E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKovid-19 teşviklerinin gecikeceği haberi ABD borsalarını frenledi---

Kovid-19 teşviklerinin gecikeceği haberi ABD borsalarını frenledi

Kovid-19 teşviklerinin gecikeceği haberi ABD borsalarını frenledi
26 Ocak 2021 - 01:36 borsagundem.com

Kovid-19 destek paketiyle ilgili kararın Kongre'den geçişinin 6 haftayı bulabileceği açıklaması Wall Street endekslerinde düşüşe yol açtı. Kapanışta S&P 500 ve Nasdaq kıl payı da olsa rekor kırarken Dow ekside kaldı

ABD borsaları haftanın ilk işlem gününü karışık seyirle tamamladı. 

ABD Başkanı Biden'ın geçen hafta imzaladığı Kovid-19 ile mücadele kapsamındaki destek kararlarının ardından yatırımcılar haftanın ilk gününde Kongre'den teşvik desteklerinin çıkacağı güne odaklandı. Senatoda Çoğunluk Lideri Demokrat Chuck Schumer'in bir teşvik tasarısının dört ila altı hafta boyunca geçemeyeceği şeklindeki açıklaması yatırımcıların alım iştahını düşürdü.

Dow Jones Sanayi Endeksi günü 36.98 puan ve yüzde 0.12 oranında düşüşle 30.960 seviyesinde kapadı. S&P 500 ise 13.89 puan ve yüzde 0.36 oranında artışla gün sonunda 3.855.36 puana yükseldi. Nasdaq da 92.93 puan ve yüzde 0.69 oranında artış kaydederek 13.635,99 seviyesinde günü kapadı. Bu puanlarla S&P 500 ve Nasdaq kıl payı da olsa yeni rekora imza attı. 

BIDEN'DAN YERLİ MALI KARARNAMESİ

Geçen hafta ABD'de Kovid-19 salgınıyla mücadeleye yönelik izlenecek ekonomi stratejisine ilişkin açıklamalarda bulunan ve gıda yardımı ile çalışanların haklarına ilişkin iki kararname imzalayan ABD Başkanı Joe Biden, bugün de federal kurumların Amerikan ürünlerinin satın alınmasına öncelik vermesi için kararname imzaladı.

YOĞUN GÜNDEM

Piyasaları yeni haftada yoğun bir veri gündemi beklerken analistler, ABD Merkez Bankasının (Fed) çarşamba günü Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısından çıkacak kararların, ABD'nin 4. çeyrek büyüme verisinin, büyük teknoloji firmalarının dördüncü çeyrek bilançoları ile ekonomik destek paketine ilişkin gelişmelerin takip edileceğini belirtti.

Biden'dan 'yerli malı' kararnamesi

 

Avrupa borsaları haftanın ilk gününü düşüşle kapattı

 

Borsada güçlü açılış, ekside kapanış

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)