E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKredi kartından 750 liralık "savunma" payında detaylar belli oldu---

Kredi kartından 750 liralık "savunma" payında detaylar belli oldu

Kredi kartından 750 liralık savunma payında detaylar belli oldu
14 Ekim 2024 - 09:05 borsagundem.com

TBMM'ye sunulan Savunma Sanayi Fonu'nu desteklemek amacıyla kredi kartı sahiplerinden alınacak 750 TL'lik katkı payının her yıl 5 Ocak'ta gerçekleştirilecek.

Savunma Sanayii İle İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’ne sunuldu. 12 maddelik kanun teklifinde Savunma Sanayi Fonu’nun gelirlerini artırmaya yönelik çok sayıda hüküm yer alıyor.

Savunma sanayiinin desteklenmesi amacıyla yıllık 70 ila 80 milyar liralık ilave kaynak oluşturulacak. Alım ve satım işlemlerinden yapılacak kesintiler Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na aktarılacak. Limiti 100 bin TL'yi aşan kredi kartlarından savunma sanayii için yıllık 750 TL'lik katkı payı alınacak.

Tartışma yaratan torba yasa teklifi salı gün TBMM Plan Bütçesi Komisyonu’nun önüne gelecek.

İADE EDİLEMEYECEK

Bu katkı payının ne zaman çekileceği belli oldu. 750 liralık pay, her yılın ocak ayının 5’inci günü itibarıyla kart sahibinin hesabına yansıtılacak. 

100 bin lira ve üzeri limitli kart sahiplerinden her bir kart başına yıllık alınan 750 liralık katkı payı kartın iptal edilmesi halinde iade edilmeyecek. 

Bir karta bağlı oluşturulan ek kartlar ve sanat kartlar için katkı payı alınmayacak.

Savunma sanayiine katılım payı Meclis gündemindeSavunma sanayiine katılım payı Meclis gündeminde

 

Kredi kartlarına savunma sanayii katkı payı geliyor: Teklif TBMM’de!Kredi kartlarına savunma sanayii katkı payı geliyor: Teklif TBMM’de!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türkoğluturk14 Ekim 2024 09:45

    Diyanetin bütçesindende kısıntı yapılsın.tbmm bütçesindende kısıntı yapılsın.yurtdısında evi olan politikacılar görevlerinden alınsın