasım 1992 dünyaya gelen, Serie A kulübü Juventus ve Sırbistan milli takımında sol orta saha, sol bek veya sol kanat oyuncusu olarak oynayan Sırp profesyonel futbolcudur.

Kostić, 2010 yılında 17 yaşındayken Radnički Kragujevac ile ilk profesyonel maçına çıktı. Bu, kulübün Sırbistan Birinci Ligi'nden Sırbistan Süper Ligi'ne yükselmesinden sonraydı. Kızılyıldız Belgrad , Anderlecht , Udinese ve Tottenham Hotspur dahil olmak üzere birçok kulübün ilgisini çekmeye başladı. 15 Nisan 2012'de Sportal'ın Süper Lig'in 24. haftasının ideal takımına ilk sol kanat oyuncusu olarak seçildi.

4 Nisan 2012'de Eredivisie ekibi Groningen ile sözleşme imzaladı ve sezon sonunda Haziran 2012'de Hollanda'ya taşındı. Groningen formasıyla ilk maçına 21 Ekim 2012'de çıktı. Çok az süre aldıktan sonra Kostić sonunda 2013-14 Eredivisie'nin başından itibaren umut vadeden bir potansiyel göstermeye başladı ; NEC'e karşı bir gol pası attığı muhteşem bir maçın ardından medyanın dikkatini çekti ve ardından 25 Ağustos'ta Go Ahead Eagles'a karşı iki gol pası atarak oyun kurma konusundaki ününe ün kattı.

Son olarak 20 Ekim 2013'te Kostić, Groningen formasıyla ilk golünü PSV Eindhoven'a karşı 1-0 kazanılan maçta attı. Kostić, Avrupa Ligi elemelerinin ikinci turunda Aberdeen FC ile 0-0 berabere kaldıktan sonra bir medya röportajı nedeniyle eleştiri aldı. Maçtan sonra "Eve mutlu gidiyoruz, yapmamız gerekenlerin yüzde 80'ini yaptık" diyerek rekor kırdı. Groningen, İskoç kulübüne karşı Euroborg'da 1-2 berabere kaldı. Aberdeen kanat oyuncusu Jonny Hayes daha sonra "Sözlerini boğazlarına tıkıştırmaktan oldukça mutluydum" dediği aktarıldı.

Kostic imza için İstanbul'daKostic imza için İstanbul'da

 

Fenerbahçe Cimbom'dan Kostic'i kaptıFenerbahçe Cimbom'dan Kostic'i kaptı

 

Galatasaray'ın istediği Kostic için Fenerbahçe de devredeGalatasaray'ın istediği Kostic için Fenerbahçe de devrede

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)