E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKötünün iyisi veri ile piyasalar yükseldi---

Kötünün iyisi veri ile piyasalar yükseldi

Kötünün iyisi veri ile piyasalar yükseldi
25 Şubat 2016 - 08:32 borsagundem.com

İkon Menkul Değerler, sabah raporunda piyasadaki gelişmeleri ve beklentileri değerlendirdi.

Dün akşam saatlerinde açıklanan petrol ham stokları verisi beklentilerden biraz yüksek olmasına rağmen, petrol fiyatlarında ve akabinde endeks fiyatlarında yükseliş seyri dikkat çekti. Benzin stoklarının beklentilerin oldukça üzerinde azalması bunda önemli bir etken oldu. Daha önceki haftalık değişimlerde hatırlanacağı gibi hem ham petrol hem de benzin stoklarındaki artış miktarları çok yüksekti. Dünkü veriye baktığımızda ise, ham petrol stok verisinin artış ivmesinde azalma, ayrıca benzin stoklarında da üç ayın ardından ciddi bir düşüş meydana gelmesi, piyasaları umutlandırdı. Petrol piyasasında yaşanan stresin kısa vadeli de olsa yerini umuda bırakması hem petrol fiyatlarının hem de endekslerin yükselişine neden oldu. Brent petrolde önemli direnç 35 dolar seviyesi olurken, bu bölgenin geçilmesi halinde güçlü bir yükseliş trendinin oluştuğunu görebiliriz. Geri çekilmelerde ise 32.60 bölgesi önemli olmaya devam edecek. Sp500 endeksinde ise 1930 üzerinde günlük kapanışların oluşması, trendin 1980 seviyesine kadar ilerlemesine destek olabilir.

Euro Enflasyon Verisi Bekleniyor…

Avrupa tarafında bugün en önemli ekonomik verilerin başında yer alan enflasyon rakamları açıklanacak. Son yapılan açıklamalarda deflasyonist baskıların devam edeceğine dair izlenimler almıştık. Mart ayında açıklanacak faiz kararı öncesi son enflasyon verisi önemli olacaktır. Özellikle yıllık verinin beklentilerin altında kalması (Yıllık beklenti:%0.4, aylık beklenti: - %1.4) Euro/Usd paritesine satış dalgası getirebilir. Bunun nedeni ise Avrupa tarafında güçlü bir parasal genişleme ihtimalinin artması olacaktır. Teknik olarak paritede 1.0950 seviyesi önemli. Bu bölgenin altında kalması halinde 1.0800 seviyesine doğru düşüş görünebilir. 1.1060 seviyesinin aşılması halinde ise 1.1100-1.1150 aralığına kadar tepki yükselişi gerçekleşebilir.

İkon Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)