E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKoza satılsa Akın İpek ortak mı kalacak?---

Koza satılsa Akın İpek ortak mı kalacak?

Koza satılsa Akın İpek ortak mı kalacak?
21 Mayıs 2021 - 09:00 borsagundem.com

Koza-İpek davasına ilişkin çarpıcı detayları köşesine taşıyan Sabah Gazetesi yazarı Dilek Güngör, "Misal, Koza-İpek Holding'in satışına karar verilse alacak olan kişi FETÖ'cü Akın İpek'le ortak olmaya devam mı edecek" dedi.

Sabah Gazetesi yazarı Dilek Güngör'ün yazısı şöyle:

 Koza satılsa Akın İpek ortak mı kalacak!

FETÖ'nün finansörü Koza-İpek davasıyla ilgili istinaftan önemli bir karar çıktı.

İngiltere'ye firar eden Akın İpek'in kardeşi Cafer Tekin İpek, annesi Melek İpek ile diğer sanıklar hakkında verilen hapis ve para cezaları hukuka uygun bulundu. Tabii, henüz süreç bitmedi. Yargıtay'da temyiz yolu açık…

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi'nin kararı İpekler'in şirketlerdeki hisseleri açısından da önemli… Zira, istinafın kararı müsadere kararı alınan hisseleri de bağlıyor. Yani Cafer Tekin İpek ve Melek İpek'in şirketteki hisseleri için yaptıkları itiraz da çöp oluyor. Şöyle anlatayım, artık Cafer Tekin İpek de Melek İpek de Kozaİpek Holding'deki yüzde 19.81'er hisseleriyle ilgili hak iddia edemez.

***

Buraya kadar her şey güzel…

Fakat bir de madalyonun diğer yüzü var.

Biliyorsunuz, daha önce mahkeme Akın İpek ile firari 5 sanığın dosyasını ayırdı. Dolayısıyla, istinaf kararı onları bağlamıyor.



Akın İpek'in şirketlerdeki hisse oranı yüzde 19.81… Şeytanın avukatlığını yapayım.

Misal, Koza-İpek Holding'in satışına karar verilse alacak olan kişi (belki bu Varlık Fonu bile olabilir) FETÖ'cü Akın İpek'le ortak olmaya devam mı edecek!

Ne zamana kadar derseniz… Akın İpek dosyası sonuçlanana kadar… Nasıl olur böyle bir şey demeyin… Oldu, oluyor… Hatta sadece Akın İpek için de geçerli değil bu dediğim… Firar eden Kavurmacı, Katırcıoğlu, Baltacı, Davulcuoğlu, Akyar, Tosun gibi isimlerin hepsiyle ilgili durum maalesef bu!

Sebebini dilim döndüğünce izah edeyim.

Türk Ceza Kanunu ve Ceza Muhakemeleri Kanunu (CMK) gereği, FETÖ yöneticisi ve üyesi olmak suçundan hakkında dava açılan ve yargılaması devam eden ama firardaki sanıklarla ilgili ne ceza ne varlıklarına müsadere kararı alınabiliyor. Hal böyle olunca da soruşturmaları yürüten Cumhuriyet başsavcılıklarının bir kısmı bu kişilerle ilgili kamu davası açmıyor.

Dosyalar soruşturma aşamasında bekliyor.

Bir kısım savcı ise ancak CMK'nın 247'nci maddesi gereği kaçaklık kararı alınması suretiyle kamu davası açabiliyor.

Ağır Ceza Mahkemeleri firarda olan sanıklarla ilgili mevcut yasal düzenlemelere göre karar oluşturamıyor.

DİLEK GÜNGÖR'ÜN YAZISININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Koza-İpek davası sonuçlandı

 

KOZAL: Kârı beklenti üzerinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kürşad21 Mayıs 2021 14:36

    Suçlar delilleriyle sabit, savunma için duruşmalara davet edilir, gelmezse gıyabında hüküm tesis edilir. Ebediyen beklemek abes.

  • manyak herif21 Mayıs 2021 13:36

    fetö ne yapar ne eder araya adamlarını sokarak akın ipeki ortak olarak kalmasını sağlar .fetönün himmet paralarından vazgeçeceğini sanmıyorum.

  • Mustafa21 Mayıs 2021 12:03

    Bu matbaacı bu kozayi nereden bulmuş Kimin malına çöktü devlet malına düğün kartı satmakla altın madeni alınmaz Bı zamanlar kedni elleriyle verdiler sonrada ger aldılar olay bu .Nerede ne kadarlık rezerv var belli bana versin ler 3-4 Ocak zirrat vakiftannda işletme kredi olayım bende bende bı koza olay budur.