E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKredi kartından 750 liralık "savunma" payı... Yasa teklifi TBMM'de---

Kredi kartından 750 liralık "savunma" payı... Yasa teklifi TBMM'de

Kredi kartından 750 liralık savunma payı... Yasa teklifi TBMM'de
15 Ekim 2024 - 17:34 borsagundem.com

Limiti 100 bin lira ve üzerindeki kredi kartlarından 750 liralık pay alınmasını öngören yasa teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmeye başlandı

AK Parti Milletvekilleri tarafından hazırlanan ve limiti 100 bin lira ve üzerindeki kredi kartlarından 750 liralık ödeme hazırlamanı öngören yasa teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmeye başlandı.

AK Parti milletvekillerinin Savunma Sanayii ile İlgili Dış Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda değişiklik yapılmasına izin verecek Dair Kanun Teklifi'nin görüşüleceği TBMM Planı ve Bütçe Komisyonu başladı. AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş başkanlığında başlayan komisyonda, kanun teklifini AK Parti Aksaray Milletvekili Hüseyin Altınsoy sundu.

Altınsoy komisyonda yaptığı konuşmada; TBMM'ye sundukları 12 maddeden oluşan 'Savunma Sanayii ile İlgili Dış Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni AK Parti Grubu, AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan ve teklifte imzası bulunan diğer 121 milletvekiliyle birlikte hazırlandıklarını dile getirdi.

Altınsoy, Türkiye'nin bulunduğu bölgede ve dünyada çok tehlikeli durumun ortaya çıktığını belirterek, "Artan risk ve tehditler nedeniyle güvenlik ortamının hızlı ve sürekli olarak kritik bir süreçten geçmekteyiz. , yabancı karşıtlığı, ayrıca iklim iklimi, gıda krizi, bilgi ortamı, bölgedeki jeopolitik Bölgeyi daha da genişletmek, riskleri ve tehditleri beraberinde getirmek, hak ve çıkarlarımızı koruyabilmek, aynı zamanda dünya barışına ve istikrarına katkıda bulunabilmek için en başta askerî açıdan güçlü olabilmek .  

"Türk savunma sanayiinin, hem yerli hem de milli savunma sanayiinin sürdürülebilirliği için yeni kaynak sorunları mevcut"

Altınsoy, Türk savunma sanayiinin durmasından gelişmeye devam etmesi dilemesiyle, "Türk savunma sanayiinin, hem yerli hem de milli savunma sanayimizin sürdürülebilir ve projelerimizin artarak devamı için hem de uluslararası rekabet gücü için ihtiyaç duyduğu kaynağın temin edilmesi amacıyla yeni kaynak özellikleri bulunmaktadır. ile birlikte hazırladığımız ve komisyonumuza sunduğumuz Kanun Teklifimiz ile 3238 sayılı Kanun ile bazı kanunlarda düzenlemeler yapılmaktadır" ifadelerine yer verdi.  

Komisyon, komisyon üyesi muhalefet milletvekillerinin konuşmasıyla devam etti.

Sadece kredi kartı limiti üzerinden değil, tapu, noterlerin de yeni vergiler alınacak!Sadece kredi kartı limiti üzerinden değil, tapu, noterlerin de yeni vergiler alınacak!

 

Kredi kartından 750 liralıkKredi kartından 750 liralık "savunma" ödemesinde ayrıntılar belli oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsacı15 Ekim 2024 18:37

    vatan için can feda 750 tl çok komik bu vatanda yaşamın ücreti olmaz.az buldum seve seve verecem zaten aylık afada bagışlıyordum kızılaya bagışlıyordum hiç yoksa ülke savunmasına gidiyor muhalif olanları anlamıyorum.

  • Mahallenin Delisi15 Ekim 2024 19:39

    Ne orduya ne devlete ödenen vergilere kimse itiraz etmez yeter ki o paralar savunmaya, eğitime, saglığa vs millet için devlet için harcansın... İnsanlar ödediği 3 krs a değil yapılan yolsuzluklara, israfa, yağma düzenine tepki gösteriyor. Kamuda yağma düzeni, ballı börek ihaleler, makam aracı saltanı, şatafat vs. bitirilmedikçe de vatandaşın bu haklı tepkisi adına ne derlerse desinler devam eder...

  • Mucise Reis ;)15 Ekim 2024 17:51

    Krıptolara kadar yabancı ülkelere götürdük. kartları da varda TC de, kapatırız elbet. Herkes biliyor bu paraların nerede kullanılıp nerede kullanılmayacağını.  Harcama olmadan ödeme olur mu ? heryerden vergi vergi diye millete çullandılar. anayasaya aykırı kanundur bu.. Adam ev almış 200 bın tl ye.. ev olmuş 5 milyon tl bu kişiden 5 kuruş vergi alma... sonra garibana kredi kartı üzerinden vergi al :D   bireysel degil, tüzel kişilerden alınabilir bu vergi,. yoksa herkes  kripto üzerinden ödemelere geçecek :D anlık ödeme sağlayan krıpto ödeme yontemleri mesela, yada farklı onlıne tc de kayıtlı ödeme yontemleri kullanılacak gibi duruyor.  banka kart parası alacak. eft havale ödenecek birde savunma diye uydurukları para ödenecek :D otomobıvden mtv almak gibi yapışır kalır bu.