E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKredi standartları genişliyor---

Kredi standartları genişliyor

Kredi standartları genişliyor
05 Kasım 2013 - 07:12 borsagundem.com

Fed'in son anketlerinden birine göre Amerikalı bankalar şirket kredisi standartlarını kolaylaştırıyor

ABD merkez bankasının son anketlerinden birine göre, Amerikalı bankalar, rekabetin artmasıyla şirketlere kredi politikalarını gevşeterek ve konut kredisi taleplerinin soğumasıyla mortgage standartlarını kolaylaştırarak kredileri daha erişebilir hâle getiriyor.

Fed'in kıdemli kredi yetkilileri arasında düzenlediği ankete göre, bankalar ticari ve sektörel krediler için kredi politikalarını ve asli konut mortgage standartlarını kolaylaştırdı. Mortgage standartlarını gevşeten bankaların payının "düşük" seviyede olduğu belirtildi.

Anket, merkez bankasının faizleri sıfıra yakın tutması ve büyümeyi desteklemeye yönelik varlık alımlarının hızını korumasıyla kredilerini genişletmeye istekli olduğunu gösteriyor. Fed Açık Piyasa Komitesi geçtiğimiz hafta  varlık alım programını aylık 85 milyar dolarda tutarken, ilerlemenin sürdürülebilirliği konusunda daha fazla işaret bekleyeceklerini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)