E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisKOZA HİSSELERİ YABANCILARA İSKONTOLU MU SATILDI?---

KOZA HİSSELERİ YABANCILARA İSKONTOLU MU SATILDI?

KOZA HİSSELERİ YABANCILARA İSKONTOLU MU SATILDI?
05 Şubat 2010 - 00:02 borsagundem.com

Talep toplama süreci bugün sona erecek olan Koza Altın'da yabancılara ayrılan yüzde 70 payın iskontolu satıldığı söyleniyor

Koza Altın'da talep toplama süreci bugün sona eriyor. 36-40 lira arasında halka arz edilecek hisselerin yüzde 70'i yapıncılara ayrıldı. Satışa yurtdışında JP Morgan ve Goldman Sachs ile yurt içinde İş Yatırım ve Ak Yatırım aracılık edecek. Kulislerde yabancılara ayrılan hisselerin yüzde 35 oranında iskontolu satıldığı konuşuluyor. SPK'DAN HALKA ARZA ŞARTLI ONAY SPK, Koza Altın'ın kurul kaydına alınma talebini koşullu kabul etti. Söz konusu koşullar yatırımcının şirketin riskini bilmesini temin etmekle ilgili bulunuyor. SPK, şirketin faaliyetleriyle ilgili risklerin, şirketin karşı karşıya olduğu önemli dava olup olmadığı hususunun,SRK Consulting'in hazırlamış olduğu rapordaki kaynak miktarının kesin olmadığı ve çıkarma maliyetinin saklı olduğu hususunun halka arzla ilgili izahnamede yer olmasını istedi. SPK'nın 2010/4 Sayılı Haftalık Bülteni'nde yer alan karar aşağıda: Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’nin, payları Kurulumuz kaydında bulunmayan ve halka kapalı olan Koza Altın İşletmeleri A.Ş. (Şirket)’nin mevcut ortakları tarafından halka arz edilecek olan ek satış hakkı dahil 20.700.000,- TL nominal değerli hisselerin Kurulumuz kaydına alınması talebinin; a) Şirket’in faaliyetlerini yürütürken karşılaşabileceği risklere ilişkin bilgilerin, b) İMKB Kotasyon Yönetmeliği’nin 13’üncü maddesinin (h) ve (k) bendlerinde aranan şartları sağlayıp sağlamadığının tespiti için DLO Hukuk Bürosu tarafından hazırlanan 18.01.2010 tarihli hukuk raporunun, c) Şirket uhdesinde yer alan ve Şirket ile üçüncü şahıslar arasında yapılan sözleşmelerden kaynaklanan lisanslara ilişkin bilgilerin, d) SRK Consulting Inc. tarafından hazırlanan raporda belirtilen kaynak miktarının kesin olmadığı, altın fiyatlarındaki oynaklık ve yeni sondajlarla değişebileceği ile bu kaynak miktarının çıkarılma maliyetinin saklı olduğu hususlarına ilişkin bilgilerin, e) Şirket aleyhine açılan idari davalara ilişkin bilgilerin, f) İMKB görüşünün, halka arza ilişkin izahnamede yer alması suretiyle olumlu karşılanmasına karar verilmiştir.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)