E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisKOZA'DAN YABANCI SATIŞI AÇIKLAMASI---

KOZA'DAN YABANCI SATIŞI AÇIKLAMASI

KOZA'DAN YABANCI SATIŞI AÇIKLAMASI
09 Mart 2010 - 09:26 borsagundem.com

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) 12 Şubat'ta işlem görmeye başlayan ve halka arz fiyatının üstünde kapanış yapmamasına rağmen, yabancı yatırımcıların şubat ayında 2.7 milyon adet net satış gerçekleştirdiği Koza Altın, piyasada gündeme gelen senaryoların hiçbirinde yer almadığını...

. Halka arzda yerli ve yabancı yatırımcıya ayrı fiyattan satış yapmanın mümkün olmadığını belirten Koza Altın Genel Müdür Yardımcısı Hayri Öğüt, fiyat stabilizasyonu için de konsorsiyum lideri İş Yatırım'a toplam 140 milyon lira tutarında kaynak aktardıklarının altını çizdi. Fiyat istikrarı doğrultusunda alınan hisselerin halka arz fiyatı olan 36.8 liraya gelmeden satılmasının mümkün olmadığını ifade eden Öğüt, halka arzda hisse alan Koza Madencilik ve İpek Matbaacılık'ın da bu hisseleri 1 yıl için satamayacağını söyledi. Referans Gazetesinin haberine göre, Hissede gerçekleşen satışların ve fiyat düşüşünün kendileri ile ilgili olmadığını kaydeden Öğüt, şirket olarak üretimlerini ve çalışmalarını sürdürdüklerini vurguladı. Çevreye ve insana saygı anlayışında çalıştıklarını belirten Öğüt, aramalara ayırdıkları bütçeleri artırdıklarını kaydetti. Hissedeki düşüşün Koza'nın yapısından ve yaptığı işten kaynaklanmadığına dikkat çeken Öğüt, "Şirketin kaynakları sağlam. Kaynakların güvenilirliği uluslararası bazda en güçlü denetim firmalarına yaptırılıyor" dedi. Hissedeki düşüşün yurtdışı piyalarla ilgili olduğunu ve yabancıların zararına sattıklarını ifade eden Öğüt, ayrıca Koza Grubu olarak tüm siyasi yapıya eşit mesafede olduklarını söyledi. Şirket olarak yatırımcıları önemsediklerinin altını çizen Öğüt, "Kimsenin zarar etmesini istemeyiz. Yatırımcının güvenini kaybedecek bir senaryoda olmamız söz konusu değil" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)